Emre Esen tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Aşağı yukarı 8-10 db fark yapıyor sanırım. Biraz daha araştırmak gerek. Bu konuda bir bilgim yok. 8-10 db ne kadar bir fark acaba? yada 63 db bir ses günlük hayatta nerede duyuyoruz acaba..? :)

wiki de şöyle birşey buldum...

Desibel'e pascal cinsinden bakacak olursak;
    0,00002 Pascal ------------------- 0 dB SPL (Sound pressure level) == Duyma eşiği (Threshold of hear)
    0,0002 Pascal ------------------- 20 dB SPL == Fısıltı
    0,002 Pascal --------------------- 40 dB SPL == Oda (gece)
    0,02 Pascal ----------------------- 60 dB SPL == Konuşma
    0,2 Pascal ------------------------- 80 dB SPL == Sokak (gürültülü)
    2 Pascal -------------------------- 100 dB SPL == Fabrika (gürültülü)
    20 Pascal ------------------------ 120 dB SPL == Rock müzik provası
    200 Pascal ---------------------- 130 dB SPL == Acı eşiği (Threshold of pain)

Hatsan mod 45 ilk tüfeğim yıllardır severek kullandığım ve halada severek atış talimi yaptığım şahane bir silah eminim bir çok seveni de vardır. Mod 45 'e uyacak vortex piston hali hazırda yeni çıkan modellerden uyabilir mi? bu konuda bilgi ve deneyimi olanlar? :) eski mod 45' lerimize fiber optik arpacıklar, birde vortex piston taktırsak ben bir bu kadar daha kullanırım büyük bir keyifle? siz ne dersiniz?

Forum içi yardımlaşma ve dayanışma duygusundan olabilir. Ya da o günlerde piyasada yoktu / fiyat farkı çoktu

Kedi testinden geçti doğru ama ses düzeyini profesyonel bir cihazla ölçmeden bilemeyiz. Amatörce cep telefonu programıyla ölçeceğim şimdilik :)

Birde atış yaptığım yere yakın oturan bir amca vardı. Moderatörden önce sesleri duyup gelip izler muhabbet ederdi. Uzun zamandır uğramıyor.. ya sıkıldı ya da ses duymuyor artık.. Bu da mekanın yerli amcası testi olsun :D

Hahaha :D aslında en güvenebileceğimiz test belkide mekanın yerli amcası testi'dir abi :D komşular duymuyorsa başarılı demektir :D Sen amcaya bir ara uğra sor bari en temizi :D db testini bekliyorum. Ona göre çekeceğim siparişi acelesi yok :)

Reklam gibi olmasın ama birde şu model var sanırım hatsan ın orjinal moderatörü sanırım. http://www.e-temin.net/?urun-3443-havali-tufek-moderatoru e-temin deki abilerimi arayıp uygun olup olmadığını sormuştum. mod 25 supercharger da deneyip uyumlu olduğunu söylemişlerdi.Bu neden tercih edilmiyor. Fabrikasyonda iyi olmazmı? Wrangler forumdaki bir arkadaşımızın el yapımı modelleri sanırım? farkları nedir? Wrangler modeller el yapımı olup daha mı kaliteli? Yani orjinali varken neden başka bir el yapımı modeli tercih etmek gerek? forumdaki mod 25 moderatör yorumlarından sonra alıp almama kısmında takıldım. Ama kediler fazla rahatsız olmadıysa yinede fena olmaz gibi geldi şimdi siz öyle deyince... :)8o Bu arada yukarıdaki ilk yorumumda vortex in gücü aynı gibi demiştim yaylı hali ile. dün atış yaparken farkettim ev içinde. Atış kutusunu yürütüyor saçmalar çarptıkça. Öncesinde böyle bir şey fark etmemiştim doğrusu. Vortex hali daha güçlü olabilir. Birde atışı acayip yumuşadı. Atış yaptıkça daha çok alışıyorum. yay da çok fazla titreşim oluyordu silahta çok sertti. şimdi isabet acayip arttı. İyice güzel gelmeye başladı. :rolleyes:

Mod 25 için Wrangler Bora adaptör öneriliyor.

evet daha öncede birileri daha önerdi ancak keşke elinde olanlar bu silahın şu bora moderatör lü ve normal haliyle kısa bir ses videosu atıp birileri koysa sevabına, bir şeyide görüp bilerek alsak :) ama çok şey istiyorum sanırım. :) Bu arada e-temin nette hatsan ın orjinal moderatörü var mod 25 supertact ve supercharger ada uyumlu, ama emin olamadığım için henüz sipariş geçmeyi erteliyorum sürekli...ev içinde atarken bari biraz daha bastırsa sesi güzel olabilir benim için :)

