callsignozdo tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Olur olmasınada ,işkence olur.250 bar gibi yüksek bir basıncı doldurdunuz diyelim bu sefer yarı otomatik silahınızla hızlıca atışlar yaparken aklınıza o işkence gelecek.Pompayı göze aldıysanız yarı otomatik ve 250 bar tüfekleri düşünmeyin derim.

    Ve ayrıyeten pcp tüfeklerin oringleri uzun süreli harekete karşı hassas.Yani silahı doldurmak için harcayacağınız dakikalar oringler için zarar.Bu durumda uzun oring ömrü için scuba şart ne yazık ki

    Anladım hocam çok teşekkürler cevabınız için. Takas yoluyla bi barrage alma durumum vardı ama bu konuşmadan sonra vaz geçtim.

    Sonunda kararımı verdim ve turkbull aldım. dürbün olarak gamo 3-9x40 w1pm aldım. Bilemiyorum sizce iyi bir seçim yapmış mıyım? Bu arada pompa ile kullanıyorum ama dolum yaparken 150 bardan sonra resmen kan ter içinde kalıyorum, 200 veya 250 yi hiç görmedim. Bunun kolay bir yolu yok mu acaba? Scuba hariç :)
    saçma olarak hangi saçmayı önerirsiniz ?

    150 bardan itibaren kaç atış yapabiliyorsunuz?

    Estağfurulah ne demek, chair gun tarzı bir program fakat çok daha farklı reticle tipine ve first focal plane ve second focal plane merceklere de uygun balistik programı. Chairgun sadece hawke dürbünlere has bir program. Strelok balistik programının 3 versiyonu var. Ben en çok strelok+

    Programını beğenerek kullandım. Google playstore da mobil uygulaması mevcut.

    çok teşekkürler ilk fırsatta inceleyeceğim.

    Nasıl oluyor da önce Amerikalı inceliyor anlamadım gitti, huğlu da da öyle olmuştu değil mi ?güney Afrikalı bir hobidaş bize effecto sormuştu. Manometresi var, en önemli özelliği hafif olması 6 pound( yaklaşık 2.72 kg) diyorlar bu çok iyi bir rakam.Ben beğendim.Hadi bakalım bir yanda yeni namlulu huğlu, öbür yanda puncher one beri tarafta flash...fuar epey renkli geçeceğe benziyor.

    Fuar nerede ne zaman olacak biliyorsanız paylaşır mısınız?

    Rica ederim, normal şartlarda aynı zoomda atış yapıp doğru paralaks mesafesini yakalıdığınızda teknik olarak sadece peletin düştüğü kadar mildot ayarlamanız gerekir.
    Bu tür pellet ağırlığı, pelet cinsi, mesafe, hava sıcaklığı , zoom, rüzgar vs değişenlerin hesaplanması içinde strelok + programını kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.

    Sterlok+ chairgun tarzı bi program mıdır? cahilliğimi mazur görün . mobil uygulamaları var mıdır acaba?

    Kardeşim internetten alışveriş yapmakta bir sıkıntı yok aksu hilal güngör vb. Firmalardan sıkıntı olmadan alabilirsin. Tüfek mi tabanca mı dersen bu tamamen sana kalmış birşey çünkü elmayla armut karşılaştırması gibi olur. Sen bunlardan birisine karar ver sonrası için herkes yardım eder sana burada.

    Hocam optik merkezlemenin önemi diye bir konu var onu bi oku orada yazanları bir dene sorun dürbünde mi değil mi öncelikle onu bir tespit etmek lazım turretler çalışmıyor olabilir.

    Kıymetli hobidaşlarım İngilizce bir kaynaktan bulduğum dürbünle ilgili terimler sözlüğünü Türkçeye çevirmeye çalıştım. Çeviriden kaynaklı hatalar olabilir. Bilgili arkadaşlar da ekleme-düzeltme yaparlarsa benim gibi yeni başlayanlar için veya yurtdışı sitelerden dürbün almak isteyip de İngilizcesine güvenemeyen hobidaşlar için faydalı olacağını düşünüyorum.
    Metnin orjinali Rifle Scope Glossary of Terms from Steve Ledin bu linktedir.

    Adjustable Objective (AO): Ayarlanabilir Objektif: Objektif lensin etrafında bir kadran veya taret yuvasının solunda bir tekerlektir. AO size bu ayarlamayı yaparak, belirli bir mesafede net bir görüntü alıncaya kadar veya üzerinde işaretli uzaklıklar hedefe olan mesafeye karşılık gelinceye kadar dürbününüzün paralaksını ayarlamanıza imkan verir. AO'nun doğru ayarlanması, atıcı başını hafifçe dürbünün merkezinden oynattığında hedefle reticle arasındaki gözle görülür hareketin oluşmasını engeller.

