acemi sniper (fatih) tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

büyük ihtimalle dediğiniz sebepler mantıklı geldi, çünkü 90 metreye üstten 2.dottan atıyordum, bu durum olduktan sonra yine 90 metreye 2.dottan atmaya devam ediyorum, güç düşse idi pelletin de 90 metrede biraz daha erken düşüşe geçip 3.dottan falan vurması gerekmezmiydi. ben bu mantıkla düşündüm. Tüfeğim ile yaklaşık olarak 1000 üstü 1500-2000 arasında ortalama atış yaptım bugüne kadar, bu atışlardan sonra bu hale geldi, bugüne kadar hep 200-100 bar arası 40 atış yapıyordum, bu saatten sonra 200 - 100 bar arası 60 atışa çıktı.

at44 long lw tüfeğim aldığım günden beri jbs 18 grain ile 200 bardan 100 bara tam olarak 4 şarjör yani 40 atış yapmaktaydı, şuana kadar yaklaşık 1000 atış yaptım tüfeğim ile, geçen gün atış esnasında fark ettim yeni oldu tüfeğim 150 bara kadar 40 atış yaptı normalde 100 bara kadar 40 atış yapıyordu, tüfeğim şuanda 200 bardan 100 bara toplam 60 atış yapmakta, sebebini anlamadım sebebi ne olabilir sizce? şuan o kadar iyi oldu ki tüfek 40 atış yapıp 150 bardan 200 bara pompa ile tamamlayıp atışa devam ediyorum, bu çok hoşuma gitti ama neden durduk yere böyle birşey oldu anlamadım, bir sıkıntımı var acaba ? güç olarak atışlarda bir farklılık sezmedim önceki hali ile şuanki halinde gücünde ne azalma nede çoğalma oldu gözlemlediğim kadarı ile chronom olmadığı için teknik olarak ölçemiyorum atış hızını ama tüfeğimi tanıdığım için atış hızında bir farklılık göremedim.

at44 tüfeğime hatsan tropy'de ki gibi arkadan yükleme kolu yapılırmı? mekanizmaları aynı gibi geldi, varmı fikri olan? eğer ki olacak gibi ise at44 tüfeğimin yükleme kolunu bt65 ve tropy gibi arkadan bolt action yaptırmak istiyorum, varmı olabilirliği? fabrikayımı aramak lazım?

kusura bakmayın araştırırken sorumun cevabını buldum 1 clik = 0,635 cm yaparmış, adminler konuyu silebilirsiniz yada benim gibi merak edip araştıran arkadaşlar olur ise konu kalabilir kusura bakmayın baya bir araştırma yaptıktan sonra bulabildim foruma da sormuş bulundum.

Hatsan birşeyler yapıyor ama kendi vatandaşına kalite ile yaklaşmıyor özen göstermiyor hiç, geçenlerde tüfeğimin tüpünü hatsana yolladım arıza için, kutunun içine bilgilerimi ve sorunumu yazdım, adamlar tüpü tamir etmişler aradan bir hafta geçti ses yok, dedim bunların arayacağı yok ben arayayım dedim, meğersem benim tüp yapılmış adamlar telefonla beni aramışlar ulaşamamışlar, numaramı yanlış okumuşlar, neyse ben kendilerine numaramı kimlik bilgilerimi tekrar ilettim tüpümü yollayacaklarını söylediler. Ben bugüne kadar hatsana kaç defa kargo yaptım arızalı ürün yolladım hiç bir sorunla karşılaşmadım, adamları aramasaydım ne yaptınız diye öylece benim tüp orada kalacaktı, arkadaş hiç mi kayıt tutmuyorsunuz kaç defa kargo yapmışım bilgilerim sizde yok mu üstelik not olarak ta kutunun içine koydum ona damı bakmadınız, demek istediğim hatsan gittikçe şımarmış vaziyette, vatandaşına karşı muameleleri ve tavırları cıvımış vaziyette.

