long un namlu uzunlugundan kaynaklanan ekstra bir gücü var..mustafa ekiz in chrono sonuçlarında yazıyordu
fvzyvz tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır.
Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
-
-
Bu şekilde didişmelere hiç gerek yok..Kimse Kimseye üstünlük sağlamaya çalışmıyor burada önemli olan bilgi paylaşımı neden bu şekilde birbirinizi hiciv ediyorsunuz anlamıyorum biraz daha sakinlik konu incelemeden blok savaşlarına dönmemeli...
-
Videolar üzerinden değerlendirme yapmanın daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim lakin 25 kuruşa grupman yapıldı izledikten sonra kararınızı verirsiniz..Videoları yükleme aşamasındayım..
Hadi bakalım bu gidişle kral ın kötü namı düzelmeye başlar inşallah
-
Videolar eklenecek..
bugünmü ? ve sizin durum değerlendirmeniz şuan videodan daha önemli
-
aynen katılıyorum
-
Ben ençok grupman ve chrono durumlarını merak ediyorum ne çıkıcak servis de çok önemli tabi
-
Sağolsunlar her konuda çok ilgili ve duyarlılar..Tüfeği satın alanlar mükemmel düzeyde servis hizmetine tanıklık ediyorlar..Kağıda yazıp çizip dökmenize gerek yok diğerlerindeki gibi siz derdinizi telefonda anlatın onlar not alıp gerekli işlemleri itina ile uygulamaya alıyorlar..
Sitesinde 47cm or 51 cm yazıyor ..Av bayisine soruyorum tek tüfek diyor o sadece namlunun gez arpacığı ile alakalı diyor..Henüz long model yok yani kısaca
-
Sessiz tüfek sevdiğimden dolayı bir süredir moderatörlere sarmıştım. Erhan abi (schfrhnd) benim için standart moderatörlerden daha büyük ebatta özel bir moderatör ürettikten sonra at44 de sadece çekiç sesi duyulmaya başlamıştı.
Bugün söküp çekiçin neden ses çıkardığını inceledim. Hatsan basit bir vida ile çekicin daha fazla ileri gitmesine mani olmuş. Vidayı söküp, aynı çekici tutan vidanın hizasına gelecek şekilde ebatlarda arkası yapışkanlı bir conta taktım.
Şu an çekiç sesinin ç si kalmadı ve tüfeğin performansında en ufak bir değişiklik görünmüyor. Hala kendi kendime düşünüyorum Hatsan bu kadar basit bir işlem yerine neden bize çekiç sesi dinlettirmeyi tercih etti diye.
Şu an bir problem görünmüyor ama belkide yaptığım iş doğru değildir. Koskoca firma bunu yapmadığına göre belkide bir bildikleri vardır ne diyeyim.
mümkünse bir resim atabilirmisiniz ?
-
40 fpe lik benim canavari al gec
vallahi abi satabilirsem benimkini alıcam zaten..Nasip kısmet
-
konu long mu değilmi konusuna kaymış biraz ama baya bilgi içerikli bir konu olmuş @ofis arkadaşın yazdığı bilgiler oldukça tatmin edici..Yani long zaten kesin sadece ben ahşap ve plastik arası kalmıştım büyük ihtimal plastik alıcam çizilme uzun soluklu kullanımda sıkıntı yaratabilir.Bizdeki öbür tüfeklerden biliyorum benden yaşlı tüfekler var mersinin havasına pek dayanmıyor ahşabı hemen kavlatıyor rutubet demiri nasıl oksitlendirdiğini siz düşünün..Sahilde atış yapıp eve geldiğinizde akşama demir kokusu geliyor silahtan..o yüzden dediğiniz gibi plastik kundak daha avantajlı gibi
-
Anladım teşekkürler..Peki ahşap plastik seçimleriniz ne olurdu ?
-
namluların bende aynı olduğunu düşünüyorum, ciddi bir fark yok en azından..
ancak 2.el pazarı anlamında sanki daha bir etkili oluyor lw ibaresi..
o yüzdem lw demiştim..long olan;
kaç metre fark ediyor, yada kaç joule fark ediyor düz at44 e göre acaba.. böyle bir veri olsaydı güzel olurdu..
isabet konusunda ise, at-44 ler arasında kusur hata yok ise, hepsinin aynı olduğunu düşünüyorum açıkçası..Velhasıl,
şimdiden hayırlı olsun yeni tüfeğinizlong ibareside 2. el olarak etki ediyor.yani bilmiyorum çoğu kişi fark olduğunu söylemiş
-
long için forumda, hiçte gereği yok gibi ifadeler okuduğumu hatırlıyorum..
öte yandan;
mümkünse long yerine, düz at44 ama lw namlu olanı tercih edilse daha mantıklı olur bence..bende mustafa ekiz bey e de sordum kendisi long u önerdi..Ve forumda birçok kişi güç olarak long daha farklı olduğu yazılmış ..Birde hatsanın yeni nesil namlularda lw namludan pek eksik yanı kalmadığı yazılmış.Benim kafamada yatan uzun namlu daha mantıklı geliyor güç isabet olarak
-
Başlıktaki gibi iki ürün arasında kaldım siz hangisini tercih edersiniz ?ve bana nedense at44 ün düz long modeli th sinden daha güzel görünüyor nedendir bilemedim
-
yok setskur ayarından değil ben tüp modifiyesinden bahsetmiştim
-
https://www.youtube.com/watch?v=WlZTU5B3MeY bu modifiye nasıl yapılmış fikri olan yapan deneyen varmı ?
-
Başlıkta sorduğum gibi arada ne farklar var ? güç isabet max menzil gibi durumlarda arada uçurum yaratırmı ?300 lira fark var aralarında çünkü.