Cankatsan bey; Hatsan la görüştüm, Vortex pistonla birlikte namluyu tutan pinleri ve diğer aksamları da vortexe uygun hale getiriyorlarmış.
Bu arada hala tüfeğim gelmedi, 21 gün oldu.
Arayın işlem bitmiştir mutlaka ararsanız bugün gönderirler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Cankatsan bey; Hatsan la görüştüm, Vortex pistonla birlikte namluyu tutan pinleri ve diğer aksamları da vortexe uygun hale getiriyorlarmış.
Bu arada hala tüfeğim gelmedi, 21 gün oldu.
Arayın işlem bitmiştir mutlaka ararsanız bugün gönderirler
100 joule üreteceğini sanmıyorum. Bildiğim 6.35 mm tüfeklerden tek 100 joule güç üreten daystate air ranger 6.35 mm 80.
80 fpe olması lazım o da 110 joule gibi birşey yapıyor geçen ay bt65le ilgili konuda fantazi atışlarında hangi peleti kullandıklarını sordugumda 42 grain dedi herkes bt65 max güçte 42 graini 100 joule atabilir
100 joule güç üretiyor tam güç açık solid mermiyle 6.35 mm yaklaşık 22 lrlik silah gücü bu da.
Bildiğim kadarıyla bt65 5.5 ile 6.35in sistemi aynı sistemin birine 5.5 birine 6.35 namlu takmış başka farkı yok
Alta vuruyorsa up yazan yani üst tarafa sağa vuruyorsa left yazan yani sol tarafa çeviriyoruz işin özü vurmasını istediğimiz tarafa çeviriyoruz.
Kırar maalesef ben dürbüne çift taraflı bant ve monte rayına da bant yapıştırdım 100 atışta zoom ve focus işe yaramaz hale geldi dampa şart maalesef.
Vortexi dm60 dampa, optima 3-12x44, JSB 18,13 ile kullandım isabeti gerçekten mükemmel yaylıyla arasında gerçekten fark var kıyaslayınca daha iyi anlaşılır ve dürbünü birkaç klikte tekrar ayarlanıyor dampadan dolayı ayar bozulması neredeyse sıfır vortexi tavsiye ederim.
Pomp action modeli de çıkacakmı acaba AT44 teki gibi
euro olması gerekiyor o kadar fiyatlık bir ürün getirtmedim gümrüğe takılar var forumda memurun dikkatine ve insafına bakıyor diyorlardı
820 TL imiş tüfek parası
Vergi navlun kar payı gibi etmenlerden dolayı o fiyata, aliexpressten şahsi alışveriş yaptığımız zaman 3te 1i fiyatına alınabilir
Hawke alacak bütçem olmadığı için Vector Optics almayı düşünüyorum ben de FFP özelliği olması daha da cazip yapıyor.
Diana Barska Bushnell Tasco çeşit çok fiyatları da yakın önerim Vector Optics markası olur imkânım olduğunda FFP özellikli bir dürbününü alacağım.
4-16x42 olan cama işli mildotlu daha sağlam yaylılar için ideal diğeri 6-24x42 olan uzun boyutlu normal mildotlu pcp silahlar için ideal.
Son aylarda Cometa,Crossman,Gamo gibi markaların popülaritesi arttı önceden sönük kalma sebeplerine örnek vermek gerekirse Hatsan,Stoeger 500 lira Gamo,Cometa,Benjamin 1000 lira AA,Diana,Weihrauch 1500 lira
hobiye başlayan başlangıç-orta sınıf Hatsanla başlıyor sonra orta-üst sınıf Gamo almak yerine elindeki Hatsanı da paraya çevirerek üst sınıf Diana aliyor Gamo,Crossman gibi markalar da arada kaynıyor ben Diana almak için bütün silahlarımı satmak yerine tek silahımı satıp bunu aldım biraz da bütçe tercih meselesi.
Bugün ikinci el aldığım NPXLnin alt modeli normal titan nitro 5.5 mm elime ulaştı onlarca hatsandan sonra bu silah bambaşka geldi bana ama bin lira bütçem olsa ft için bir hw77 alırdım ya da şişe kıracaksam gamo cfx royal+dampa ve iyi bir dürbün alırım keyfime bakardım, aslında bu silahı alacağım aklımın ucundan geçmezdi ama fiyatı uygun olunca aldım Türkiye de tanınan bir silah değil ben de deneyip göreceğim ama elime aldığımda kundak ağırlık merkezi kurması gerçekten çok güzel denenmesi gerek diye düşünüyorum.
Dm 60 ı halada kullanıyorum. 125 kendini dağıtınca mod 70e taktım dampa tüfekten pahalı:) 3.9x32 dürbünüde takınca en son nezmaan ayar yaptığımı unutum.
Ben de mod 125 teki yatagunu mod 70 e takmıştım sökene kadar milim oynamıştır anca hele sportsmatch daha başka oluyor
teşekkürler hepinize cevaplarınız için...gönlüm çeker bullseye ancak...dm60 dan memnun olmayan kimsede yok sanırım ne yapsam az parada değil benim için
Ebayda michael Tawn diye bir saticida 42 pounddu bir ay önce eğer sterlin düşerse 200 lira civarı alabilirsiniz imkânınız olursa
Ben torpedo ile yatagun dampa + lastik, cometa ile de hawke tek parça ayak + lastik kullanıyorum bir problem yaşamadım. Ama bullseye almayı düşünüyorum yazın torpedo üzerinde kullanmak için. Piyasada yatagun dampa bulamayacağım için benim de tercihim bullseye olurdu ki fiyatlar sanırım dm60 ile yakın birbirine.
Dm60 ilk zamanlar 200 lirayı şimdi 250 lira olmuş bu bullseye da öyle olmasın şimdi 70 euro yaza 80-90 euro olabilir zaten euroda aldı başını gidiyor
Yatagunda sportsmatch dm60 da kullanıyorum ikiside çok iyi, Diana bullseye diananın kendi silahlarında dm60tan daha iyi sonuç vermiş olabilir ama bu diğer markalarda da aynı sonucu vereceği anlamına gelmez kimbilir belki de gerçekten Diana bullseye monte ayağıyla magnum tüfeklerde dürbün ayar sorununa alternatif çözüm bulmuştur ama ben yinede diğerini bilmediğim için dm60ı seçerdim.
Ascimden bıçak alıp, Adnan Halıcıya deri kılıf yaptırabilirsin 30-40 TLye. https://www.facebook.com/adnanhalici.deriaksesuar Kullandıktan temizlenip yağlanmazsa her çelik paslanabilir.
Bıçakdünyası sitesinde de baya güzel bıçaklar var fiyatları da uygun geldi oraya bakıyorum şimdilik, deri kilifi köyde yapabilecek birkaç kişiye soracağım olmazsa verdiğiniz kişiyle irtibata geçeyim.