at44 long lw, standart hali ile 200 bardan 100 bara 40 atış yapıyorum. 185 metreden şişe kırmışlığım, aynı tüfek ile mustafa abimin 200 metreden şişe kırmışlığı vardır, yalnız at44lerin tüplerinde kronik sorun var, alırsanız eğer son üretimli bir tüp ile değiştirtin, ben çok çektim tüfeğin tüpünden yana, sürekli valf kısmından atış esnasında kaçırdı sürekli tamire yolladım en sonunda hatsandan son üretim tarihli tüp ile değiştirdim şimdilik sıkıntı çıkmadı, at44 'ün long versiyonunu öneririm, eğlenceli tüfek ama at44 long kullanıcısı olarak kral almanı tavsiye ederim, ben kendim için söylüyorum alacak olsaydım kral alırdım.

pompa kullanacaksanız bt 65 almayın, ben tüfek alma aşamasında forumda çok araştırmalar yaptım, keşke forumda biraz araştırma yapsaydınız, pompa efor istiyor, akşama eve döndüğünde haşatın çıkıyor, atışa gittiğimizde 230 cc lik tüpü 3 sefer yada 4 sefer pompa yapıyoruz ama atıştan pek bir şey anlamıyorsun daha sonra acısı çekiyorsun, ama sürekli yaptığın zaman vücudun alışıyor tabi, bir de fizik olarak biraz güçlü olmak lazım pompayı 150 bardan sonra zor basıyorsun.

hatsan servisten yusuf bey ile de görüştüm kendileri de şaşırdı bana tüpü düşük barda kullanmayın dediler, ben hiç 100 bar altına düşmedim bil eywallah gönderiyorum yapıyorlar ama arka arkaya sürekli atış yapamadan habire bozuluyor asabımı bozuyor bu iş, arkadaşla plan yapıyoruz atışa gidiyorum ben bir iki sıkıyorum sonra tüfek elimde aklıyor, arkadaşım devam ediyo atışa, üstelik onda da aynı set var, ne hikmetse ben 300 pelleti bile aşamadım. tüfeği ağustosta sıfır aldım.

abi sıfır aldığım tüpe hiç dolum yapmadım, tüp geldi atışa gittim bir pellet attım fıs kaöırmaya başladı iğne gibi birşey varya oradan, orjinal tüpüm 3 kere gitti fabrikaya bir fada tüfekle beraber gönderdim, orjinal tüpte 2 defa o şgne gibi birşey varya tüpte içeri giren çıkan 2 kere o bozuldu arka arkaya, 3 üncü gidşte de dolum yerinden hava kaçırdı tüp, yedek tüp aldım sıfır oda bir pellet attı iğnenin oradan bozuldu dolum yapamadım bile.

ah bir de benim işimi halledebilselerdi süper olacak, eywallah gönderiyorum yapıyorlar, bir kere kullanıyorum yine geri yolluyorum, bir türlü dikiş tutmuyor, açtığım konulardan takip edbilirsiniz neler yaşadığımı, birebir şahidimde vardır yaşadıklarım ile ilgili, çok sevdiğim mustafa abim var, ona sorun neler çektiğimi, hatsana 3 kere tüfeğimin tüpünü 2 kere de pompamı yolladım, sıfır set olarak almıştım, daha 300 pelleti aşmak nasip olmadı bir türlü.

ben satışa koyduğum tüfeğimin arkasındayım, satılsada olur satılmasada, sıkıntımı giderdiğim taktirde kullanırım da satabilirim de, satarken de alacak olan arkadaşa böyle böyle başıma iş geldi diye de söylerim, allaha şükür saklayacak hiç birşeyim de yoktur, yalandan dolandan anlamam dostum, satsamda satmasam da ne zengin olurum ne de fakir.

