yaylılara bakma, çift salınımdan dolayı keyifli olmaz, ama vortexte tepme gerçek tüfekteki gibi arkaya doğru oluyor, o yüzden rahat atış açısından vortex tercih olurdu, bütçene uygun mod 85 vortex güzel tüfektir ve görüntü olarak ta estetik bir tüfek.
acemi sniper (fatih) tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
ilk atış tam 12 den vurdu...sonrasında hiç denge yoktu...nereye gittiğini göremedim...30 atışa yakın yapmışımdır...dürbünsüz denemedim.gerekte yok bence pelletlerin hızının ne kadar yavaş olduğu ortada...çıkış hızı aşırı düştü...
anlattığınıza göre durum pistondan kaynaklı gibi duruyor, size servis yolu göründü o zaman.
-
sorunun dürbünden olduğunu düşünerek bir kaç gün dürbün ile uğraştım ve mükemmel şekilde bağladım...fakat sorun kesin olarak vortex pistonda ts22 ve pro hunter mermiler tahtayı delemedi...mesafe 30 metre.daha önceki atışlarda tahtanın arkasından parça koparırdı...şimdi saplanıp kalmış... şimdi birde tüfeğimin gelmesini bekleyeceğim...off off..canım sıkıldı....sıfır tüfekte olmaması gereken bir sorun...bu arada ilk atış herzamanki gibi tam 12 den...sonrası nereye denk gelirse oraya gitmiş....
hedefe kaç atış yaptıktan sonra dağılma yaşanmaya başladı ve atışları dürbün ile mi yaptınız? dürbünsüz olarak hedefe 10-15 atış yaptınızmı dağılımı gözlemlemek amacıyla ?
-
yukarıda da bahsettiğim gibi tüfeğin temizliği yapılır iken hava tahliye deliğinden piston içine yağ kaçmaması gerek, bu yüzden silikon gres iyi gelecek, makine yağı akışkan olduğundan piston içine ve namlu içine kaçma olasılığı yüksek buda dizelleme yaptırıyor ve tamsiyem tüfeğin bakımını yaptıktan sonra tüfeği piston yukarı gelecek pozisyonda bir iki gün o şekilde muhafaza etmeniz olacaktır.
piston yukarı gelecek diyince aklıma bir video geldi , bilenler bilir, dolmuş şoförü piston aşağı diyordu bütün yolcular yaka paça kaçıyordu
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
yukarıda da bahsettiğim gibi tüfeğin temizliği yapılır iken hava tahliye deliğinden piston içine yağ kaçmaması gerek, bu yüzden silikon gres iyi gelecek, makine yağı akışkan olduğundan piston içine ve namlu içine kaçma olasılığı yüksek buda dizelleme yaptırıyor ve tamsiyem tüfeğin bakımını yaptıktan sonra tüfeği piston yukarı gelecek pozisyonda bir iki gün o şekilde muhafaza etmeniz olacaktır.
-
Bu sorunun oluşmasının tek nedeni bence tüfeğin fabrika çıkışı asırı yagli olması ve her atışta asırı dizelleme yapması bir sekilde pistonu keçeyi bozuyor. Tüfeğin kutusunu açıp ilk atış yaptığımda namludan cikan ateş ve duman beni şaşırtmıştı. Zaten cok geçmedi bir hafta icinde arızalandı. Hatsana gitti geldi ilk iş giderebildigim kadar fazla yağları giderdim dizelleme yaptirmadim. Tufek oldukça guclu ve bence güzel gurupman yapacak kadarda isabetliydi.
dediklerinize katılıyorum, bende aldığımda aşırı yağlıydı ve dizelleme oluyordu, neden böyle oluyor diye araştırdığımda dizellemeden kaynaklandığını ve bunun zarar verebileceğini öğrenmiştim fazla atış yapmadan tüfeği temizledim ve öyle kullandım, dizelleme ye çok dikkat edilmeli.
-
mod 85 vortex hem bütçenize hemde istediklerinize bütçeniz kadar yeterli olacaktır, bu işin sonu yok ve daha daha ve dahası hep var, biraz kullanırsınız mod 85 kesmemeye başlar sonra mod 125 alırsınız oda bir süre sonra kesmez at 44 alırsınız oda bir süre sonra kesmez ve bt 65 alırsınız ondan sonrasıda Allah Kerim :), ben öyle düşünüyorum kendi açımdan, tek fark ben mod 125 ten başladım:), sizde mod 85 ten başlayabilirsiniz.
-
-
-
bi slikon gres alayım bende..oring dediğimiz pelleti yüklediğimiz yer değil mi?
aynen, pelleti yüklerken orada siyah renkli bir halka var, ona mercimek kadar bir damla gresi fırça ile sulu boya fırçası ile yediriyorum ayrıca namluyu kapatıp açarken orada ki hareketli aksamıda yağlıyorum ki namluya pellet koyup kapatırken aşınmasın deforme olmasın, yanlız dikkat et hava tahliye deliğine bulaştırma namluyu kır yağlama işlemini öyle yap sonra bir pellet koy ve ateşle tüfek kurulu kalmasın uzun süre, namlu içinede gresi kaçırmamaya çalış dizelleme olmasın.
