Tüfeği aldık, sıfırlama yaptık, havalarda iyi gibi, ufukta bir buluşma var mı?
Ozan Cengiz AYDIN tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
ilk atışınız ve desteksiz olmasına rağmen bence güzel atışlar birde dürbünsüz atsanız daha iyi yapabilirsiniz bu mesafeden
Tüfek Gamo Shadow Sport olduğu için malesef dürbünsüz atamıyorum.
-
Arkadaşlar bugün ilk defa gamo tüfeğim ile 10 Mt. Ayakta desteksiz olarak hedefe attım, bahçe çamur olduğu için yatarak destekli atamadım. Grupmanlar hakkında yorumlarınızı alabilirmiyim? Not:havalı tüfekle ilk atışlarım.
[Resim Engellendi: http://img398.imageshack.us/img398/6935/foto0071wn2.th.jpg]
[Resim Engellendi: http://img396.imageshack.us/img396/1717/foto0073aof1.th.jpg] -
tamam abi yarın sanayideki hırdavatçıları bir dolaşıyım.
ocaydın kardeş ben manavgatda oturuyorumPardon hiç dikkat etmedim valla
-
mustafa abi bu gün büyük bir hırdavatçıya gittim kağıda not almışdım tavsiyeniz üzerine adama gösterdim sizde loctite varmı dedim adam bu ne yav dedi?404 e benzer gibi bir şeymiş dedim bende şimdi net de gördüm çok çeşidi var bunun ama ben mavi olanından alıcam tabii bulabilirsem
Arkadaşım RC shoplarda bulabilirsin. Yanlış hatırlamıyorsam adı LIQUID THREAD LOCK tı. Nerde oturduğunu söylersen sana yakın rc shopun adresini veririm sana.
-
bu problemin ilacı dampa ayak kullanmak, ayrıca dediğiniz gibi loctite türü malzemelerle deneyin, sonuç alınabiliyor. yalnız loctite'ın değişik türleri var bazıları çok zor veya hiç açılmayabiliyor dikkat.
Söz konusu ürünü aracımda sürekli kullanıyorum ve çok memnunum açılması da çok kolay tık deyip kırılıveriyor...
-
Arkadaşlar benim havalı tüfekler haricinde birde uzaktan kumandalı araç hobim var, bu hobide araç üzerindeki vidaların titreşimden gevşemesini önlemek amacıyla kullandığımız bir ürün var sıvı şekilde vida başına sıkılıyor ve orada donuyor, vida açılmak istendiğinde tornavidayla hafif zorlanıncada kırılıyor ve vidayı açabiliyoruz, bu ürünü dürbünün vidalarını sabitlemek içinde kullanabiliriz diye düşünüyorum, ne dersiniz?
-
Bunu hesaplamanın bir formulü yokmu? program kullanmadan tamamen kağıt üzerinde?
-
yerçekimi var, normal
Yok o kadarını biliyorum. 100 metredeki 30 cm düşüş normalmi diye sordum ben
-
Evet program baya karışık geldi, siteden de iki adet database indirdim onları nasıl entegre edeceğim programa?
Tamam database işini hallettim. ve bir deneme yaptım 51 metrede yine sıfıra denk geldim ancak 100 m civarında 30 cm düşme oluyo normal mi?
-
Evet program baya karışık geldi, siteden de iki adet database indirdim onları nasıl entegre edeceğim programa?
-
namlu merkezi (ekseni) ile dürbün merkezi (ekseni) arasındaki mesafe
chairgun kullanımı ile ilgili basit bilgiler:
Chairgun2 balistik programı, basit kullanım (POI, Hız, Güç hesaplamaları)şimdi oldu işte, teşekkür ederim RaptorX, Bir de, programcı bir arkadaşıma havalı tüfekle atış simulasyonu yaptıracağım. Bunun için de örnek hesaplamalara yada hesaplama formüllerine ihtiyacım var.
-
Namlu ekseniyle dürbün ekseni arasındaki mesafe
eksen mi merkez noktalarımı? merkez noktası ise sanırım dürbünün artıkılının kesişme noktası oluyor??? yanlışmıyım?
-
http://www.chairgun.com/ programı buradan indirebilirsin. Namnunun tam ortasıyla dürbün gövdesinin arasını ölçeseksin, cetvel yada kumpasla ölçebilirsin, en azından yandan cetveli tuttuğunda göz kararı belli olur zaten, gerisi kolay gir chairgun2 ye yaz değerleri sana gösterecektir. ilk başta biraz karışık gelebilir belki karıştır biraz hemen çözersin, yapamazsan tekrar yardım ederim.
Şimdiden karıştı kafam Bi örnekle açıklasan daha ii olabilir sanırım. Teşekkürler...
-
Öncelikle tüfeğin hayırlı olsun Ocaydin, sıfırlamayı 10 metreye yapmanı tavsiye ederim,daha net ve basit bir sıfırlama olur, bundan sonra silahından çıkan merminin hızına göre zaten pellet bir karakteristik yol izleyecek. Bunu bulabilmek için namnu çıkış hızını ve dürbün merkez noktası ile namnu merkezi arasındaki mesafeyi bilmen gerekiyor. daha sonra chairgun2 programını kullanarak namnudan çıkan pelletinin izleyeceği yaklaşık değerleri görebilirsin.
Mesela benim tüfeğimin namnu çıkış hızı 315 m/s, namnu ve mercek merkezleri arası 4 cm. buna göre sılahımı 10 metrede sıfırladığımda 65 metre gibi bir mesafede pellet yine aynı noktayı vuruyor. Senin silahının hızını daha düşük olduğunu düşünürsek 10 metrede sıfırlama yaptığında yaklaşık 50 metrelerde aynı noktayı vurabilirsin. yada 50 metredeki düşmesine göre dürbünden clik ayarı yaparak basitçe ayarlayabilirsin. Umarım anlatabilmişimdir. Kazasız atışlar dilerim.Evet kısmen anladım, çıkış hızım 305m/sn.namlu ve dürbün merkezleri arasındaki mesafeyi nasıl ölçerim? birde sözünü ettiğin programı nerden indirebilirim?
-
Tekrar merhaba tüfeğimi aldım ve kısmetse haftasonu sıfırlamasını yapacağım. Ancak 10mt. de sıfırlama yaparsam 50mt ve üstü mesafeler için ayrıca bir sıfırlama yapmak gerekecek, bu şekilde değilde sıfırlamayı direkman 50mt ye yapsam ne gibi artısı veya eksisi olur. Tüfek Gamo Shadow Sport + Gamo 3-9*40 Dürbün.