acemi sniper (fatih) tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Fatih Bey sorunuzun cevabı evet videoda fakat o pompa videodaki gibi kolay sökülmüyor. Aynı sorunu yaşadım, pompa cok zor sökülüyor. İnada bindi güreştim 3 günde söküldü ancak. Fakat o küçücük mil kırılmış. Mecbur yine servise gönderdim. Benim konuyu profilimden bulup bakın bu videodakinden daha faydalı olacaktır.selamlar.

dediğiniz gibi pompa sökümü zor bir şeyse hiç uğraşmayayım, vaktim zaten kısıtlı birde sınav haftası, en iyisi pompayı paketleyip yine hatsana yollamak, anlamadığım aynı pompayı arkadaşımda kullanıyor, beraber atışa gidiyoruz, hemen hemen aynı şekilde pompa yapıyoruz, arkadaşın pompasında hiç bir sorun çıkmadı, benim pompa 2 dir arıza çıkarıyor, bu işte elektronik gibi anlaşılan, en iyisi hiç pompa ile boğuşmadan göndermek sanırım, arkadaşlar teşekkür ederim cevaplarınız için.

Yaklaşık 1 ay kadar önce hatsan pompa ile tüfeğime hava basarken bir sorun oluştu ve tüfeği hatsana yolladım, hatsan da bakımı yapıldı ve mil oringi değişti diye tarafıma makbuz gönderildi, yaklaşık 8 tur pompa yani 200- 100 bar arası tüfeği doldurdum, pompada yine aynı sorun oluştu, yine mil oringinin değişmesi gerekiyor, bende hatsanı aradım ve kargo işi ile uğraşmak istemiyorum pompayı göndermek istemiyorum sıkıldım git gelden, hatsan bana mil oringingn yollayacak, şimdi sorum pompada mil oringi nerede bulunur? kendi imkanlarım ile mil oringini değiştirebilirmiyim? eğer mil oringini değiştirir isem pompayı hatsana göndermeyeceğim kendi işimi kendim halledeceğim, bilen arkadaşlar bana mil oringinin nerede olduğu anlatabilirlser ise sevinirim.

maxiumum 12x ve 16x öneririm daha fazlası pek bir işe yaramıyor, bende 6x24-50 var sorarsan 12 zoom üzerine çıkmıyorum, yüksek zoomda hem uzun mesafe atılmıyor hemde görüntü biraz bulanıklaşıyor o yüzden max 16 al diyorum sana, bende alacak olsam şuan max 12 veya 16 zoom alırdım, almışken kaliteli bir dürbün al fazla zooma gerek yok.

Geçen günlerde bir site de denk geldi, at44 jbs 18 graini 950 fps diye gösteriyordu, ben at44 long kullanıyorum, at44 long jbs 18 graini kaç fps ile atmaktadır? tüfek standart hali ile 200 bardan 100 bara 4 şarjör toplam 40 atış yaptırıyor, longun namlusu standart at44 e göre biraz daha uzun olduğundan çıkış hızında fark varmı?

tüpü çıkardım, büyükçe bir oring var, tüfeği aldığım da yanında gelen oring var iki tane büyük halka şeklinde onlardan biri ile değiştirdim boyları bire bir ölçüşüyor, tüpdeki oringleri kontrol ettim hepsi normal görünüyor, tüpü tüfeğe takmadan hava bastım yine olmadı hava kaçardı, tüpü tüfeğe monte ettim yine hava kaçırıyor, pompa ile tüfeğe hava bastığımda tüfeğin namlusundan hava kaçırıyo sorun nerede acaba anlayamadım?

bugün 100 civarı atış yaptım, atışıma devam ederken kurma kolunu çektiğimde pıss diye bir ses geldi, sesi duyunca şarjörümü çıkardım, hava kaçırma sesi devam ediyor bu arada kol geriye çekik vaziyette, şarjörü çıkarıp kurma kolunu ileriye ittiğimde hava kaçırma sesi kesildi fakat namlunun ucundan hava kaçırmaya başkladı, namlu ucundan hava çıkarak tüpümdeki hava 140 bardan 0 bara kadar yavaş şekilde namlu ucundan boşaldı tüpü sıfırladı, acaba sıkıntı nerde olabilir? başına gelen arkadaşlar bilgi verirse kendim halletmeye çalışacağım, servise göndermek istemiyorum kendim halledebileceğim bir sorun ise, tüfek bu arada at44 long, ben ilk anda namlu oringi diye mantık yürüttüm fakat sorunun tüp ile tüfek arasından bir yerden olabileceğini düşünüyorum.

