HPI tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Dür mevzusunu sorduğum bayii demek beni yemiş. Peki hatsan hercules' i hangi dürbünle gönderiyor ve bu tüfeği dürbünüyle satan bayii var mı.

Maddi olarak müsaitseniz, 300 bar scuba doldururum, bununla da tüfeği bir kaç kez doldururum ve bu atış sayısı da bana yeter diyorsanız bu tüfeği alabilirsiniz. Ancak sık sık scuba doldurmanız gerekmektedir. Eliniz yatkınsa yada tanıdığınız varsa iki adet el pompasından scuba doldurmak için elektrikli pompa yapabilir yada yaptırabilirsiniz. En kötü ihtimalle yaptığınız yada yaptırdığınız elektrikli pompa ile scubanızı 250 bara doldurur ve scuba tüfeğe takılı vaziyette atış yaparsınız. hiç yoktan 250-300 etkili atış yaparsınız bu şekilde. Asıl sorun bu tüfeğin ceremesine katlanacak sabır takat var mı yok mu? Ben de bu tüfekten bir tane edinmek istiyorum ama bir kaç aya bebek bekliyorum. Bu hobiye eskisi kadar vakit ayırabilecek miyim bilmiyorum. Bence dezavantajlarını kabul ediyorum diyorsanız güzel bir tüfek. Dürbün konusuna gelince, bu tüfek biraz maliyetli. Dolayısıyla hatsan bu tüfeğin yanında dürbün vermiyor maliyeti arttırmamak için. Yoksa ben bt65 ve optima 3-12x44 ikilisiyle 100 metreye kadar çok keyifli atışlar yaptım. Ancak 100 metre ötesi için kesinlikle x24 büyütmeli veya üstü bir dürbün şart. Ayrıca uzun mesafe atışları için de ayarlı dürbün ayağı lazım. Ancak şimleme ile bu sorun çözülebilir.

ve eminimki kral piyasaya girmeseydi şuan alelacele piyasaya sürülen modellerinide youtube den takip edecektik.

Bu sözün altına imzamı atarım. Hatsan kullanıcısı olarak Kral' ın kendini geliştirmesini destekliyorum. Namlu işini çözerse Hatsanın pabucu dama atılabilir. Özellikle güçlü tüfekler üretirse mükemmel olur.

Hocam kalıp siparişi versek acaba uğraşıp yapar mısınız? Biliyorum bu kalıp işi çok zahmetli ve zor. Ölçü tutturmak ise bela. İsteyeceğiniz meblağ kesinlikle emeğinizi karşılamaz. Ancak ücret ne kadar istersiniz.

Tüfeğiniz hayırlı olsun. Eğer stili bilmiyorsanız ne kadar kuvvetli olursanız olun tüfeği pompa ile doldururken çok zorluklar yaşarsınız. Pompa güç+stil işidir. İkisinden birisi yoksa işiniz çok zordur. Havalı tüfekle av yapmak mevcut yasalar gereği zaten yasaktır. Bu forumda av konusunu ima yoluyla bile dile getirirseniz ciddi tepkiyle karşılaşırsınız. Genel kanı olarak hatsan ve kral marka tüfekler jsb exact jumbo heavy 18 gr pelleti sever. Eskiden aliexpres' ten dürbün getiriliyordu ancak son zamanlarda silahlarla ilgili aksesuar getirmek neredeyse imkansız oldu. Bir çok arkadaşın getirdiği dürbün gümrükte kaldı. Buna bir adet havalı tüfekte dahil. Zaten gümrüksüz ürün bedeli' de 35 dolara indirilmişken yurt dışından dürbün getirmek pek mantıklı gelmiyor kulağa.

bt65' lerin bazılarında sürgü mekanizmasında ufak tefek takılmalar yaşanabiliyor. Bu takılmalar ne yazık ki rb olan modellerde daha sık yaşanmakta. Ayrıca kendinden moderatörlü olan modellerin moderatörleri sökülemiyor. Dolayısıyla tüfeği taşımak yada bir yere sığdırmak sıkıntılı olabiliyor. tavsiyem dahili moderatörü olmayan bir bt 65 almanız. Ayrıca bt 65 pcp' de yeni bağlayanlara göre değil. Ben pcp' ye bt65' le başladım alışana kadar çok sıkıntı çektim. Özellikle isabet konusunda çok zorlandım. Ayrıca bu tüfekte hava sarfiyetı normalden fazla, scuba tüp alınmasını şiddetle tavsiye ediyorum.

