Silah garantiden gelince zaten yapılan bütün değişik ve düzeltmeler rapor belgesine benzeyen bir kağıtta yazıyor kargoda 10 lira tutuyor zaten, kullandığım tüfeklerde yapılan işlemleri(yay değişimi,conta değişimi,namlu doğrulama,kol pimi gibi) av bayisine kaça yaptıklarını sorduğumda 40-50 lira para istedi bir teknik servis gibi donanımlı değil kendi yapacak hatsan servisinde 10 liraya silahı komple düzeltiyorlar servis mükemmel
sniper42 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Forumda alttan kurmalılarda bu sorunu yaşayanlar olmuş teknik servisi aradım geçen hafta 30 saniyede halloldu yöntem silahı sıkıca kendine dayayıp kolu hafif sağa sola oynatarak kendine güçlüce çekerken kubbeli emniyet gevşeyip basılır hale geliyor sonra kol kapanıyor mermi konulup atılıyor hatsan servisi önceden bu tip sorunla karşılaşmış arayınca soruna direk cevap verdiler gerekir öncedende arayanlar olmuş madem önlemini almaları gerekir
-
1000 tane aldım bütün 5.5 lerde kullanıyorum iyi ve kötü yönleri var iyi yönü yerli saçmaları 10 a katlar şekilleri çok düzgün 100 de 99u namluya tam oturuyor tahribatı çok iyi görünüşü güzel kötü yönleri isabeti 40 metre üstünde berbat şekli güzel olsada aerodinamiği yanlış sapıtıyor ts22 daha iyidir ben bahçede 40 metreden kısa yerlerde kullanıyorum memnunum ama uzun mesafede gamo expanderi değişmem 35 metre üstü atışlarlar için önermem
-
Selamun Aleyküm hatsan torpedo 155i kurarken levye kurulu kaldı geri yerine gitmiyor silahın altındaki altın renkli kubbeli düğmeyede basılmıyor tetik isnadıda inik yani atışa hazır gözüküyor levye kapanmıyor levye düğmeside sert sorunu çözemedim önceden böyle bir sorun yaşayan varmı?
-
50-60 liralık yeşil lazer pointer kesinlikle yeterli olur bunlar güçlü lazerler bendeki siyah renkli balonu yakından patlatır cinsten bende mod 125 vortexte kullanıyorum silah attıkça apartla birlikte lazer geri kayıyor stoperi yok sonuçta ama ışık doğrultusu değişmediği için arkaya öne kayması farketmez düz doğrultulu çünkü öncedende bahsetmiştim 9x44 dürbün 50metre üstünde işe yaramaz zoom ve paralax ayarı yok dürbün mildotlu olmalı ben 12x44 te lazeri kullandığımda 20 metreye sıfırladığımda tam lazerle 3.dot aynı yeri gösteriyordu lazerle dot şişeyi nişanladımı vuruyordu 50-60 lira focus led lazer 5-10 lira tüfeğe takma aparatı birde optima 3-12x44 mildotlu dürbün oldumu silah mükemmel bir görüntü ve isabetlilik kazanıyor
-
Küçük bir tavsiyem daha var fazla para gitmemesi için ikinci el dampa zor bulunuyor ama silahı ve dürbünü ikinci el alıp dampayı sıfır alırsan daha kârlı çıkarsın bir de forumdaki ikinci el at44lere bakmanı öneririm en azından fiyatlar hakkında fikir edinirsin
-
Yatagun dampa vardır bayilerde mutlaka internet sitelerindede var bayileri arayıp sormak daha kolay olur onlar temin ederler
-
Aleykum Selam
Dampa ayak iki ayrı parçadan oluşur bir parçası dürbün rayına takılan kısım ikinci parçası dürbün takılan kısım iki parça arasına özel bir madde konularak birleştirilir ve aradaki madde silahın sarsıntısının dürbüne gitmesini büyük oranda emer tek parça ayaklar ise dürbünün yanında gelen ayakların daha sağlam ve daha güçlüsüdür sadece darbe emmede çok zayıf kalırlar güngörav güvenilir ve hesaplı bir yer olmasına rağmen böyle hatalar yapabiliyor dampa değil o ürün piyasada 2 markanın 3 çeşit dampası var biri yerli yatagun dampa diğeri ithal sportmatch dm60 (25.4) ve dm70 (30) yatagun 120 lira civarı dm60 230 lira civarı dm70 290 lira civarı diğerlerinin hiçbiri dampa değildir bunlardan başka piyasada, fiyatlar bu civardadır oradan anlaşılır -
Aslında bende düşünüyorum bu lazerlerden, gün ışığında dürbün ile baktığımızda ışığı görebiliyormuyuz? uzun mesafe atışlarda sürekli dürbünü ayarlamaktan sıkıldım, lazer ile nişan alıp dürbün ile lazeri görüp oraya atış yapmak nasıl olurmu? bu üründen türkiyede bulabilirmiyiz?