Satıştaki tüfeğiniz mi bu

evt dostum satıştaki tüfek, tüfekte sıkıntı yok canavar gibi sadece tüpte sıkıntı yaşıyorum.zatem tüfeği pek kulanma fırsatı bulamadım bu tüp sorunu yüzünden. hobiden soğuttu beni bu problem ondan satışa koydum, tüp işini çözersem bir müddet kullanıp satıcaktım zaten yine.

bana fırça atmana gerek yoktu, ben sadece sorunun kaynağını söyledim :)

Malesef hatsan kalite konusunda sınıfta kalıyor, sıfır aldığınız tüfekler bile arızalı olabiliyor. Bende defalar ca servis ile uğraştım ama bıktıgım için artık arızalı parçaları kendim yapıyorum sorun ortadan kalkıyor.
    Geçen haftalarda sıfır aldığım atp2 silahın mekanizmasından 5 adet parçayı kendim yaptım taktım ve sorunsuz kullanıyorum

İmkanı olmayan için hatsan bir zulüm

estağfurullah dostum ne fırcası, bilmeden bi kusurum olduysa özür dilerim, strese girdim bu sıralar bende gerginlik yaratmaya başladı bu hobi:) keyif için yaptığım iş eziyete dönüştü biraz, herhalde bizde kendi kendimize teknisyen olucaz söküp parçalaya hatsana kalırsak git gel daha çokkk uğracaşağım gibi.

Ne yazık ki hatsanın kalitesizliği hakkında söylediklerinizde haklısınız. Bt65 kullanıyorum ve tüfeği tamamen döktüğünde gördüğüm manzara beni hayrete düşürdü. İmal edilen parçalar özentisiz ve çapak dolu. Ayrıca tüfeğin namlusuyla tüpü aynı hizada değil namlu tüpe göre biraz sola doğru bakıyor. Ayrıca tüfeği kundağından tutup nişan aldığınızda tüfeğin gövdesi kundağa göre saat yönün tersi yönde bir miktar kaçık. Hatsan demek ne yazık ki üretim hassasiyetsizliği demek. Sanıyorum ki bu sadece yurt içine verilen ürünlerde bu şekilde. Çünkü yurt dışında elin oğlu bu hataları affetmez. Dolayısıyla piyasada tutunmazlar. Daha öncede söyledim hatsanın yeni model geliştirmekten çok önce ürettiği ürünlerin kalitesini arttırmalı. Yoksa gene eski tas eski hamam.

zaten bende artık son bir şans veriyorum, sürekli fabrikaya gönderiyorum, yapılıyor geliyor atışa gidiyorum geri dönüyorum elimde bozuk tüple tüfekle, usandım açıkçası, o yüzden son bir şans verdim böyle devam ederse tüketici hakem heyetine başvuru yapacağım ve paramı geri iade isteyeceğim ve bir daha hatsan ile ilişkim kalmayacak, hiç bir ürünlerini kullanmayacağım, başka firmalara bakacağım yada bu hobiyi rafa kaldıracağım, çünkü hobi keyiften çok bana maddi ve manevi zarara dönüştü işkence halini aldı, her geçen gün kargo gönder, kargo al, atışa git gel sonra yine kargo gönder gelsin hep aynı kısır döngünün içindeyim, arıyorum böyle böyle oldu biz sizi mağdur etmeyiz elimizden geleni yapıyoruz diyorlar eywallah tamir yapılıyor, yapılıyor ama yine döngünün içinde dönüp duruyoruz sürekli.

sorun tupdekı valfın bastığı teflon benzeri beyaz parça, Hatsan daha önce bu parçayı teflon dan üretiyor du suan plastikten üretiyor.
    Tüfeği komple gondermenıze gerek yok, tüpleri gönderin, içine de detaylı bir not yazın. Gerekirse valfı değiştirmelerinı talep edin

iki kere tüp gitti geldi, bir kere de tüfek ile tüp gitti geldi, peki böyle bir şey varsa bunu çözemedilermi? bu adamlar bu kadar beceriksizmi? üstelik iki tane tüpüm var ve ikisi de bu şekilde sorunlu, bu kadarı tesadüften fazlası bence, bu kadar kalitesiz iş yapılır mı anlamıyorum, daha tüpü taktım ilk pelleti attım tüp bozuldu, inanın 2 aydır atışa gidiyorum geliyorum atış yapamadım, kargocularla akraba oldum, en son mahkemelik olacağız bu iş böyle çözülecek sanırım, yada ben benzin döküp tüfeği ateşe vereceğim, bakalım hayırlısı artık bu mesele iyice inada binmeye başladı.