Çoğunlukla forumdaki yorumlara göre başlarken dampa kulanmak durumunda kalıyoruz. Bu konuda bir çok tecrübe paylaşılmış magnum sınıfı yaylılarda dampa şart gibi gözüküyor. Özelikle Mod 125 çok tartışılıp değerlendirilmiş ancak bir alt magnum olmayan silahlarda dampa kullanıp kullanmama konusunda daha çok tecrübeler paylaşımı olsa iyi olur. özeliklede dampa kullanmayıp sorun yaşanmıyorsa
blacksir tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
x20 yi tek parça ayakla kullanıp yada dampasız kullanıp sorun yaşamayan varmıdır acaba
x20 içinde tecrübe aktarımına ihtiyaç var dampa konusunda -
Stoger x20 Sup olmayan modelinde 3-9x40 dürbün var sanırım ve stoger marka tek parça ayakla piyasaya çıkıyor. Yine Stoger Atac da 4-16x40 dürbünde dampa ile gelmiyor.
Bilmiyorum orjinal hali ile kullananlar sıkıntı yaşıyormu. Eğer sıkıntı yaşanıyorsa neden dampasız piyasaya orjinalinde dampasız sürülüyor.
Hadi dürbün sıfırlaması bozulması neysede dürbünün tek parça ayak kullansakda kesin zarar görürmü acaba ? -
x20 sup de dampa ayak istermi. yada tek parça ayakla idare edilebilirmi
-
Forumda bir arkadaştan yeni aldığım Stoeger x20 Suppessor Combo 0,177 tüfeğin Chorono Connect programı ve Gamo Promagnum Pneration 4,5 modeli ile hız olçümü yaptım. hız değerleri 800- 867 fbs arasında oldu. Yine tüfek üzerinde gelen Stoeger 4x32 Compact Işıklı dürbünü incelediğimde şuan Zoraki üzerinde kullanmış olduğum Sniper 4x32 Compact Işıklı (MilDot) biraz daha yapı olarak büyük yine ön mercek biraz daha büyük ancak Sniper da miltot var Stoegerde yok görüntü ve netlik aynı ikiside ışıklı tercih meselesi ikiside rahatlıkla Zorakide kullanılabilir.
Yukarıda bahsettiğim yakınlaştırdığında kalınlığı incelmesi normal olduğu (çok yakına bakmaktan) formu incelediğimde anladım. -
Servis Garanti Olayı, öğrenci olman işin ekonomisini düşününce Mod85 Sniper, stoeger nazaran sizin için daha uygun olacakmış gibi gözüküyor.
-
Namlu çıkış hızları konusundada fabrika verileri genelde yüksek gözükür kullanılan saçma (pellet) göre değişir. Bu hızıda formda markaya göre chrono sonuçlarına göre araştırılmalı karar verilmeli yine tercih meselesi tabi dürbülü tüfek kullanmak hedef isabet açısından daha keyifli. birde fiyat aralığını değişmezse her markanın o fiyar aralığındaki (Hatsan, Stoeger Vb) tüfekler karşılaştırılmalı
-
Şahsen kullanmışlığım yok forumları okuduğumuzda kullanıcıların Mod99, Stoeger x20 Sup önerdiklerini 2 si arasında tercih yapıldığını yine 4,5 ile 5,5 arasında kalındığını beklentinin gurupman ve yada güc (Şişe kırmaya) göreye karar verildiği gibi kritele karşılaştım.
Örneğin ben Yaylı bir tüfek almak istiyorum Bütcem 500-600 civarı
Kriterlerim
1-Tepme az olsun (dürbün açısından önemli)
2-Sesi az olan tercihim
3-800 fbs aşağı namlu çıkış hızı düşmesin (Önemli)
4- Hedefi vurmada gurupmanı stabilitesi iyi olsun şişe kırmak benim için önemli değil
5- Dürbün 16x kadar olsun
6-Mümkünse en hafifi olsun
7-Servis sorunu olmasın
8-Yayla uğraşmak istemiyorum pistonlu olsun
gibi kriterleri artırabilirsin
Benim bu kritelere göre belirlediğim formlara göre Stoger Atac Sup 4.5 kalibre gözüküyor. Varsa önerilebilecek başkası değerlendirilebilir.
