Bt65' in namlusunu uzatıp nova compact tarzında 500cc tüplü modelini yapsalar çok iyi olur. Ben bu seçeneği düşünebiliyorken hatsan yetkilileri neden düşünemiyor gerçekten enteresan.
HPI tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Galiba 6.35mm' de long seçeneği var.
-
Pcp de uzun namlunun etkili ve azimi menzile katkısı olur mu diğer bileşenler aynı iken.
Kesinlikle evet. Ancak namlu uzunluğundan azami derecede faydalanılacaksa pelleti iten hava debisi de arttırılmalı. Çünkü pellet namlu ucuna doğru yaklaştığında pelletin arkasındaki hava genişlediği için basınç kaybedecek ve namlu uzunluğu atış hızına pek bir katkı sağlamayacaktır. Ancak pelleti iten hava yeterince beslenirse hava pelleti namlu ucuna kadar basınç kaybetmeden iteceği için namlu çıkış hızı kayda değer oranda artacaktır. Yani tüp valfine öyle bir modifikasyon yapılmalı ki valf daha uzun süre açık kalmalı ancak gereğinden fazla olmamalı. Yoksa pellet namluyu terkettiği zaman da valf açık kalır ve gereksiz yere hava harcanmış olur.
-
Konuyu takip ediyorum.
-
aklıma bir fikir daha geldi. buzdolabı motorları nihayetinde bir komprösördür. ve güclüdür. mesela onunla da olabilir diye düşünmüyor değilim. hurdacıdan 30-40 liraya söküp alıcan deniycen
Buz dolabı kompresörüyle 35 bar' ı geçeceğinizi pek sanmıyorum. Bu da son limitidir.
-
Pcp tüfek kullanıyorsanız ne yazık ki iki seçenek var karşınızda. Ya scuba tüp kullanacaksınız yada pcp pompası. Ayrıca pcp dünyasına hoş geldiniz. Maalesef pcp dünyasında ucuz diye bir kavram yok.
-
Deneyeni hiç duymadım. Fizik kuralları ortada. Size de tavsiye etmem. Zira sadece pompanın motorunu yada piston keçelerini yakmaktan başka birşey elinize geçmeyecektir.
-
selamlar herkese.
Arkadaşlar ben yeni alacağım pcp tüfeğim için normal piyasada satılan araba tekerleği şişiren elektrikli bir pompa alıp, tüfeğin yanında gelen hava basma aparatını da pompanın ucuna monte ederek tüfeğimi bu pompa ile kullanmayı düşünüyorum. hiç deneyeniniz oldu mu normal bir pompa ile tüfeğe hava basan? ve olur mu? tüfek pompası alamam çünkü çok pahalı 360-400tl fahiş fiyat bence ohaaa! ben de normal evde elektirikle çalışan bir pompa ile bu pompa derdini çözmek istiyorum siz nedersiniz?
Sayın cagrigokcek, söylediklerinizden bu konu hakkında hiçbirşey bilmediğinizi anlıyorum. Piyasada bulacağınız en kaliteli elektrikli otomobil lastiği şişiren pompanın basabileceği max basınç 150 psi (yaklaşık 11 bar)' dır. Pcp tüfeklerin kullanım basıncı genel olarak 200-250 bar arasındadır. Bu konuda başka yorum yapmaya gerek yok.
-
Arkadaşlar bence gereksiz yere birbirimizi eleştirmek anlamsız. Bu işin adı hobi. Yani zevk almak. Kimisi 200 metrede 10 atıştan birini vurunca zevk alır kimisi 50 metrede 3 cm grupman yapınca kimisi de tahribatlı atış yapınca. Anlamsız şekilde biribirimizin heveslerini kursağında bırakmak çok bencilce. Malum havalı tüfeklerin menzilleri sınırlı ancak insanların doğasında var sınırları zorlamak. Eleştiren arkadaşların havalı tüfeklerle aşırı uzun mesafelerde yapılan atışların bir anlam taşımadığı fikrine katılıyorum ancak kişi bundan zevk alıyorsa kendi bileceği iştir. Saygılarımla.
-
Bir kaç tane ıska oldu ama 125 metrede mod 125 ile bu isbet bile bence çok iyi başarı.
-
Büyük ihtimalle tüfeğe hava doldururken, hava dolum valfine pislik kaçmıştır. Sökülmeden temizlenmesi neredeyse imkansız.
-
Bu hava kaçırma olayı ne Zaman başladı, tüp valfi söküldü mü yada tüpe herhangi bir müdahale yapıldı mı.
-
6.35 le 200 bardan 100 bara kadar 20-25 atış yapılıyor.