Kimse sallamadı ve fikir olarak yardımcı olmadı bu konuda ama olsun. :) Ben supertact' imi vortex yaptım. Güç aynı, atışlar önceki yaylı haline göre acayip stabil, isabeti arttı, yayın sarsıntısı gitti.:) Şu an red dot ile kullanıyorum ama 4x32 '20 cm lik bir dürbün ve supertact e uygun minik bir bipod sipariş ettim yolda :) . Geldiğinde foto da paylaşacağım. Vortex olayını sevdim...:) :love: Moderatör' den de vazgeçtim gibi. Etkisinin çok az olacağını bildiğim için. ;grin;

Selamlar ve saygılar, konuyu takip ederken bende kendi yaptığım bir kemik zihgirimi burada yayınlamaya karar verdim, görmeye alışık olduğunuz zihgirlerden biraz daha farklı bir model, amacı da farklı yaylarda kullanılabilmesi...:)

Heheh güzel sohbet olmuş üzerine :) Sevgili dostlar bende iki adet cold steel bushman benzeri, tahra saplı bıçak var vaktinde bulmuştum o tip mızraklar yaparsanız eğer, taşıması kolay olur, çalışacağınız zaman takar hazır hale getirirsiniz, yolda taşırken iki adet sopa kesici bıçakları da çantaya koyar rahatlıkla taşırsınız. yalnız tahmin edemeyeceğiniz şekilde zor mızrak fırlatmak ve hedefi vurmak :) Bizler Çanakkale de Aikido çalışıyoruz,Ben eğitmenlik yapıyorum. Aikido bir japon disiplin sanatı bu konuda merakı olan varsa daha sonra detaylı bir söyleşi yaparız ancak, bin yıllık bir savaş sanatı sisteminin modern hali bu sebepten tüm tekniklerin kılıçla, mızrakla ve bıçakla karşılıkları var. Kılıç ve bıçak düzenli çalışıyoruz ancak mızrağın kesici ve delici dinamikleri üzerine düşünmek için bu mızrakları hazırlamıştım. Fırlatmayada geliyorlar tabii :)

İyi günler fotolar kalkmış, sohbetin üstünden zaman geçmiş sanırım, Hissatsu benim de satın almak istediğim bir bıçak, Türkiyede satan yer önerebilirmisiniz acaba? CRKT ürünleri Türkiyeye şu anda gelmiyor diye biliyorum?

Hızlı cevabınız için teşekkürler. Bahsettiğim sorun mod25 supertact de. ön kısmı sıkmadan tabanca kabzesinden çift el tutuşlarda destekli ve desteksiz şekilde'de bir birine çok yakın sonuçlar gördüm. ön kısmı çok sıkmanın böyle bir sorun çıkarabileceğini düşünemedim ancak atış grupmanı genel olarak hedef merkezinin sol üstü. Şimdi önerilerinize dikkat ederek tekrar deneme atışları yapacağım. Her ihtimali düşünürsek ve gerçekten teknik bir problem var ise bunu nasıl anlarız ve ne yapmamız gerekiyor? :)

Aslında hareketli yada reflex hedef çalışacaksınız red dot u öneririm. İki göz açık reflex atışlar yapmak için ideal 1x40 geniş açılı bir red dot. bende o şekilde kullanıyorum şu an. Ancak sabit ve uzak mesafeden küçük hedefler çalışacaksanız 4x32 bir dürbün öneririm bence bu silah için ideal.

Aslında diğer konularda dolaşırken gamo pr45 im var diyen arkadaşlar gördüm ama bu konuşmayı fark etmediler sanırım? bilemedim. Şu zoraki o kadar çok söyleniyor. merak etmiyor değilim ama tipini sevemedim pek. Desert eagle çok yakışıklı bir model olmasına rağmen bunda yanlış bir şeyler var gibi geliyor :). Muhtemelen daha güçlü ve daha pahalı olabilir gamo pr45 den. Ben pr45 i bildiğim için onu anlatmaya çalıştım. Diğer modeli bilmiyorum daha yeni olduğu için daha iyi olabilir. Olmayabilir de :) PR 45' de iyi :) ondan eminim. :)

combat modeli adının aksine biraz daha salon tabancası aslında kabze ve tetik maç amaçlı. Pr 45 daha hobi sade kabzalı outdoor modeli gibi. bence bu combata daha uygun:) teknik detayları çok farklımı fazla detay bilmiyorum açıkcası? yani fiyat performans olarak değerlendirirsiniz beğeninize göre? :) hayırlı olsun :)