Yurtdışı sitelerde var fiyatıda brlirttiğiniz gibi uygun ama orjinal dianamı bu dürbünler acaba yoksa diğer coğu dürbün gibi replikamı
Fason diana dediğim orijinal dürbünlerde çinde üretiliyor fark yok aralarında
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Yurtdışı sitelerde var fiyatıda brlirttiğiniz gibi uygun ama orjinal dianamı bu dürbünler acaba yoksa diğer coğu dürbün gibi replikamı
Fason diana dediğim orijinal dürbünlerde çinde üretiliyor fark yok aralarında
Evet Diana 4-16x42 yazınca çıkar
Diana 4-16x42 cama işli mildotlu paralaxlı 50-55 dolar lazerin dürbününden daha iyi bunu tavsiye ederim
Benim hep sahip olmak istediğim tüfek evanix giant x2 ama Türkiye ye girmesi mümkün değil maalesef daha doğrusu yasalar el vermez
Kargo tamirat genel bakım herşey dahil 10 lira sadece 10 günde gelir
Namlu eğilmesi kırmalı silahlarda olur zaten hatsan garanti de düzeltir namlu doğrulandı diye yazar kağıda eğer eğilme varsa hiç uğraşmadan direk garantiye göndermek en doğrusu
Peletlerin yokluk zamanında gideri var gibi silah pelletlerin eksiğini kapatmıştır belkide ne kadar kötü pelette olsa grupman güzel olmuş bir de avsanın saçmalarırla denemek lazım 200 tanesi 4 lira
Nerde eski webley kalitesi hatsan maalesef eline yüzüne bulaştırmış şimdikileri 2. Nesille 1. Nesil patriot en büyük örnek
mod70 i kapladığını duymuştum önceden tekrar çıkarmış başka bir model olarak paslanma sorununu duymuştum çok tutmadı o yüzden paslanırmı bilemiyorum
Optimalar öyle mi bilmiyorum ama dürbünlerin içi nitrojen ile dolduruluyor. Böylece buğu yapmıyor. Kendi imkanlarınızla açtığınız dürbünlerin nitrojeni boşalır, görüntüsü biraz daha netleşir ama buğu yapmaya başlar, bir süre sonra da paslanıp rahmetli olur. Dipnot atayım dedim, hadi Optima neyse de, tutup klas dürbünleri açmaya kalkmasın vatandaş
Dediğim zoom vanası olan kısmın azot tüpüyle bağlantısı yok açılmaya uygun büyük vidalı ,küçük vidalı yerler açılınca azot kaçıyor içinden bendeki 12x44 ü açmıştım içindeki hava boşalırken merceği vakumlamıştı küçük vidalı yerler buraya dokunma anlamına geliyor
Artıkıl yatması bende de oldu zoom vanasını söktüm altta gri metal vana var zoom sayılarının altında 3 tane çok küçük vida var vidalar gevşerse gri metal vana döner bu da artıkılı döndürür bu yüzden artıkılı tam ortalayıp küçük vidaları sıkınca gri metal vana dönmüyor gri metal vanayı uzun çubukla döndürüp artıkıl ayarlanıyor 3 küçük vidayı sıktıktan sonra zoom vanasını tekli vidayla geri sıkınca tekrar kullanmaya hazır
Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Dürbününü daha takmadım sniper42 kardeşim. Aynen söylediğin gibi. 10 metrede sıfırlama yaptığım pelletle müthiş sonuç alıyorum. sonra diğer pelletle deniyorum bu sefer 10 metreden vuramıyorum :).
Seyfipaşa tüfeğimin içi gayet temiz
hazır sizleri bulmuşken var mı önerdiğiniz pellet?