Lazer pointerlar gün ışığında kesinlikle görülebilirler çünkü normal lazerlerden çok daha güçlü ışık verirler pilleri genelde 3.7 voltluk şarjlı pil oluyor şarj aleti de içinde zaten kırmızı yeşil mavi renkte oluyorlar genelde kırmızılar daha çok tabancaların nişangah kısmına takmaya uygun olduğu için tüfeğe elverişli değiller yeşiller 10 mw gücünde ışık veriyorlar el feneri şeklinde oluyor tüfek aparatıyla tüfeğe takılıyor bayiler 10 dolara çinden alıp en az 50 dolara satıyorlar maviler ise en güçlüsü rahatlıkla nesneleri yakabiliyor yeşiller yakından koyu nesneleri yakabiliyor sadece mavilerin fiyatı 250 liradan başlıyor benim kullandığım yeşil lazer öğlen 12 de güneş tepedeyken ışığın vurduğu noktayı dürbünle görebiliyorum yeterince güçlü akşam vakti dümdüz çizgi halinde görünüyor filmlerdeki gibi internette 50-70 lira arası pekçok çeşit var bayiler baya pahalı satıyor sitelerde mutlaka vardır 5-10 lirada aparat tutar uygun fiyata bulunur
-
Bir de lazeri alta taktığım için mil dot lu dürbünlerde nişan almak çok daha rahat 9x44 dürbünü satıp ikinci el sağlam mildotlu paralaxlı dürbün tavsiye ederim
-
Aleykum Selam bendeki mod 125te focus led laser pointer kullanıyorum av tüfeklerine takılandan namluya geçmeli bir aparat var 8 şeklinde bir ucundan lazer bir ucundan namlu geçiyor nişan almak kat kat kolaylaşıyor 4-5 lira aparat 50-60 liraya da lazer pointer gelir aliexpresste 10 dolara satılıyor orasıda olabilir iki çeşit açma düğmesi var biri dipte biri kabloyla tavsiye ederim
-
sayın sniper42 işlemi yaptıktan sonra gövdenin kundağa değen yerlerine gres sürün ve vidalamadan önce gövdenin kundak içinde öne arkaya 5 milim kadar oynayıp oynamadığına bakın oynamıyorsa temas eden yerleri traşlayın ozaman başarılı
olursunuz.
Yardım için teşekkür ederim anlatılanları uyguluyacağım
silahın kundağı plastikten bu arada -
Bendeki optima(mod 70 eşizi) üzerinde deneyeceğim bu yöntemi sas yazmasa daha iyiymiş tüfek zıplıyor kendi sas sistemimizi kendimiz yaparız daha iyi en azından tüfek 100 atış daha dayanır dağılmadan bu yöntemle
-
bir silahtan beklentilerimiz hemen hemen aynı ben farklı bir konuye değinmek isterim...Kral firması olarak Türkiye nin en aktif havalı forumuna üyelik açmanız bizim öneri ve sorunlarımıza daha hızlı eğilmeniz demek oluyor ki bir firma için büyük artı...tebrik ederim...bu zorlu yolda başarılar dilerim...
bir fikre katılmıyorum...diana kalitesi beklemiyoruz ama en azından stoeger olsun...şeklindeki bakış açısı yanlış...bu yolda en iyisinin bile iyisini hedeflemek gerek...bu konuda aklıma her geldiğinde gurur duyduğum bora keskin nişancı tüfeğimiz tüm üreticilere ilham kaynağı olmalı...(dünya çapında düzenlenen yarışmada yaptıklarının belgeseli var internette)
tekrar başarılar dilerim...hatsandanda foruma üye olmalarını en kısa zamanda bekliyorum
Burada diana kalitesi dediğim şey ;firmanın komple değişim içine girdiği söyleniyor bu zor koşullarda gidip diana üretemezler beceremeyeceklerini demiyorum imkanları birikimleri olmadıklarını diyorum hem şimdilik stoeger dürbün dostu bir silah üretmeleri bile büyük bir gelişme stoeger herkesin sevdiği bir silah sonuçta kral bunu yaparsa gerçekten hatsana denk olur ki öylede olsun isterim -
İnşaallah kral dediklerin de haklı çıkar da eski imajınını unutturur rakibi hatsan değil ithal ürünler olmalı hatsan fiyatları hizmeti fiyatları uygun şimdilik başlangıç aşamasında diana beklemiyoruz ama bi stoeger kalitesini yakalasın isteriz hatsanla gerektiği yerde fikir alışverişi yapmalı hatsanın yaptığı gibi gerektiğinde kendi değil lw namluyu bile kullanmalı önceden kral ürünlerini kullanan biri olarak eski değil yeni kralı merakla bekliyorum
-
forumdakilerin ortak görüşü jsb 18,13 grain en iyisi onu kullanmak hatsan torpedo da hatsan kendi peleti olduğu için namluya girerken sıkıntı çıkartmaz büyük ihtimal yerli peletlerin hemen hepsi hatsan da sıkıntı çıkartıyor jsb kullanmayı öneriyorlar o yüzden
-
ince Mehmet in hiçbir mermisi standart kalibreli değildi benim gördüklerimden bi mermi zorla giriyor diğeri hiç girmiyor bu da yive zarar veriyor hatta bu mermiler pcp de bile sorun çıkarttığını söylüyorlar mod 125 bu mermileri atar atmasına ama dediğim gibi yive yazık olur mermilerin kalibre sıkıntısı yüzünden tavsiyem ts22 veya norica ban ikiside 22 grain çok iyi olmasada tatmin ederler
-
Ben de vortex aldığımda optima 3-9x44 vardı dürbün çok gereksiz 3-9x32 den hiçbir farkı yok birde 50 lira daha pahalı bu silaha en güzel optima 3-12x44 mildotlu paralaxlı dürbün uyuyor mildot çok önemli dampa olursa birde 300 atışa banamısın demez ben çift taraflı bantla sardım dürbünü 100 atış 60-70 metre soda şişesini rahatlıkla kırıyorum dampa yok üstünde 30 metreye sıfırlı dürbün norica ban ve gamo expander kullanıyorum yani önerim en az optima 3-12x44 dampa olmasa bile çift taraflı bantla sarıldığında 100 atış oynama yapmaz
-
gamo rocket öneririm solid peletler gibi düşme yapmaz şekli de uzun mesafe ve delicilik için idealdir bir de kullanmadım ama pba bullet ı duydum bakır alaşımlı mermiler uzun mesafeler için idealdir
-
üstüne jsb mermi artı kılıf gönder yeter