hasan.yalcin tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

kardeş arabalarda beygir ve tork vardır joule fps de onun Gibidir. fps tüfeğin namludan çıkan pelleti ne kadar hızlı atabildigini gösterir. joule de o atılan pelletin uyguladığı tahribatı gösterir. pellet ne kadar ağır olursa o kadar çok tahribat yaratır ama pellet ağırlaştıkca namlu çıkış hızı da düşer. Yani hafif bir pelleti 1200 fps ile atan bir silah hedefe ufak bir delik açarken. ağır bir pelleti 900 fps ile atan bir silah hedefi parçalayabilir. Yani sadece hız önemli değil silahta.

ptt kargonun allah belasını versin. 3 kat balonlu naylonla kalın kartona bilgisayar kasası sardım taş gibi yaptım. 20 tl ye ptt kargoya verdim. Baktılar paket çok saglam kırılacak gibi degil. Tırın tepesindan aşagı fırlattılar herhalde. İşlemci üzerinde ki sogutma blogu var 4 tane vida tutuyor onu kırmış hayinler. Artık ne şiddette fırlattılarsa. Aradım pakette bişey yoksa sorumluluk almayız diyor. Kutunun üzerinde tepinmişler karton yırtılmadı diye sorumluluk alamayız diyorlar. Soytarılar ya. Gidin memleketinize giden güvenli bir otobüs firmasına muvaine 10 20 verin bişey en azından atıp fırlatmaz bundan sonra öyle yapcam ben kargoyla işim olmaz.
    Fiyatlarda çok uçuk arkadaşların dedigi gibi. Git gel otobüs bileti al kendi elinle teslim et daha ucuza geliyo.
    Velhasıl uzun lafın kısası imkanınız varsa otobüse verin yoksa kargoya verin dua etmeye başlayın.... Gecen gün buradan birininde zoraki tabancası çalınmıştı.

Bende çok inceledim torpedo 155i alacaktım ama kullanmak için mekanım yok :D Agır oldugunu duydum onun dışında bir ekisisi bence fazla yok güş olarak mod 125 e çok yakın. Torpedonun sabit namlu olması avantaj Dürbün ayarında milimetrik oynamalar olmaz ve 155 i kurması daha kolay. Kaliteli bir dürbün ve ayak alırsın. Dürbünü takarken ayakla dürbün arasına ince bir plastik koyarsan eşit ebatlarda eldiven içi gibi absorbe edecektir sarsıntıyı. Bende mod25 super tact var. Torpedoya göre cok daha sarsıntılı silah kücük olması da sarsıntıyı arttırıyo. Sarsıntıdan ön camı düştü hatta :D ama onda bile ayar kayması olmuyo. Torpedo155 iyi seçim vortex de olursa çok daha güzel olur :D Sarsıntı istemiyorsan daha düşük modeller var ama onlarda da torpedonun zevkini ve gücünü bulamazsın.

Mrb arkadaşlar minik akvaryumum var hava pompası iç filtre var minik bir tane. Akvaryum içinde 4 moly 3 lepistes 2 çöpcü 1 vatoz var. Sorunuma gelecek olursak. Akvaryum suyunu degişiyorum dip çekimi yapıyorum. 1 gün sonunda sararıyor 2 gün sararma aşırı şekilde artıyor ve yosun gibi kokmaya başlıyor. İç filtre ve hava motoru sürekli çalışır halde. Buna ragmen biraz daha müdahale etmesem kesin yosun tutacak o dereceye geliyor. Sorunum anladıgım kadarıyla su yeşillenmesi yada patlaması.
    Araştırma yaptım ama büyük havuzlar ve dış filtre vs onlar için önlemler var ve çok karmaşık şeyler var. Benim için basit bir önlem yok mu acaba ? mavi su felan mı kullansam işe yarayacak ne yapabilirim ?

arkadaşlar merhaba tüfeğimin namlusnun üstü sıvı teması olmamasına rağmen paslanıyor daha alalı 1 ay oldu toplasanız 20 kere atmamışımdır. Birde tüpte hava kaçağı var sanırım bu sabah 200 bar şişirdim ama sanki çok az aşağı inmiş ibre. Ne önerirsiniz servise yollamak gerekir mi ?

Tüpün içindeki basınç sıcaklık vs gibi şeylerden dolayı degişebilir. hava kaçırdıgını anlamak istiyorsan hiç dokunmadan bir hafta felan bırak öyle bak. Pas olayına gelince servise göndermelisin çelik alaşımında sorun var bence. Bazen eski metalleri eritip tekrar kullanıyorlar. Kaç yıllık silah biliyorum aktif kullanılmış toz toprak yagmur yemiş onlarda bile paslanma çok az oluyor.

Ben namluyu söküp 1000 numara zımpara ile bir güzel zımparalayıp sonrada bir güzel sprey boya ile boyayacağım ama sırf lother walter yazısı silinecek diye yapamıyorum.

Yazık silaha ya :D o boya en ufak darbede kalkar tekrar sıkarsın kat kat olur bu seferde.

Aslında tam da merak ettiğim bir konu,bilemiyorum Hatsan'ın arpacıklarının bir çoğu bana çok kaba geliyor,içime sinmedi bir türlü.Hatsan'a fiyatı karşılığında isteğe göre arpacık değişimi yapıyor musunuz diye mesaj atmıştım fakat ne yazık ki ''isteğe göre arpacık değişimi yapamıyoruz'' dediler.İnternette yedek parçalar bölümlerinde çeşitli arpacıklar satılıyor öyleyse bu işi kendim halledebilir miyim ve 1/2 unf işini Ankara'da kime ne kadara yaptırabilirim? Bu işlerin isabete ya da başka bir şeye herhangi bir zararı olur mu? En sevdiğim arpacık modeli bu çünkü sade ve zarif duruyor.

[Resim Engellendi: http://www.kayaavmarket.com/img/urun/hatsan_arpacik_detay.jpg]

Bende mod25 var göz gez arpacıkla atıyorum. Gezi görsem arpacık gözükmüyor. Arpacıgı görsem gez gözükmüyor. Gez ile arpacık yeri çok kötü diger silahları bilmiyorum ama. Ateşli silahla yaptıgım gurupmanı, Dipcikli mod25 de gez gözle yapamıyorum. Dürbünsüz hiç iyi degil. Gez ve arpacıkta çok çalışması lazım hatsanın.

Pellet namluda ilerlerken sabit, düz ve destekli şekilde ilerliyor. Namludan çıktıktan sonra artık yanında yada çevresinde peleti destekleyen bişey kalmıyor ve pellet hafifse moderatörün içinde oluşan hava akımları peleti etkiler her türlü. Rüzgarlı havalarda atış nasıl etkilenirse moderatörlüde de etkilenir bence. Çünkü mesafe kısa da olsa moderatör içinden geçerken bir nevi rüzgara maruz kalıyor pellet.