Mod 125 te denenmeyen pelet kalmadı forumda resimler mevcut herkes çeşitli peletleri denedi en iyisi jsb 18,13 çıktı incelemelere bakmanı öneririm
İsabetli atışlar
Hemde nasıl etkiler 7 grainlik fark silah için çok farklı sonuçlar doğurur sadece ağırlık değil aerodinamik yapı alaşımlarda etkiler hele silahta mod 125 se peletlerle uğraş dur her pelete göre dürbünü tekrar sıfırlamak gerekir
Ürünler toplu alındıysa veya ithalat yoluyla getirildiyse %20 vergi,navlun,konşimento,gümrük komisyoncusu vs gibi bir yığın masraf etmiş olabilirler aynanın diğer tarafına bakmakta fayda kişisel yolla getirilen ürünler ile toplu ürün getirme arasında dağlar kadar fark ve masraf vardır..Ticari ünvan ile getirilmiş ürünlerin masraf yüzdesi bir hayli yüksektir..Fiyatlar makul seviyede neredeyse Aliexpress fiyatları ile eşdeğer sayılır..Bayiler bir güzellik yapmış rağbet gören kaliteli bir ürünü sizlerin ayağına getirmiş haliyle ufakta olsa kar marjı olmadan satmasını bekleyemez kimse!
Toplu ürün getirmenin kolay bir iş olmadığını(ticari unvan gerekli) ve bayilerin resmi prosedürler çerçevesinde pek çok masraf ederek ürün getirdiğini bilmenizde yarar var..
Bayilerin ürün getirtirken masrafları vardır mutlaka bireysel teminle farkları vergisi fob/fot garantisi gibi farkları var biliyorum onlar toplu aldıkları için daha da ucuza ithal ediyorlar bir de o var yoksa bayilerde elbette kar koyacaklar ben sadece aynı ürünü kendilerinin de temin edebileceklerini söyledim ben aliexpressten alırım başka biri bayiden görüp inceleyip alır kişiye kalmış birşey sadece fiyat farkı var arada
Tedarikçinin adı aliexpress ordan getirtip 1,5 katı fiyata satıyorlar herkes anlaşıp toplu getirtse bayidekinin yarı fiyatına geliyor
Milletin boş yere kafasını karıştıracaklar en az 10 konu açılır bunla ilgi mesela mod 87 qe mi mod x mi, mod 87 qe nasıl, mod 87 qe alınırmı tüfeklerin hepsi aynı görüntüden başka farkı yok
Optimaların 12x44 hariç hepsinde bu sorun var focus yapmak 20 metre üstünde işe yaramıyor focus 6. zoomdan sonra netlikte sağlamaz bu dürbünlerde malesef böyle bir sıkıntı var sadece 12x44 te paralax ayarlanabilir olduğu için artıkıl netleniyor
Elindeki silaha en iyi kutusu 10 liralık gamo pelletler uyar expander var sert ve delici prohunter var isabetli fazla para vermeye gerek yok yerli peletler kalitesiz üretim çapakları yiv sete zarar veriyor pelet yatağa oturmuyor gamo orta halli ve hesaplıdır
Aleykum Selam hatsanın edge silahı başlangıç seviyesi için mükemmel bir orta sınıf silahtır sas sistemi olup olmaması farketmiyor sas olan da aynı sarsıntıda olmayanda silahın yanında 4x20 dürbün geliyor şimdilik dampaya gerek yok 20 tl lik dürbün anca 35 metreyi vurur silah kadar dampa parası vermektense dampasız kullanıp daha üst magnum sınıfı silah alınca hem iyi bir dürbün hemde dampa almak daha doğru olur silah normal mermilerle 60-70 özel alaşımlı mermilerle 100 metreyi vurur darbe lisanslı dürbünler kendini isbat etmiş hawke bushnell leapars gibi markalardır büyük dürbünleri 1000 tl nin üstündedir saçma olarak en ekonomik ve kaliteli olanı bu silah için gamo dur stoper vidası hırdavatçılarda bulunur düşmesin diye ben koli bandı yapıştırdım üstüne sonuç olarak şimdilik ekstra harcamalara gerek yok silah gayet kaliteli ve yeterli
Hatsan garantisinden dolayı mod 85-95-99 5.5 mm bunlar orta sınıf ağır sayılmayan tepmesi az tüfekler ama garantide sorun olmazsa stoeger x20 4.5 mm dürbün dostu isabetli ve 50 metreye kadar güzel sonuçlar veriyor birde 400 lirayla bitmez bu iş dampa da var o yüzden 300 lira silah artı 3-9x32 ayarında veya 4x32 mildotlu dürbün birde dampa olacak bu fiyata 50 metre üstünde her attığını vuran bir silah yok o yüzden silahları tanımak ve hobiye ısınmak için isabetli ve dürbün dostu stoeger x20 derim ama garantiden dolayı hatsan da olur