Sende buna benze kriteler belirleyip karar verebilirsin diye düşünüyorum. Tabi formda kullananlarda var bir fiil formu arama yapıp sorgulatabilirsin. -
Mod 85 tr_mod_85
Mod85 Sniper tr_mod_85_sniperLinkleri incelerseniz farkları görebilirsiniz.
-
Hatsan Mod 95 yada Mod 85 yada Mod 99
-
Forumdan topladığım bilgilerle ve Programı çözebildiğim kadarıyla Atac Suppessor 4,5 ve 5,5 kalibre değişik 4x ve 9x dürbün büyütme oranlarında 100 Mt MilDot aralıkları ve Cm cinsen düşme miktarı ağırlığı farklı iki pellet ve değişik fbs hızları karşılaştırılmıştır
-
Forumdan topladığım bilgilerle ve Programı çözebildiğim kadarıyla Atac Suppessor 5,5 kalibre değişik 4x ve 9x dürbün büyütme oranlarında 100 Mt MilDot aralıkları ve Cm cinsen düşme miktarı ağırlığı farklı iki pellet ve değişik fbs hızları için resimler halinde gösterilmiştir.
-
Pelletlerin Atac 4,5 hız chrono değerlerini formdan bulmuştum. 10.34 grain nin 780 fbs 8,44 grain olanın 897 fbs idi. (Ortalama) Yine formda x20 sup 4,5 değerleri ile Atac 4,5 değerleri ortalama olarak çok yakın gözüküyor. BC değerlerini yabancı formlardan.
-
1 dak 1/4 Moa ise 60X4 = 240 click 1dak 1/8 MOA ise 60X8=480 Cick diyebilirmiyiz
-
Forumdan topladığım bilgilerle ve Programı çözebildiğim kadarıyla Atac Suppessor 4,5 kalibre değişik 4x ve 9x dürbün büyütme oranlarında 100 Mt MilDot aralıkları ve Cm cinsen düşme miktarı ağırlığı farklı iki pellet ve değişik fbs hızları için resimler halinde gösterilmiştir. Umarım fazla bir hatam olmamıştır. Yine umarım faydalı olur. (Not : Pellet bilgileri ve hız resimler üzerinde gösterilmiştir.)
-
yazı yanlış yazdım silemiyorum yazdığımız mesajları silme yolu nedir acaba
-
Aslında şöyle bir durum var benim test ettiğim 20-30 metrede 1 litrelik pet şişeye 4X32 yetiyor. ancak ben gurupman yapacağım dediğinde 10 mt re üzeri 4X32 ile gurupman benim deneyimim randımanlı değil (başkası yapıyordur bilemem birazda atıcılığa kalmış) Gurupman işin içine girdiğinde 4x den daha fazla olsa iyi olur diye düşünüyorum dürbün faktörü önemli gibi geliyor
-
Zoraki Ultra 4.5 ve Evde kullanılacaksa WRANGLER Medoratör Dürbün ise Tasko Accurate 2-7X32 AOE ben kullanmadım yanlız tavsiye ediliyor doğrusu kullannan varsa deneyimlerini bilmek isterdim Yine dürbün Sniper 4x32 Compact Işıklı Tüfek Dürbünü (MilDot) (Bende var fena değil), Stoeger 4x32 Compact Işıklı dürbün dürbün var aynı katagoride zorakiye biraz büyük kalıyor sanırım ama optima 2X9X32 de kullanılıyor bildiğim kadarı ile
-
Stoger benzer Sniper marka 4x32 Redotlu Kırmızı Yeşil ışıklı dürbün kullanıyorum. Forumda Tüfek dürbünlerinde Optik merkezleme diye bir konu okudum ben dürbünü sıfırladım sorun yok yanlız bu optik merkezleme çok gereklimi birde dürbünün (+) ile görüntüyü yaklaştırdığımda dürbün artıkıllarının kalınlığı inceliyor bu normalmi
-
stabil grupman ve atış sayısı diyorsan ozaman At 44 long u tavsiye ederim psikolojik olarak lw namlulu modelleri olabilir. (hoş benimki LW değil ama pek bir farkıda yok zaten)
Benimde düşüncem ağırlıklı olarak At 44 long olacak gibi yanlız birde bu modelde kalibre önerilirse sevinirim