    Airgun Scope: Havalı silah dürbünleri, yaylı-pistonlu silahların çift yönlü geri tepmesinedayanacak şekilde özel olarak üretilmişlerdir. Güçlü yaylı-pistonlu silahların geri tepmesi "Non-Airgun" olarak değerlendirilmiş dürbünlerin kısa sürede hasar görmesine neden olur. Havalı silah dürbünlerinde genellikle lensler iki tarafından da sabitlenir ve genel olarak daha dayanıklı imal edilirler. Ayrıca atıcıya düşük mesafede yüksek büyütme sağlayan objektiflere sahiptirler. Resmi havalı silah mesafeleri 10 metre(33'), 25' ve 50' dir.

    Coatings: Kaplamalar: Lens yüzeyindeki mikroskobik kaplamalar,ışık kaybını ve yansımadan kaynaklı parlamaları azaltır. Kaplanmış lensler, daha az göz yorgunluğu ile daha parlak ve yüksek kontrastlı bir görüntü sunarlar. Çoğu kaplama daha iyi ışık geçişi sağlar ancaktek kaplamalı bir dürbünün çoklu kaplamalı bir başka dürbünden daha iyi performans vermesi de gayet olasıdır. Bu, tamamen camın ve kaplamanın kalitesiyle alakalıdır. Tabii ki yüksek kalite ucuza mal olmaz. Kaplama konusunda kabül görmüş terimler;
    Coated: en az bir lens yüzeyinde tek kaplama
    Fully Coated: dışarıya bakan tüm cam yüzeylerde tek kaplama
    Multi Coated: en az bir lens yüzeyinde çoklu kaplama
    Fully Multi Coated: dışarıya bakan tüm cam yüzeylerde çoklu kaplama

    Click:Klik: Bir click dürbünün yükseliş ve yan ekseninde 1 çentik ayarlanmasıdır. Bir click çoğunlukla 100 yarda mesafede vuruş noktasının 1/4 inch değişikliğine sebep olur. Bazı dürbünlerde 1/8 1/2 veya daha faklı oranlar olabilir. Bu konuda ayrıntılı bilgi için MOA Nedir? Başlıklı konunun incelenmesi uygun olacaktır.

    Exit Pupil: dürbünü kolunuzu uzatarak tuttuğunuzda oculer lenste görülen ışık çemberidir(kolonu). Geniş bir exit pupil gözünüze daha parlak bir görüntü geleceği anlamına gelir. Dürbününüzün exit pupil değerini bulmak için, objektif merceğin çapını (mm) büyütme oranına bölmelisiniz. Örneğin mercek çapı 36mm ve 4X bir dürbünse exit pupil genişliği 36/4=9mm olacaktır.

    Eye Relief: görüntünün tamamını görebildiğiniz durumda, gözünüzün ocular mercekten olabilecek maksimum uzaklığıdır.

    Field of View (FOV): FOW, dürbününüzde 100 yarda mesafedesağdan sola görebildiğiniz maksimum alanın miktarıdır. Büyütme arttıkça FOV azalır, büyütme azaldıkça FOV artar. Örneğin 3-9 X bir dürbünde 3X de FOW 30 feet iken 9X de 14 feet civarıdır. Objektif lensin çapının büyümesi bu değerleri değiştirmez.

    Magnification: Dürbünün büyütme gücüdür. X sembolü ile gösterilir. 10X bir dürbün bir nesneyi çıplak gözle gördüğünüzden 10 kat daha yakın gösterir.

    Objective Lens: Baktığınız nesneye en yakın olan lenstir. Çapı milimetre cinsinden ölçülür. Daha büyük çaplı mercekler, dürbüne daha fazla ışık girmesini sağlarlar. 3-9X40 bir dürbünde objektif lens çapı 40mm. dir.

    Ocular Lens: Gözünüze en yakın olan mercektir.

    Resolution: Çözünürlük. Optik bir cihazın, detayları ayırt ederek, keskin bir görüntü üretme yeteneğinin ölçüsüdür. Çözünürlük camların ve kaplamanın kalitesi, üretimdeki hassasiyet, atmosferik şartlar ve kullanıcının görüş keskinliği tarafından belirlenir.

    Reticle: dürbününüzü hedefe doğrulttuğunuzda gördüğünüz çizgi, nokta, artı... gibi sistemlerdir.

    Trajectory: Merminizin/ pelletin namluyu terk ettikten sonraki uçuş yoludur. Bu yol bir ark çizer. Bu arkın boyutu, merminin/pelletin aerodinamik katsayısı, ağırlığı ve namlu çıkış hızıyla orantılıdır.

    Turret: Dürbünün dış merkezindeki ayar düğmelerinden her biridir. Vuruş noktasını yükseliş ve yan ekseninde ayarlamak için kullanılır.

    Twilight Factor: Dürbünün düşük ışık koşullarındaki etkinliğinin ölçüsüdür. Yüksek Twilight Factor dürbünün, alacakaranlık şartlarında daha kullanışlı olması demektir. Twilight Factorü hesaplama formülü= büyütme oranının karekökü X objektif les çapıdır. Kaplama ve camın kalitesi bu konuda etken değildir.