-
valla benim mod 125 vortexte 2 kutu jbs, 1,5 kutu ts 22, bir kutu hatsan torpedo, 1 kutu gamo pro hunter bitirdim ve saydığım bu markalar dan elimde yarımşar kutu daha kaldı ve halen kullanıyorum, toplamda 750-1000 arası atış olmuştur allaha şükür ne sapma ne güç kaybı yaşadım, düzenli olarak namlusunun içini temizlerim, oringi ve hareket eden parçalarını silikon gres ile yaplarım düzenli bakımını yaparım her atıştan sonra ama şuana kadar bir sıkıntı çıkarmadı, birazda bu işler elektronikte olduğu gibi şans işine benziyor, kullanıcıdan olmasa bile fabrikadan veya satan bayiden kaynaklı olabilir, kısmet takma kafana kendini de soğutma bu işten bence, bende buraya yazıyorum ama benimde başıma gelmeyeceği belli değil nasip kısmet, askerde ki bir anım aklıma geldi :), g3 ile atış yapıyoruz benim tüfek her tek atıştan sonra sıkışıyor yanımda uzanan arkadaş takır takır atıyor, insanın nasibi yoksa sopa bile yemezmiş , geçmiş olsun düzelir hallolur gider. Birde aklıma gelmişken tüfek ile boş atış yaptınızmı veya sürekli olarak hafif pellet kullandınızmı 16 grain veya daha altı ondan bozulma olmuş olabilir, ben genelde minimum jbs 18 grain kullanıyorum hafif pellet kullanmıyorum ve çok ağır pellet kullanmıyorum jbs 18 grain ve torpedoda karar kıldım düzenli onları kullanıyorum, hafif veya yüksek grainli pellet kullanımına bağlı bir arızada olabilir diye tahmin ediyorum, yada kalitesiz pelletten olabilir, pellet seçiminizi 18 ve 20 grain yani jbs ve torpedo olarak kullanmanızı tavsiye ederim.
-
arkadaslar piyasadaki laser sifirlama cihazlari sniper vortex ile uyumlu degil sanirsam.yanlis biliorsam duzeltin.bu yuzden bu tufegin namlu cikisina uyumlu boresighter nerden bulabilirim yardimci olursaniz sevinirim(.ayrica durbun sifirlamayi nasil sifirr hata ile yapabiliriz tavsiyeleriniz icin simdiden tesekkurler)
lazere gerek yok, dürbün sıfırlamanı 10 metreden yap, deneme yanılma yöntemi ile halledebilirsin, ben öyle yapıyorum, 10 metrede sıfırla, uzak mesafelere çıkacağın zaman dürbünün üst tanburu ile oynarsın, yan tanbur sadece rüzgarlı havalarda pellet sağa sola çektiğinde oynama yapılır, çok zor bir şey değil dürbünü sıfırlamak, ufak bir ayrıntı, dürbün sıfırlama yaptığın zaman pellet değiştirdiğinde ayar yine değişir, ayrıca vortex için dampa şarttır, dampan yoksa hiç uğraşma bile dürbün ile, sürekli aynı pelleti kullan, ayrıca dotlu bir dürbün şart, sürekli mesafe değiştirdiğinde dürbünün tanburlarıyla oynayınca optima dürbünlerin tanburu çabuk bozuluyor benimki bozuldu, mildotlu dürbün alman gerek, ama standart artı kıl ile de güzel atışlar yaparsın yalnız sıkıyor mesafe değiştikçe sürekli tanbur ayarı ile oynamak.
-
tüfeğin temizliğini nasıl yapıyorsun? geçen temizleyeyim dedim misinayı geçirmek ölüm...susturucunun içinde bir yerlere takılıyor sürekli...1 defa geçirebildim başka yapamadım...harbi takımı alacağım.
daha önce paylaşmış olduğum bir konu vardı, Ev Yapımı Harbi buradan bak harbi yapmıştım, harbi ile namlu temizliğini yapıyorum, daha sonra oringe beyaz silikonlu gres yağ sürüyorum ve namluyu kırdığımızda orada oringin altında bir demir parçası var oraya ve demirparçasının altına gres yağdan sürüyorum, 2 hafta da birde silah yağı ile ince bir toz alma yapıyorum tertemiz duruyor. müsait olunca fotoğraf çeker koyarım.
-
Jbs 18 grain ve torpedo 20 graini öneririm, ben bunları kullanıyorum 100 metrelerde çalışıyorum ve vuruyorum sıkıntım yok memnunum, yanlız uzun mesafelerde 100+'da üzerindeki dürbün yetmiyor sürekli ayar yapmak zorunda kalıyorum, şimdi mildotlu bir dürbün satın alacağım sürekli dürbüne mesafe ayarı yapmaktan sıkıldım çünkü zürekli farklı metrelerde atıyorum bir gün 100 bir gün 50 bir gün 30, kesinlikle mildot dürbün öneririm ve en az 12x büyütmeli bir dürbün olmalı eğer 100 metrelerde çalışacak iseniz. Yaklaşık haftada 150 atış yapıyorum ortalama olarak, toplamda 1000 atış olmuştur yada olmak üzeredir herhangi bir sıkıntı çekmedim tüfeğimi düzenli olarak her atıştan geldiğimde temizliğini yapıyorum, bu tüfeği üzün süreli kullanacaksanız sportmatch dampayı öneririm.
