Ozan Cengiz AYDIN tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Bu tip bir tüfekte şuanki güncel 1250₺ fiyat bandının çok olduğunu düşünüyorum yivsiz bir tüfeğin nişancı tüfeği olması teknik olarak mümkün değil çoğu insan tabiri caizse bolt mekanizmalı düz boruya bu kadar para vermez, duyduğum kadarıyla yerli bir kaç firma daha yivli üretimi yapacak biraz baskı yapsalar mkek'nin tekelini kırıp yurtiçi satışa başlasalar iyi olur ancak hadi oldu diyelim söyle bir sıkıntı var ki 2500-3000₺ satacakları yivliye kimse ruhsat adı altında 5 yıllığına 3700₺ kira parası vermez biraz lobileşip baskı kurmaları lazım yaparlarsa üretilen ilk tüfeği alıp ayrıntılı incelemesini yapar internete koyarım.
    Ata arms'ın ve Udacchi Savunma Sanayii'in gayet güzel tasarımları, projeleri var ama ben bu tüfekleri alamadıktan sonra benim için özel sektör silah sanayinin bir anlamı yok isterse kendi kendine nişan alan silah yapsınlar. :)

Şöyle bir gerçek var ki; ülkemizde silah, bireysel savunma, spor veya hobi amaçlı değilde, korkutma, hava atma, yagralama, zarar verme ve magandalık amaçlı kullanıldıkça söylediklerinizin gerçekleşmesi imkansız. Ancak eğitimli bir nesil ile bunlar hayata geçirilebilir. Bu da kısa vadede olacak bir şey değil. En az 2-3 nesilin geçmesi gerekir. İşte bu sebepten dolayı en iyi deneyimlerden biri bu tarz tüfekler.

Görüşlerinize saygım sonsuz. Tabiki doğruluk paylarıda bir hayli yüksek ama bence gerçeğe en yakın deneyim yine bu tüfek, hem ses hem görünüş hemde nişan bozmadan mükerrer atışlar için. Pcp için tüp taşıma, yaylıda her atışta nişan bozma, kol yorgunluğu ve her atış sonrası yeniden dolum işlemleri göz önüne alınırsa bu tüfekten alınacak haz misli olacaktır. Benim düşüncem bu. Renkler ve zevkler tartışılmaz.

Bir çok havalıcının hobiye başlama sebebidir keskin nişancılık. Gerçeğe en yakın deneyimdir neredeyse bir havalı tüfeğin dürbününden bakıp pelleti hedefe göndermek. Hepimizin en az bir kere bir keskin nişancı temalı film izleyip akabinde yaylı, pcp, artık elimizde ne varsa kapıp atmışlığı vardır kendini araziye. Ama hep hayellerde yivli bir tüfek daima vardır. Ancak bu hayal gerçek olmayada hayli uzaktır ülkemiz şartları ve yasaları sayesinde. İşte bu noktada hep yivisiz av tüfekleri yetişti imdadımıza. Şarjörlü modeller çıkınca hemen alıp taktık dürbünlerimizi üstlerine. İyi bir deneyimdi ama hep bir şeyi eksikmiş gibi hissettiriyordu. Nihayetinde işte tam o eksikliğin ortadan kalkacağının sinyalini veren yivsiz bolt-action tüfeklerin ilk yerli örneği baş gösterdi piyasada, Quantum Arms markasıyla. Düşünce iyiydi ama henüz emekleme aşamasında olduğu için eksikleri vardı ilk modelin. Daha sonra A-1618 i geliştirdiler ve aradığımız tüfek buydu. Alttan beslemeli bir modeldi, keşke şarjörlü olsaydı derken onu da yaptılar ve Mag-1618 adıyla sürdüler piyasaya. Bu sefer çıtayı çok yükselttikleri için bir sonraki modeli merakla bekler olduk, ve en sonunda Prohunt 2016 da yeni bolt-action yivsiz av tüfeği görücüye çıktı. Benim gibi bir çok atıcının hayali gerçek olacak bu model sayesinde. Bu silah yivli sahibi olmaya çok çok uzak silahseverler için şu an son noktadır bence.

Yivli ve taktikal bir tüfek sahibi olmanın imkansız olduğu ülkemizde, yivsiz olarak gelinebilecek son noktaya Udacchi yeni tüfeği ile gelmiş. Son üç seneye damga vuran şarjörlü otomatiklerin arasında yıldız gibi parlamış. Ekim ayı gib 36 Kalibresi piyasada olacakmış, 1500-2000 arası bir fiyat ön görülmüş. Çıktığında hemen almayı planlıyorum zira bir önceki model Mag 1618 kaliteli bir tüfekti. Bundada en az o kalite yakalanmıştır diye düşünüyorum.