175 metreden son dottan vurdum, 200 metrede vurmak istediğimde hedefim dürbünüm dışında görüntüde kalmış oluyor, hedefimi yine en son dota getirmek için dürbünün taretini yani artıkılı aşağıya çekmem gerekmiyormu ?

full dotlu bir artıkıl avantaj olur, sanırım full dotlu artıkıllar vector opticks dürbünlerde var bildiğim kadarı ile, uzak mesafe atışlarında full dotlu bir artıkıl ve 9x zoom veya 12x zoom işinizi görür.Benim kullandığım dürbün ile 175-180 metrede en son dot ile artıkılı kurtardım.

açıkçası bende aşağıya çekmem gerektiğini düşündüm ama deneyimli bir kaç arkadaştan duymak istedim, mantığım aşağıya çekmemi söylüyor, dürbünden memnunum, 6 adet yukarıdan, 6 adet aşağıdan dotları var, ama uzun mesafe atışları yapacaksanız çok fazla büyütmeli dürbüne gerek yok, ben şahsen uzak mesafe atmayı seviyorum, ben olsam hawkenin 9x zoomlu veya 12x zoomlu dotlu dürbününü alırdım, benim kullandığım dürbünde güzel ama zoomu çok fazla pek bir işime yaramıyor 6x zomda kullanıyorum.

ayarlanabilir dürbün ayağım var zaten ama verim alamadım, nasıl kullanıldığını biliyorum, siz benim sorumu anlamadınız sanırsam, ben dürbünümün ve standart yüksek ayağım ile 175 metrede en son dottan vuruyorum, 200 metreye çıkmak istiyorum, bunun için dürbünün taratini yani artıkılı aşağıya doğrumu çekmem gerekecek, yukarı doğrumu çekmem gerekecek 200 metreye atmam için onu sordum, ayarlanabilir ayağı karıştırmayalım şimdi, var bende zaten kullanmıyorum. dürbünümün taretleri 200 metreyi kurtaracak gibi ondan sordum, tareti aşağıyamı çevireyim yukarıyamı?

at44long lw tüfeğim ile 175 -180 metreye yaptığım atışta şişeyi kırdım, şimdi mesafeyi 200 metreye çıkarmak istiyorum fakat 175 -180 metrede yaptığım atışta dürbündeki en son dot ile atış yaptım, 200 metreye çıkmak istediğimde dot kurtarmıyor, 200 metre atışı yapabilmem için dürbünün üstündeki tareti aşağıyamı? yukarıyamı ? çevirmem gerek, 175 metrede en son dottan atış yapmıştım, şimdi 200 metreye çıkmak istiyorum, deneyimli arkadaşlardan yardım istiyorum, teşekkür ederim.

hareketli hedef dediğin uçan kuşlar sanırım, havada uçan kuşu havalı tüfekle zor vurursun, birincisi av havalı silahlar ile ülkemizde yasak, ikincisi devlet tüfeğine el koyar müsadere eder artı olarak ta sana idari para cezası uygular, vurduğuna vuracağına pişman olursun, bu yüzden dik şişeni hedefini güzel güzel stresini at, av için havalı silah alacaksan hiç uğraşma git av tüfeği al teskereni çıkart mis gibi takıl.

halil bey, bende de long lw var ve bu ince Mehmetleri nasıl kullanıyorsunuz anlamadım, kitlemiyormu tüfeği? kurma kolunu nasıl kuruyorsunuz? tüfeğinize zarar vermiyormu? bu işin bir yöntemi varmı? bu tüfekte nasıl ince Mehmet kullanabilirim? çok soru oldu ama kusura bakmayın, tüfeğimde ince Mehmet kullanmak istiyorum, jbs 18 grain gibi namluya ve şarjöre kolay girmesinin yolu nedir hala bulamadım.