-
100 metre ciddi bir mesafe en azından beim için 40 m atışları yapıyorum anca...
çokta abartma derim büyüklüğü...vortex e güvenmiyorum ben artık
Valla ben şuan için bir sorun yaşamadım, senden tek farkım dampa, iyi bir dürbün alıp yaz sonuna doğru tüfeği satacağım ve pcp ye geçiş yapacağım, bir müddet daha mod 125 ile hevesimi alayım, tahribat ve uzun mesafe seviyorum, limitleri zorlamayı seviyorum, ilk başlarda 30-50 metrelerle başladım sonra 100'e çıktım ama işte bu dürbünlede olmuyor. Sende bence zoomu yüksek tut mercek çapını düşük tut 40mm mercek çapı iyi gibi olur, ilerde belki sende pcp ye geçiş yaparsın kullanırsın.
-
mod 125 vortex ile 100 metre soda şişesi vuruyorum dürbün olarak optima 3-9x44 var ama yetmiyor 100 metrede soda şişesi pire gibi kalıyor.
-
-
banada dürbünden gibi geliyor abi.gez göz atış yaptım sıkıntı yok gibi geldi.havalarda ısınmadı doya doya atış yapamadım daha.bu haftasonu dahil haftasonları müsaitim.seninde uygun olduğun bi ara deneriz abi.
Hüseyin bey, mod 125'in yanında gelen optima 3x9x44 dürbün 100 metre mesafelerde bana yetmemeye başladı, satıp üzerine para koyup başka bir dürbün almayı düşünüyorum, eğer isterseniz size satabilirim, ihtiyacınız var ise işinizi görecek ise uygun birşeyler yapabilirim sizin için, ihtiyacınız olursa bana özelden yazarsınız.
-
Lazer pointerlar gün ışığında kesinlikle görülebilirler çünkü normal lazerlerden çok daha güçlü ışık verirler pilleri genelde 3.7 voltluk şarjlı pil oluyor şarj aleti de içinde zaten kırmızı yeşil mavi renkte oluyorlar genelde kırmızılar daha çok tabancaların nişangah kısmına takmaya uygun olduğu için tüfeğe elverişli değiller yeşiller 10 mw gücünde ışık veriyorlar el feneri şeklinde oluyor tüfek aparatıyla tüfeğe takılıyor bayiler 10 dolara çinden alıp en az 50 dolara satıyorlar maviler ise en güçlüsü rahatlıkla nesneleri yakabiliyor yeşiller yakından koyu nesneleri yakabiliyor sadece mavilerin fiyatı 250 liradan başlıyor benim kullandığım yeşil lazer öğlen 12 de güneş tepedeyken ışığın vurduğu noktayı dürbünle görebiliyorum yeterince güçlü akşam vakti dümdüz çizgi halinde görünüyor filmlerdeki gibi internette 50-70 lira arası pekçok çeşit var bayiler baya pahalı satıyor sitelerde mutlaka vardır 5-10 lirada aparat tutar uygun fiyata bulunur
Peki 100 metre gibi atışlarda işimi görürmü, sürekli dürbünün ayarını bozmak zorunda kalıyorum bir uzak mesafe bir yakın mesafe derken sürekli ayarı bozuyorum ve tekrar tekrar ayarlamak canımı sıkıyor, bir nebze olsada lazer atışlarda işimi görürmü? özellikle 50 ve 100 metre gibi uzun mesaferlerde nasıldır? 50-60 tl gibi bir bütçe ayırabilirim.50-60 liralık lazer istediğim performansı sağlarmı ? Ayrıca lazeri mod 125 vortex te kullanacağım pcp gibi değil biraz tepme oluyor.
-
Aleykum Selam bendeki mod 125te focus led laser pointer kullanıyorum av tüfeklerine takılandan namluya geçmeli bir aparat var 8 şeklinde bir ucundan lazer bir ucundan namlu geçiyor nişan almak kat kat kolaylaşıyor 4-5 lira aparat 50-60 liraya da lazer pointer gelir aliexpresste 10 dolara satılıyor orasıda olabilir iki çeşit açma düğmesi var biri dipte biri kabloyla tavsiye ederim
Aslında bende düşünüyorum bu lazerlerden, gün ışığında dürbün ile baktığımızda ışığı görebiliyormuyuz? uzun mesafe atışlarda sürekli dürbünü ayarlamaktan sıkıldım, lazer ile nişan alıp dürbün ile lazeri görüp oraya atış yapmak nasıl olurmu? bu üründen türkiyede bulabilirmiyiz?