Basınç düşmesinden dolayı menzilinin azalacağı aşikar ancak tahminimce 180 barda bile 200 metreye rahatlıkla atabilir. Bu konuda en iyi bilgileri hercules kullanıcıları verebilir. Eğer uzak mesafe atışı yapacaksanız herculesin alternatifleri mevcut üstelik daha ucuz. Hercules+dürbün+scuba(kesinlikle 300bar) bu setin ortalama maliyeti yaklaşık 3500₺. Aynı mesafeye daha ucuza ulaşabilirsiniz.

Günümüzde yaygın olarak kullanılan regülatör uyulamaları malesef hercules' e göre değil. Ancak uğraşılırsa regülatör uygulaması bir şekilde yapılabilir. Bunu net şekilde söyleyemiyorum çünkü hercules' i söküp inceleme şansım olmadı. Burada başka bir konu var. Hercules' i adından söz ettiren belkide tek özelliği olan güçlü atışları 220-230 bar civarında yapıyor. Tüp dolum basıncının da 250 bar olduğunu düşünürsek 20-30 bar için regülatör uygulamasına gerek var mı önce bunu düşünmek lazım. Yani 220 bardan sonra sürekli atış gücü düşecek.

Şahsi fikrim Kral firması Hatsan' a göre daha yakışıklı tüfek üretiyor. Bu tüfek te görsel olarak tatmin edici. Ceketli namlusu hoş durmuş. Keşke Hatsan' da görsel konulara biraz daha önem verse. Mesela çift tüplü olan Hercules biraz çirkin duruyor.

Bakın beyfendi benim demek istediğim saydığınız parametrelerden sadece yer çekimi sabit diğerleri değişken. Sabit olan bir şeyi neden konuşuyorsunuz. Bu forumda isabetle ilgili onlarca konu okudum. Yer çekiminden bahseden sadece sizsiniz.

bu mesafede herşey grupmanı etkiler, dürbün kalitesi, rüzgar, yağmur, yerin çekim kuvveti, tüpün basıncı, psikolojik durumunuz, peletin mükemmelliğini saymıyorum bile..

Dürbün kalitesi atışı etkiler, netliği mil-dot' ları vs., rüzgar atışı etkiler, sağa sola yada yukarı aşağı atışı taşıyabilir, tüp basıncı namlu çıkış hızını değiştirdiğinden isabete doğrudan etki eder, psikolojik durum da etkiler, pelletin atışa olan etkisinden bahsetmeye zaten gerek yok, hepsini anladım ama yer çekiminin atışa olan etkisini neden hatırlattınız onu anlamadım. Yoksa siz bazen deniz seviyesinde bazen de Everestin tepesin de mi atış yapıyorsunuz. Böyle yapsanız dahi 60 metrede havalı tüfek atışını etkileyecek bir etkisi kesinlikle olmayacaktır. Yok ben bazen Ay' da bazen de dünyada atış yapıyorum diyorsanız yer çekiminin atış üzerindeki etkisini hatırlatmanızı anlarım. Çünkü AY' ın yer çekimi dünyanın yer çekimin altıda biri.

evet en önemli değişken yer çekim kuvvetidir, kurşunun gramajının pürüzsüzlüğünün yanında yumuşaklığıda çok önemlidir, benim kullandığım marka peletin 18.5grain olan modelinde 55-60 metrede 10-15cm arası pellet düşüş yapıyor... tüfek 25 metrede sıfırlanmıştır..

60 metre mesafede yapılan havalı tüfek atışında yerçekimi ivmesindeki %0,001' lik değişim atışı ne kadar etkileyecek gerçekten çok merak ediyorum.

Senin derdinin ilacı borbayre hocamızda. Özelden mesaj at sana yardımcı olacaktır. Hocamla beraber atışa gittiğimizde at44 namlulu puncher' la atış yapmıştım. 30 metrede hemen hemen tek delik yapıyor. Borbayre hocam puncher tüfeğe at44 namlusunu uydurmuştu.