önce durbununuzu optik merkezine alın. Bence dikey taret sonra olduğu için yatay taretin hareketini kısıtlıyor olabilir
meker81 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
at44 long lw Ekiz regulatorlu
-
70 metrede atış yaparken birde grupman deneyelim dedik, baştan baya bir dağınık başladı, daha sonra dikkatimi topladım ve 5 kuruşluk bir grupman yapabildim. Hedef 100 metrede aynı grupman hatta daha iyisini yapabilmek...
-
Dürbünü değiştirdiğiniz takdirde atıştan daha fazla zevk alacağımıza eminim. Çünkü goremediginiz hedefi viramazsiniz.
Benim at44 long lw ile üzerinde gelen 3-12x44 optima dürbün ile atışa gittiğimde uzak mesafe atışlarında hedefi vuramıyordum. Bu da bende hobiden soğumaya neden oldu. Daha sonra tüfeği Mustafa EKİZ hocaya göndererek regülatör kaldırdım, bu da tüfeğin stabilitesini arttırdı daha sonra Vector Optics 8-32x50 E-SF dürbün aldım ve hem yakın hemde uzak mesafe atışlarında daha da fazla isabet almaya başladım ve eski hevesim fazlasıyla yerine geldi. Türefeğiniz pcp tufekler içerisinde üst düzeyde iyi bir dürbün ile daha fazla hakkını vereceğini dusunuyorum. -
Olur Mustafa hocam hava düzgün olursa denerim bugun
-
at44 ün ilacı jsb 18 grain olduğu için başka pellet kullanmadım hiç.
-
Tüfeği Mustafa EKIZ hocaya gonderdim sağolsun ayarladı.
-
reg. 135 bara ayarlı. 210 bardan 100 bara stabil 50 Atış yapiyor
-
at44 long lw Ekiz regülatörlü Vector Optics 8-32x50 E-SF dürbün ile 10x zoomda 30 metreden yaptığım grupman. Kullanılan pellet jsb 18 grain. Çift delik oldu biraz acele ettim galiba
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
Elinize sağlık, görüntü çok net acaba nasıl bir kamera kullandınız merak ettim. Tüfeğe diyecek sözümüz yok Türkiye için böyle pcp ureten firmaların artması en büyük dileğim. Rekabet arttıkça kalitede yükselecek fiyatlarda dusecek inanıyorum. Paylaşımlarinizin devamını diliyorum.
-
resimdeki atışlarımı 13 mt den hatsan jsb ile yapmıştım.
-
Yorumlarınız için teşekkürler. Dürbünü sifirladigim pelletler hatsan jsb. Bu pelletler bittikten sonra atışlarımı jsb pelletler ile yaptım ondan dolayi belkide üst vurdu. Jsb pellerde ile tekrardan sıfırlama yapsam daha iyi olacak.
-
Yorumlarınız için teşekkürler. Dürbünü sifirladigim pelletler hatsan jsb. Bu pelletler bittikten sonra atışlarımı jsb pelletler ile yaptım ondan dolayi belkide üst vurdu. Jsb pelletler ile tekrardan sıfırlama yapsam daha iyi olacak galiba.
-
tüfekle birlikte verilen optima 3-12-44 dürbün ile 6,5 zoom ile yaptım atışlarımı. Otlar çok uzaması neredeyse belime geliyordu. Belkide ot ve rüzgar etkilemiş olabilir pelletlerini. Grupman konusunda daha yeniyim antrenman yapa yapa dahada iyi hale gelir inşallah.
-
Mesafe yakın olduğu için üst 1. dottan attımya zaten. 13 mt den sıfırladığım dürbünün ikinci kesişim noktası yaklaşık 50 60 mt. dolayısıyla 30 mt ye atacağın zaman pellet namludan çıktığında havalanıyor buda nişan aldığın yerin üstüne vurmasına neden oluyor.
-
Benim hatam 30 mt. de üstten 1. dottan nişan almak gerekiyormuş sonradan deneme yanılma yöntemiyle işi çözdüm.
-
Arkadaşlar Mustafa hocaya regülatör taktırdıktan sonra yeni fırsat buldum araziye çıkmaya. Dürbünü 13 mt. ye sıfırladım. 30 mt. de artıkılı merkeze nişan alarak atışlarımı yaptım fakat üstten vurdu. Grupmanı bozmamak için 5 atış yaptım. Umarım beğenirsiniz.
-
Normal kullanım alanı oto kaporta ve göğüs kısmına uygulanıyor. Yapıştırılan bölgeyi dış etkenlerden koruyor diye biliyorum. Pas ve Korozyon ile ilgili bir bilgim yok. Tufek ile zaten güneşli havalarda atışa gidildi için nem ve Korozyon olacağını sanmiyorum. Benim için öyle, bu konularda çok hassas. Tufegimin her türlü bakımını yaparım. Zaman gösterecek bakalım.
-
Mustafa hocam seninde ellerine sağlık.
-
Merhaba arkadaşlar, Mustafa Ekiz hocaya tüfeğimi modifiye ettirmek için gönderdiğim at44 s-10 long lw tüfeğimin dönüşte kargoda arpacığının kırık olarak geldiğini gördüm ve daha önce aklımda olan namlu ceketi ve karbon fiber uygulamasını yapmak istedim. Nasıl olmuş. Ayrıca Mustafa hocaya teşekkür etmek istiyorum tüfeğim kendine geldi.