mod 25 supercharger mi ?
Enginsu tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Desteksiz de olsa bence de dağınık, nedir ki 10 metre. Hele ki bu silah için. Bir gariplik var bence.
Bundan ne farkı var sizin atışlarınızın ?
The content cannot be displayed because it is no longer available. Hatsan mod 25 supercharger ile 10 metre desteksiz grupmanım. Tabanca 150 TL, pellet 4 TL.
Silahta bir problem var herhalde. -
Mesafe 10 metre mi acaba ? Bir de dürbünle mi ?
-
Mod 25 supertractın dipçiği 50 TL. Bence resimde görülenden de kaliteli. Bu fiyata daha kaliteli olmalıydı bence.
-
Namlu ne çabuk eğilmiş öyle. Hem sağa doğru eğilmişse niye bir sağa bir sola atsın. Hep aynı tarafa atması gerekmez miydi?
-
Bence hiç uğraşmayım, keçe ve silikon nihale kullanın. Ucuz , hafif. Fotodaki pelleti 3 kez kullandım. ( Youtube da Osman Ortaç beyin yaptığı pellet tutucu da var. Karton kutunun içine kumaşa sardığı broşürleri koyuyor. Denedim, hem etrafı kirletiyor, hem de çıkan ses fazla.)
Supercharger da işe yarıyordu. Daha güçlü birkaç tüfek ile de iyi sonuçlar aldım. Ancak Zoraki için biçilmiş kaftan : tek veya iki pompayla kullanıyorum hedefliği, aylardır hiç pellet almadım. Artık sıkılıyor insan aynı pelletleri kullanmaktan.
-
ASG nin metal pelet tutucusunu kullanıyorum. arka yüzüne 6 kat keçe koydum.( Kırtasiyecilerde 2 TL. Birçok rengi mevcut.) Biraz denedim pelletler kısmen deforme oluyordu. Züccaciyeciden silikon nihale aldım. Kesip keçenin önüne yerleştirdim. Mod 25 superchargerle 400 e yakın atış yaptım. Değişik mesafelerden. Pelletlerin yarısından fazlasını tekrar kullanabiliyorum. Ses hiç yok. Silikon nihaleden pelletler geçiyor ama hemen kapanıyor. Arkasındaki keçe de durduruyor. Hafif, yer de kaplamıyor.
Maliyet : - ASG metal pellet tutucu : 23 TL
- Keçe : 2 TL
- Nihale : 3 TL. -
Pek birşeye benzemiyor gibi.
-
Videoyu izleyince hak verdim. 2 adet pellet net şekilde görülüyor röntgende. Veteriner arkadaş da etkilenmiş haklı olarak. Yazık gerçekten, ne istersin kediden. Allah akıl fikir versin. Bu zihniyetteki insanlar yüzünden hobi zarar görmez inşallah.
-
Elinize sağlık. Resmen sınıf atlatmışsınız silaha. Güzel günlerde kullanın.
-
-
-
Yivlerin kurşunla dolmasının faydası nedir acaba ?
-
Sayın bozkurt hsyn ekonomik bir dürbün olmasına rağmen oldukça başarılı olan Konus 60 Giant ( 20x60 ) kullanıyorum. Bulutsuz gecelerde ay yüzeyindeki yüzey şekillerini görebiliyorum. Piyasadaki en güçlü dürbünlerden olmasına rağmen 100 metreden pelletin hedefe vuruşunu görebilmeniz çok zor. Belki beyaz hedefin arkasına koyu renkli fon kullanırsanız, tripodunuz da olrsa belki görebilirsiniz. Çok daha iyi modeller var tabii ki ancak onların da fiyatı oldukça yüksek. Satılan klasik dürbünlerin büyük çoğunluğu 10x50 büyütmeli. Onlarla da pellet vuruşunu görmek oldukça zor. .
İnternette fotokritik.com benzeri forumlarda ya da gokbilim.com gibi sitelerde daha ayrıntılı bilgiler edinebilirsiniz. Ben naçizane tecrübelerimi paylaştım. -
Elinize sağlık, çok başarılı bir inceleme olmuş. Paylaştığınız için teşekkürler.
-
Mod 25 supercharger kullanıyorum. Hatsan'dan Yusuf Bey ile görüşüp, 50 TL karşılığında supertract kundağı sipariş etmiştim. Sağolsun yardımcı oldu. Kundak bugün elime geçti, diğerini söküp taktım. İlk izlenimim supertractın kundak işçiliği bariz olarak daha iyi. Vidaların yerleri çok temiz ayarlanmış. Superchargeri söküp takarken takla atıyor insan resmen. Sağı solu ayarlıyorsunuz arkadaki vida oturmuyor. Birkaç atış yaptım yeni haliyle. Yayı kurması çok daha kolay. Recoil sistemi olmamasına rağmen bana tepmesi daha az gibi geldi. Daha iyi nişan alınıyor. Kundağı kısaltıp tabanca haline getirince de sonuç bence daha iyi idi.
Naçizane arkadaşlara tavsiyem alacaklarsa supertract alıp, gerekirse tabanca olarak da kullansınlar.
Bu arada nihayet Zoraki ultra hp-01 kullanma fırsatı buldum. Kabza elime küçük geldi. Onun dışında kalite olarak 2 gömlek üstte. Daha "salon tipi" duruyor. Tabii ki fiyatı da 2 katından fazla.
Yine de mod 25 'ime değişmem. O daha safkan gibi duruyor. Ağır, nişan almak zor, sesi çok çıkıyor, tepiyor ama bence daha bir silah gibi. -
Emir Bey sadece tek bir terso tarafı varsa halledilir herhalde.
-
Ve tecrübe tabii ki. Bir yerde okumuştum, bir boksörün yumruk atmayı öğrenmesi ortalama 4 yıl sürüyormuş. Atıcılıkta da zaman ve sabır gerekiyor.
-
Hatsan'dan supertract kundağı siparişi verdim. Supercharger dan çok memnumdum. Bakalım dipçikle nasıl olacak.
-
Mod 25 için Wrangler Bora adaptör öneriliyor.