yok hayır, sıfırmalayı yaptıktan sonra 15-25 ve diğer gruplar masa üzerinde ama tüfek elimde destekte. Bir el -tetik bir el namlu altı tutma yerinden. Sonrasında isabete hayran kalıp ayakya desteksiz atışlarda yaptım, tabi grup çıkmıyor çok çok zor çünki ağırlık 5 kg buldu. Mesafe ölçümleri poligonun işaretleri ile telefona indirdiğim mesafe ölçeri teyid ederek yapıldı.
orhantan tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
biraz heyecan yaptık atışın biri kaçtı, arkadaki beton direkleri rahat vurmayı geçtim, arkasındaki ağaçlık alanda 100mt de ağaca giren toz çıkartan saçmaları görüyorum, sen bu zamana kadar nerdeymişsin be diana
-
40-42 mt de arkadaki beyaz nişan kagıdına denicem, sonra 70-75 metrede hedefin arkasında 12mt yukardaki dikenli telin beton direği
-
25 mt sonuç 2 si aynı delikte mi ne:)
-
şimdi 25 mt denicem, paralaksı (önden) 30 yrd işaretinin az altına alıyorum, yakınlaştırma 7
-
sonra 15 mt ilk resimdeki grupman. Sonra dikkatlice 2. Resimdeki grupman (jsb 13.43)
-
Arkadaşlar, dürbün takımı sonrası dayanamayıp iş çıkışı yakacık poligonda aldım solugu
Mengenede sıfırlama 15mt -
Tüfeğin tepmesi yok denecek kadar az 4-16x42 bu tüfeğe daha çok yakışırdı geçen hafta 3-9x40'ın Mod 54'e kafi gelmediğini bizzat deneyerek tecrübe ettik..
öyledir mutlaka daha 50mt üzerine çıkacak vakit ve alan olmadı. Henüz 10 gün oldu. Gez arpacık devam edecekken, bakım gerekir mi genel durumu nasıl diye görmek ve taşıma kılıfı için bayiye gittim. Çok beğendiler çok temiz bakılmış (Emir Bey'e teşekkür) dediler ve dürbünleri gördüm, sonrası malum:) Dianada o büyütmede optik var mı bilemiyoru, varsa ilerde onuda alıcaz demektir
-
Hayallerini kurduğum tüfek elinizde hocam, hayırlı olsun. Kısmetse İstanbul'da bir buluşma olduğunda sizi de aramızda görmek isteriz
bende hepberaber atışları buluşmaları iple çekiyorum:)
-
evet çin üretim. Çinden orjinalde fasonda alınabiliyor. Ben Görmek istedim sonra dayanamayıp aldım
-
Buyrun montajlı hali. Çok hassas olmaya çalıştım, birde ayakla dürbün arasına ince birer kauçuk koydum.
Olup olmadığını artık sıfırlamada göreceğim
-
Air king 'e başka marka dürbün beğenemedim gidip kendi markasının orjinal dürbününü bayiinden aldım
Kutu açılışını paylaşmak istedim
-
Bakımı ve değişimi orada hemen yapıyorlarsa güzel, göndermeye gerek olmadan gidip bekleyip alabiliriz o halde (tabii istanbulda oturanlara) ozaman bende bi gideyim
-
Tüfek şu anda 18 grain jsb yi 580-600 fps civarında atıyor. Yaşlı bir tüfek (neredeyse 10 yaşında) av doğa'da ufak bir rektifiyeden geçtikten sonra daha iyi olacağını düşünüyorum.
bakıma gönderdiniz mi aCaba. Eski konularda piston pulunun metal (sanırım) yapılmasının az da olsa güç farlı ve isabet artışı sağladığını okudum ama emin değilim.
Bu işlemi av-doğa yapar mı bilmiyorum ama tüfeğiniz gittiyse bir sorun isterseniz.
Bende bi krono ölçümü yapmak istiyorum, 5 yada 6 yaşında tüfek, henüz açılmamış. Muhtemelen yay yorulmuştur bukadar zamanda
-
İyi seçim yapmışım,tavsiyelere kulak vermek gerekiyormuş. Pcp den sonra yaylıların güçsüz geleceğini düşünüyordum, ama 35 mt bayagı iyi tahribat yapıyor. Ayrıca dizdiğim 5 çakmağı 7 atışta vurdum (gez-arpacık) henüz daha uzak denemedim ama keyifli olacak belli:)
-
Aleykum selam 12 mt sıfırlarsan yaklaşık 35 mt bir sıfırlama noktası daha oluşur. Tabi peletin hızına görede değişir.
Bende sorayım. 13.43 jsb ile mod 54 ü gezle uzun mesafe atışları için (100 gibi) kaç mt.den sıfırlayalım.
-
evet trap bile yapmışlar mod 125 ile..
ancak chrono sonuçları çok kötü bence, zaman zaman çok fazla açılıyor fark.
ozaman kendinden regülatörlü bir yaylı lazım
-
Evet 52 mi 460 mı sorunsalım , ilik gibi tertemiz bir 54 alınarak sonuçlanmıştır. Cevap veren yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
-
pek bilinmiyor galiba
-
Örneği şöyle bir liste olsa
http://www.eftf.eu/uploads/images/EC2014_overall_results.pdf
Nasıl bir listeymiş , 4.52 nin yarışma pelleti olduğunu, springerlerde weilhrauch un tercih ediliyor olması birçok şeyi gösteriyor, mutlaka bizim musabakalarda da bu bilgiler olmalı (tabii garklı bir sebebi var mı bilemiyorum, reklam , sponsorluk ..)