Stoeger Atac umutlarıyla gittim, hüsranla döndüm. Ne Yazıcılarda ne de Komando av da atac yoktu. Sanırın Ataclar başka bahara kaldı. Fuarın ilk saatlerinde gittiğim için yoğunluk yoktu, Acil bir işim çıktığı için detaylı incelemeler yapamadım kısmetse cumartesi tekrar gideceğim. KRAL ın N11 TH modelinin karbon versiyonunu çok beğendim, performansınıda gözlemleyip almayı düşünüyorum. Yakınlarda tabanca alma planlarımdan ötürü Tisaş, Girsan ve Canik stantlarında biraz vakit geçirdim. Tisaşın ürünlerinde işçilik çok vasattı Girsan ve Canik te ise muazzam işçilik ve malzemeye sahipler. İbrem Tisaş PX9 dan Girasan MC 28 SACS e döndü

Stoeger Atac umutlarıyla gittim, hüsranla döndüm. Ne Yazıcılarda ne de Komando av da atac yoktu. Sanırın Ataclar başka bahara kaldı. Fuarın ilk saatlerinde gittiğim için yoğunluk yoktu, Acil bir işim çıktığı için detaylı incelemeler yapamadım kısmetse cumartesi tekrar gideceğim. KRAL ın N11 TH modelinin karbon versiyonunu çok beğendim, performansınıda gözlemleyip almayı düşünüyorum. Yakınlarda tabanca alma planlarımdan ötürü Tisaş, Girsan ve Canik stantlarında biraz vakit geçirdim. Tisaşın ürünlerinde işçilik çok vasattı Girsan ve Canik te ise muazzam işçilik ve malzemeye sahipler. İbrem Tisaş PX9 dan Girasan MC 28 SACS e döndü

2014 yapımı Sniper Legacy de ortalama üzeri bir filmdi, tavsiye edebilirim.

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Şu videoyu buldum;

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
    ingilizcesi iyi olan bir forumdaş izleyip özetlerse bazı cevaplar edinebiliriz sanırım.

Tüpü taktıp 60 atış tahribat denemeleri yaptıktan sonra 7 ve 10 metrede grupman denemesi yaptım. Her kağıda 20 atış yaptım. Netice tam tatmin etmedi, yakın zamanda tam dolu tüp ile deneyeceğim. Silah hakkında birkaç şey söylemek gerekirse; Bp9cc benim en çok beğendiğim tabancadır. İsteyerek ve olumsuz yorumları bilerek aldım. Yapılan olumsuz yorumlar genelde her blowbackli tabancaya yapılan yorumlarla aynı. Biraz araştırma yaptığımda bp9cc nin blowback ve non-blowback versiyonlar arasında en az farka sahip olan tabancalardan olduğunu öğrendim. 1 tüp ile 100-120 arası atış yapabiliyorum. Gerçekçilik hissiyatı blowbackin etkisi ile üst noktalarda. Kompakt bir model olmasından ötürü ele oturuşu muazzam. Blowback isabeti neredeyse hiç etkilemiyor, youtubeda karşılaştırma videolarına bakarsanız sizde şahit olacaksınız. Sesi beklediğimden fazla. Tetik yürüme mesafesi orta halli, atış esnasında yarım çekip geri bırakıp tekrar çekerseniz 2 bilye atıyor. Hiç geri bırakmadan tek seferde atışınızı yapmalısınız. 10 metrede cam soda şişesini patlatmadan delip geçiyor ama her atışta şişeye isabet ettirmek zor sayılabilir. Sonuç olarak tabancayı zaten sadece eğlence amaçlı aldım ve beklentilerimi karşıladı.

The content cannot be displayed because it is no longer available.

tupun takildigi yerdiki oringte soguktan sertlesme olur. Ve hava kacirmaya baslar.
    Icinde tup birakmayiniz.

Bilgi için teşekkür ederim. Peki bunun makul bir zamanı varmıdır silah içinde bekletmek için? Sabah takıp 20 atış yaptıktan sonra akşama kadar içinde durmasıda sakıncalımıdır? Birkez takılan tüp bitmeden çıkarıldığında boşalıyor diye biliyorum, o halde kullanılamayan kısım israf olacak.

Ellerinize sağlık. Bir çok yaylıcının derdinin dermanını bulmuşsunuz. Üretim yapıp satsanız ben alırdım. Eminim ki bir çok kişi de almayı düşünür. Bayilerden hamle bekliyoruz, her şey hazır...

Patriota çok yakınım ama 5.5 ve 6.35 arasında kararsızım...Öte yandan yakışıklılık bakımından aklım mod 125 sniper veya x20 de de kalmadı değil... En iyisi acele etmeden biraz daha yorum okumak...

Hocam tam olarka ne istediğin belli değil 5.5 mu 6.35 mi amaç güçmü isabetmı tahrıbatmı ve bunları yaylıda ıstıyorsun o zaman paraya kıyacaksın dıana
    alacaksın 1000 liraya ha o bana pahalı gelır dıyorsan webley patrıot alacaksın 1.nesıl 400 lıraya ıkıncı el oda olmaz dıyorsan pcp ye geçış yapacaksın...

Yazdıklarını bende biliyorum az çok hocam, ucuz olsun stabil olsun çok tahribat yapsın demiyorum, 300-500 fiyat aralığında bu saydıklarımı diğerlerine göre daha fazla yapan tüfeği arıyorum. 3 kuruşa 5 köfte olmadığını bu forumdaki herkes biliyordur artık, ben de dahil...

Eski bir Gamo Shadow Sport kullanıcısıyım 1-2 senedşr ara vermiştim ancak şimdi yine bir yaylı almak istiyorum, seçeneklerim

Norica Dragon Scope
    Stoeger X20 Suppressor Combo
    Stoeger X20 Synthetic Combo
    Hatsan Mod 125 Sniper

bunlardan hangisini, neden almalıyım, teşekkürler...

Not: Forumu okuyacak kadar uzun vaktim yok bugün en geç yarın almalıyım.