Bu tip bir tüfekte şuanki güncel 1250₺ fiyat bandının çok olduğunu düşünüyorum yivsiz bir tüfeğin nişancı tüfeği olması teknik olarak mümkün değil çoğu insan tabiri caizse bolt mekanizmalı düz boruya bu kadar para vermez, duyduğum kadarıyla yerli bir kaç firma daha yivli üretimi yapacak biraz baskı yapsalar mkek'nin tekelini kırıp yurtiçi satışa başlasalar iyi olur ancak hadi oldu diyelim söyle bir sıkıntı var ki 2500-3000₺ satacakları yivliye kimse ruhsat adı altında 5 yıllığına 3700₺ kira parası vermez biraz lobileşip baskı kurmaları lazım yaparlarsa üretilen ilk tüfeği alıp ayrıntılı incelemesini yapar internete koyarım.
Ata arms'ın ve Udacchi Savunma Sanayii'in gayet güzel tasarımları, projeleri var ama ben bu tüfekleri alamadıktan sonra benim için özel sektör silah sanayinin bir anlamı yok isterse kendi kendine nişan alan silah yapsınlar.
Şöyle bir gerçek var ki; ülkemizde silah, bireysel savunma, spor veya hobi amaçlı değilde, korkutma, hava atma, yagralama, zarar verme ve magandalık amaçlı kullanıldıkça söylediklerinizin gerçekleşmesi imkansız. Ancak eğitimli bir nesil ile bunlar hayata geçirilebilir. Bu da kısa vadede olacak bir şey değil. En az 2-3 nesilin geçmesi gerekir. İşte bu sebepten dolayı en iyi deneyimlerden biri bu tarz tüfekler.