condor vahşi bir at gibi. herkes ona binmek istiyor. ancak kullandıkça diyorsunuzki bana daha uysal bişey lazım. regulator, dipçik pedi, hızlı dolum işi bilen için zor şeyler değil. zaten pcp konusunda birçok marka ve model var. aslında burda bilirkişi olan arkadaşlar marka değilde çıkış ,hızı namlu kalitesi, fpe/joule gibi teknik değerlerden bahsetmeli. gerisini bulmak vatandaşın kendisine kalmış. ben burda en iyi pcp hangisi diye bir konu açsam aynı cevapların yazılacağına eminim. şu aralar air arms 510 un bu isteklere cevap verdiği doğru ama bunu doğru kabul etsek herksin air arms a geçmesi de kaçınılmaz.
dediğim gibi teknik veriler kafa yormak daha mantıklı.
fedlite tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
tüfeğe hava bastığınız değer diyelimki 200 bar. her atışta tüp hacmi düşecek basınç azalacaktır. belli atış sonrasıda pelletin düşmesi artacaktır. siz bu düşüşü kontrol ederek düzgün hedef atışı atış yapamazsınız. condor ya da başka bir pcp için stabil atış yapmanın en iyi yolu regülatör takmaktır. yani tüpteki basınç ne olursa olsun namlu taraftaki çıkış 140 bara sabitlendiği için tüp içindeki hava 140 bara düşene kadar her atışınız aynı karakteristik özellikte olacaktır. condor için reg uygulaması diğerlerine göre daha kolaydır. etac reg uygulamalarına bakabilirsiniz.
-
pcp alırken ne istediğini bilmek çok önemli. marka ve model çok. ama siz ne istiyorsunuz güçmü, stabilitemi, grupmanmı,fazla atışmı.
bu durumda rader tekliden başlayıp recluse a kadar yelpaze geniş. -
dürbünü taktığınız kanalın ekseni namlu eksenini tutmuyorsa sıfırlama ayarı tutmaz. ondan değil derseniz dürbün ayaklarında sorun vardır. ondan da değilse dürbünde sorun vardır.
mesafe uzadıkça daha sağa ya da daha sola vuruyorsa hedefi, büyük ihtimalle eksenleme sorunudur.
-
yarışma harika ancak bende chrono yok. kısaltılmış yaylı windy city kaç grain pelletle 30 fpe güç altında atış yapar bilemiyorum. bilen varsa yazsın lütfen.
birde hediyeleri pahalı bir pcp vermek yerine adet olarak daha fazla sayıya çıkarsalardı keşke. daystate yerine aa, evanix fx ten 3 tane verseler aynı fiyata gelirdi. ne bilim fikir işte -
namluyu eksenlemek baya zor iş. komparatörle bağlayıp işlenmesi lazım. iticiyi değişmek şartmı onu bilemedim sonuçta pelletin arkassı oyuk 5.5 olanıda iter 6.35 olanıda olmadı iticinin ucuna elektrik kablosundan soyacağınız boru şeklince malzemeyi geçirin olsun bitsin. namluya süren dış kısmı bence.
ben olsam 6.35 fx yapacağıma 5.5 ten ağır pelletle aynı sonucu almaya çalışırdım. sonuçta fx e hatsan namlu takınca silahın kalite aşağı inecektir. lw nin competition 6.35 ini takarsanız yaptığınıza değer bence. -
böyle bir şey yapmak isteyene önerim plasti dip sprey plastik. mat siyaha boyayın ve canınız istediğinde kolayca sökün. bahsettiğim ürün kısaca sıvı plastik folyo. acemide olsanız yüzeye sıkıp tutturuyor ve istemediğiniz yerleri kolayca söküp alıyorsunuz. tüfeğiniz yepisyeni kalabilir bu ürünle. videolarda adam audi a6 yı kaplıyor. inceleyin derim. tüfeğinizi kaplayacak aerosol plastidip 50 küsür lira.
-
izh nin her modeli harika şeyler. ateşli olsun havalı olsun. ama birşey varki rusyadan eskisi gibi rus çifte getirmiyorlar. yani kota çok düşük tutulmuş. o yüzden izh 27mc gibi harika bir poze tüfek 1500tl den 2500 tl ye zıpladı. aynı şey havalı silahlar içinde geçerli ise getirmek zor diyebilirim.
