Tüfekten istediklerinizi sıralarsanız daha kolay yorum yapabiliriz. Güç, isabet, atış sayısı, ağırlık, ergonomi, estetik bu saydıklarımı size göre önem sırasına koyarsanız daha iyi olur.
HPI tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Ölmüş fakat gömülmesi unutulmuş bir tüfeği ayağa kaldırmışsınız. İsabeti de fena değil. Tebrik ederim.
-
Elektrikli pompa yaptıracaksınız o zaman
-
Air Anger 6.35 candır. Vurduğu yerde imzasını bırakır. Bu güzelliğin bedeli vardır o da bol hava sarfiyatı. Bu tüfeği pompayla doldurmaya çalışırsanız koca gün boyunca 60-80 atış yaparsınız. Gün sonu da dermanınız kalmaz. Bu arada tüfeği doldurduktan sonra 10 dakika kadar dinlenmeniz lazım. Yoksa ellerinizin titremesi ve nefes düzensizliği yüzünden atışlarınızın bir anyaya biri Konya'ya gider. Scuba şart bu tüfek için. Esasen pcp' den zek alınmak isteniyorsa hangi marka ve model olursa olsun scuba şart. Bir sene boyunca pompa kullandıktan sona scubaya geçen biri olarak konuşuyorum.
-
Tercihiniz güç mü isabet mi?
-
Air ranger' i nereden alacaksınız. Bulunduğunuz yerde scuba dolum istasyonu yoksa forumdaki arkadaşlara scuba dolumu için pompa yaptırabilirsiniz.
-
Pompanın ısınmasına müsade etmeyecek şekilde pompalarsanız sorun olmayacaktır. Isındığı zaman on dakika mola verin.
-
Tüfeğin tüpündeki teflon conta ve valf ikilisi hava kaçırıyor gibi. Ancak önceden kaçırmıyor şimdi kaçırıyorsa bu işte bir terslik var demektir. Bu sorun yeni olduysa büyük ihtimalle valf teflan arasına pislik geldi. Yada teflonun yüzeyi bozuldu, valf tam oturmuyor.
-
Tüfeğin tüpündeki manometrede olacak gözünüz. Tüfeğin tüpünün kullanım basıncı 200 bar ise tam 200 barda scubanın vanasını kapatacaksınız.
-
Eğer scubanızdaki hava basıncı ile tüfeğin tüpündeki max dolum basıncı aynı ise basınçlar eşitlenerek doluyor. Aksi takdirde şöyle oluyor. Örneğin; scuba 300 bar hava dolu, tüfeğin tüpünde ise 100 bar hava var ve bunu 200 bara çıkaracaksınız. Scubayı tüfeğe bağladınız ve scubanın vanasını açtınız, söz gelimi 6 litrelik scuba 300 bardan 295 bara indi tüfeğin 250cc yani 0,25 litrelik tüpü ise100 dardan 200 bara doldu. Eğer tüfeğin tüpü 200 barlık ise ve siz de vanayı kapatmayıp scuba tüpteki hava ile tüfekteki hava eşitleninceye kadar beklerseniz tüfeğin tüpünü patlatma ihtimaliniz var.
-
Kafayı karıştıracak bir şey yok. Öncelikle scuba tüpümüzün basıncının dolduracağımız tüfekteki tüpün dolum basıncından yüksek olması lazım. Örneğin dolum basıncı 200 bar olan tüfek tüpünü dolum basıncı 200 bar olan scuba ile dolduramayız aslında doldururuz ancak 200 bara kadar dolduramayız. Scubadan tüfeğin tüpünü doldurmaya başladığımız andan itibaren scubanın basıncı 200 barın altına inecek. Söz gelini 190 bar civarında tüfek tüpü ile scubanın basıncı eşitlenecek. Bu şekilde 180-170-160-150 her dolduruşa basınç azalacak. Ancak scuba 300 bar ise defalarca kez tüfeği 200 bar basınca doldurduktan sonra scuba basıncı 200 bara inecek. İlk durumda tüfeği bir kez bile tam dolduramazken ikinci durumda defalarca tüfeği 200 bara kadar doldurduk. Umarım açıklayıcı olmuşumdur.
-
Tüfeğiniz hayırlı olsun. Öncelikle kendinizi tanışalım bölümünde tanıtınız. Daha sonra arkadaşlar size bilmek istedikleriniz hakkında yardımcı olacaktır.
-
Çok büyük bir ihtimalle çift atmış. Namludan kaynaklı olmasına ihtimal vermiyorum. Namlu arada bir iyi arada bir kötü grupman yapmaz. Bir kaç atış daha deneyin, büyük ihtimalle grupmanlarınız eskisi gibi güzel olacaktır.
-
İkinci fotoğraftaki hedefe 3 atış yapıp ve üçüncü atışınız da bu şekilde olduysa aklıma pelletin namludan çıktıktan sonra moderatörün bir yerlerine çarpmış olması ihtimali geliyor. Zaten ilk fotoğraftaki grupman gayet düzgünken ikinci fotoğraftaki grupman çok bozuk üstelik 15 metreden. Tabi bu söylediklerim modetarör kullandığınızı varsayarsak geçerli.
-
Arkadaslar motor u buldum 12 v ile çalışan değilde 220v ile çalışan olacak . Çünkü arabada bu sistemi tasimak yerine scuba daha mantikli . Dün bi arkadasi aradım ilaç mumessili bana 200 bar lik 3.litre oksijen tüpü ayarlayacak test basıncı 300 bar .
Dediğiniz tüp işinize pek yaramaz. Ancak tüfeğe takılı şekilde atış yapabilirsiniz bu şekilde atış sayınızı arttırırsınız.
-
Ben hatsanın pompasıyla 250 bar bastım. Ancak aşırı ısınıyor. 300 bar da bastım ancak deneme amaçlı.
-
Öncelikle tüfeğiniz hayırlı olsun, kazasız güle güle kullanın. Ancak elektrikli pcp pompası yapacağım deşsiniz 12v kullanarak. Dakikada 30 pompalama ile yapacağınızı varsayal konuşuyorum min 750w gücü 12v hangi motorla sağlayacaksınız merak ettim.
-
Evet yiv izleri çok belirgin. Ancak yivlerin derinliğinin fazla olması da sorun teşkil eden bir durumdur. Ancak bullete bakılırsa setler iyi oturmuş gibi duruyor.
-
ağır pellet tüfeği yorar ve yerçekimine daha az karşı koyar.hafif pellette rüzgardan çok etkilenir.artık deneyip göreceğiz.galiba 5.5 mm geçme zamanı geldi...
Yanlış teori. 4.5mm pelleti istediğiniz kadar hızlı atın. Hafif olduğu için hava direncini yenemeyecek ve ne kadar hızlı atılırsa atılsın çok kısa mesafede hızını kaybedecektir. Uzun mesafe atışları söz konusuysa ağır pellet kullanmak seçenek değil mecburiyettir.
-
Görüntü efsane. Umarım görünüşüne yakışr şekilde isabetlidir.