Bir de tüpü her zaman full doldurmak gerekmiyor zaten en güçlü atışlar 160-170 barda oluyor o nedenle tüpü full doldurmasa bile bt65 için baya atış yaptırıyor 6 lt 300 bar tüp .
Hocam benimkisi 5.5mm, ben 200-100 bar arası 20 atış ancak yapabiliyorum.
-
Çok yakışıklı tüfek. Wolverine' ne benziyor. Kazasız keyifli atışlar. Grupmanı da güzel.
-
Bakınız Domuz Kaçıran
Hocam benimki 5.5mm yani limiti belli. Ama 6.35 sırasıyla valf, valf portu, namlu portları, çekiç yayı, çekiç ağırlığı, anti-bounce sistemi elden geçirilirse 100j civarı güç üretebilir.
-
Sayın zef77, nacizane tavsiyem 70 joule aşağısı güçte bir tüfek için 6.35 kalibreyi düşünmeyin, söylediklerimiz kral bullpup 6.35 için de geçerli. Arada muazzam bir fiyat farkı yok. Eğer illaki 6.35 alacaksanız kesinlikle bt65 tavsiye ediyorum. 6.35 mm bt65 kullanıcıları gayet memnunlar tüfeklerinden. Üstelik bt65 modlamaya açık bir tüfek. Forumda 100 joule sınırına yaklaştıran arkadaşlar var bu tüfeği.
-
Her silahın en iyi performans gösterdiği bir kalibre vardır. At44 için bu kalibre genel görüş olarak 5.5mm' dir. 6.35' te alabilirsiniz ama optimium performans alamazsınız tüfeğinizden. Üstelik tüfeğin tüpü 180 cc ise bir dolu tüple atış sayınız ciddi miktarda azalacaktır. Genel itibarı ile kaliteli 6.35 pelletler pahallı. Bir kutu H&N barracuda 6.35 yaklaşık 60tl. Bu fiyata 5.5mm 18 gr JSB Jumbo Heavy' den iki buçuk kutu alabilirsiniz. Bunları da düşünmenizde fayda var.
-
Borbayre hocamın t12 tüfeği efsanedir. Havalar da düzeliyor........ Borbayre hocam gibi kafa dengi arkadaş bulsam da atışa gitsem keşke.
-
Benim size tavsiyem nova compact almanız yönünde. Süper novada forumda genel itibarı ile sevilmeyen hatsanın ceketli dediği ancak ceketli olmayan ve dahili moderatörlü namlu var. Moderatörün çıkartılamaması sebebiyle taşırken yada saklarken sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ayrıca dahili moderatörün de işini iyi yapmadığı söyleniyor. Süper novada bulunan regületöründe stabilitesini erken kaybettiği yada iyi iş çıkartamadığı isi bir ara tartışma konusu olmuştu. Nova compact gerçek alüminyum cekete sahip ve harici moderatör yada air stripper takılabiliyor. Bence görünüş olarak ta daha yakışıklı. Atış sayısı olarak nova serisi diğerlerinden çok önde. Nova serisi at44'ün üzerine inşa edildiği vede at44 isabetini kanıtladığı bir tüfek olduğu için nova isbette sorun çıkartmaz. Orta seviyede güç üreten ağır sayılmayan bir tüfek bence.
-
Görüntü kopyalamak kaliteyi kopyalamaktan daha ucuz ve zahmetsiz. Yerli firmalar tüfeklerin alınabilirliğini arttırmak için ucuz ve riski daha az olan görüntü kopyalama yoluna gidiyorlar. Bu şekilde satış miktarlarını arttırmayı hedefliyorlar ve arttırıyorlar da. Böylesine ucuz metodlar varken kimse kaliteyi kopyalama yoluna gitmiyor. Çünkü kaliteyi kopyalarsa fiyat artacak belki tüfek çok isabetli olacak belki de haddinden fazla güçlü ancak insanlar bu kadar parayı yerli bir firmanın logosunun yazılı olduğu tüfeğe vermeyebilir. Ben yerli firmalarımızın ithal tüfeklerle yarışır kalitede olmasını istiyor olmama rağmen bu kalitenin bedeli olan parayı yerli bir tüfeğe verebilir miyim bilmiyorum. Ancak yerli firmalarımızın hakkını da yememek lazım. Özellikle hatsan son dönemde atakta. Kalitesi ve görünüşü tartışılır ancak bu fiyata hangi marka yarı otomatik tüfek alabilirsiniz üstelik bulpup modeli de var. Yanlış bilmiyorsam yarı otomatik bulpup sadece hatsanda var.