-
http://www.youtube.com/watch?v=xPF6dWAqfhY
adamın dediğine göre yive gelene kadar maksimum enerji ile hareket ediyor pellet. sonra twist ile stabilite kazanıyor. zaten iyi olmasa geçiş olmazdı
-
güzel bilgiler tşk
-
boresight almak işi bitirmiyor. gelen boresight sıfırlanmamış. siz burda kaç m ye atış yapacaksanız önce o uzaklığa tüfekle atış yapıyor. sonra vurduğunuz yere boresight ı sıfırlayıp sonra dürbün sıfırlama yapabiliyorsunuz.
gelelim sonrasına. attığınız mesafe değiştikçe dürbünün sıfırı değişiyor. sonuçta eğik atış. sizin bu aşamada dürbün balistiğini bilmeniz gerekir. en azından mildot mesafeye göre ne kadar sapıyor. ya da mildot yetmezse kaç klik çevirmeniz lazım.
uzak mesafeyi vurmak biraz emek istiyor. istekli olana kolay gelsin -
15 mt ye sıfırladığınız silahın mermisinin 25 mt. de yukarı, 50 mt. de aşağı gitmesi normaldir çünkü pellet düz çizgi şeklinde bir yol izlemiyor. Belli bir mesafe yukarı, sonrasında aşağıya doğru düşmeye başlıyor. Dolayısıyla tahmini olarak 40mt civarındaki bir hedefe atış yapsaydınız 15mt. de olduğu gibi hedefi vuracaktınız. Silahı hemen tornaya CNC'ye sokacak bir durum yok yani.
Chairgun adlı yazılımla pelletin hareketinin hesabını yapabilirsiniz.
JSB nin hangi modelini kullanıyorsunuz 25,6gr? Ben h&n baracuda pelet ile en iyi sonucu aldım şimdilik.+1
-
daha kısa çekiç yayı ve farklı pelletlerle grupman denemeleri yaparak istikrarlı atışı yakalayabilirsin. chronograph ile tüp 120 bara düşene kadar 800-850 fps ile attığın pellet silahının sevdiği pellettir.
-
hava ne kadar yavaş akarsa sürtünme o kadar az olur. buda ısınmayı engeller. ısı bu malzemeler için deformeyi hızlandıran bir eksi durum. havalı silahlarda da sızdırmazlık o ring denen contalarla sağlanır. ısı da bu contaları çabuk bozar. kaldıki 300 bardan 200 lük tüpe dolum yapacaksınız. yavaş dolumla daha kontrollü olur
-
tüp ve tüfeği iki ayrı kap olarak düşünürsen basınç eşitlemesi yapıyorsun. yani 200 bar olan bir yerden diğer tarafa hava aktarıyorsun. hacim büyüdüğü için basınç düşüyor.
eğer 200 barda kullanıp ordan attıkça basınç düşmesine alışarak atış yaptıysan 300 barlık tüp daha uygundur.
daha da stabil atış yapmakisterseniz regülatör ya da daha ucuza gelecek yay modifiyesi lazım. 6.8lt 300 bar tüpler en çok tercih edilenler. hem taşıması kolay hemde basıncı hacmi uygun.
dikkat edilecek nokta 300 barı doldurabiliyormusunuz. eğer evetse 250 tl ye satılan tüpler var. hll avda. tüp+yavaş dolum+dolum aparatı harika bir set olacaktır -
imzadan baktım elinizde yaylı tüfek var sanırım. eğer dampa ya da stoper yoksa sıfır her atışta bozulur. dürbün kaliteli değilse de darbe dürbünün içindeki parçaları hareket ettirir.
onları gözden geçirip tekrar deneyin derim. -
namlular broşlama denilen yöntemle yapılıyor. bir nevi kılavuz diyelim. namlunun içine yiv seti oluşturacak şekilde hazırlanmış broş tığı pres yardımıyla yukarıdan aşağı çekilir. burda kaliteyi namlunun malzemesindeki homojenlik, eksenden sapma, yüzey pürüzlülüğü faktörleri belli ediyor
-
namlu üretimi şu kalite üretelim böyle olsun diye olmuyor. siz namlu malzemesini hazırlıyor, tezgahları ayarlıyor ve bir parti üretim yapıyorsunuz. daha sonra çıkan ürünler kalite kontrol departmanında kalite sınıfına ayrılıyor. yani lw nin yaptığı her namlu competition olmuyor. burdan şu sonucu çıkarabiliriz her lw namlu diğer namlu markalarından kaliteli değildir. sonuçta webley hatsan da aynı tezgahlara ve teknolojiye sahip ancak lw nin tercih edilmesi kaliteli namluları yüksek fiyattan sattığında da düşük kalite olanları makul fiyatlara firmalara verebiliyor. 50€ ya da lw var 250€ ya da
bt65 pcp ye daha sonradan competition lw namlu alır takarsanız zaten fiyat fx ya da aa ları buluyor. arz talep meselesi. -
bu arada, satılmamış olsaydı arkadaşa sizin seti önerecektim...
haklısın satılmamış olsaydı gayet uygundu fiyat. o fiyatlar evanix s10 birdaha satılırmı bilemem. -
pompa 200 tl ye alınıyor. orta kalite dürbün 250 tl. geriye 450 kalıyor. yani at44 lw alınabilir. ileride değişimi sadece tüfekle yapsanız bile zarar etmezsiniz.