cankatsan tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

isabet konusunda kırmalı tüfeklere karşı ön yargım vardı ama HW50s bütün ön yargımı kırdı, hatta HW97lerden daha çok sevdim. kaliteli malzeme, hafif, kompakt, amaca göre değiştirilebilir gez ve arpacıklar, 40 metreden 2cm çapına isabetler, bayanlar için bile kırmada kolaylık, harika tetik hassasiyeti, ne aradıysam bu tüfekte buldum, çok memnunum.

[Resim Engellendi: https://photos.smugmug.com/Other/Archery/i-N3sVQpd/0/9ee80e28/L/HW50S-a-L.jpg]

Eline sağlık hocam, mümkünse tüfeği geri alayım :P

Daha dün teslim aldın hocam, ne ara bu kadar işlemi yaptın? Namluyla ilgili soruyu ben de soracaktım, pellet yüklenen taraftan kısaltılmıyor mu diye de, uçtan da kısaltılıyormuş demek ki.

Bir de bilmediğimden sorayım, şok nedir?

Aynı kalite ve istikrarda üretildikten sonra ithal ürünlerden esinlenilerek yerli üretim yapılmasını destekliyorum. Esinlenme konusunu yermenin gereği yok diye düşünüyorum. Şöyle örnekleyelim:

1-2 kendine özgü tasarım dışında cep telefonlarının logolarını kapatıp yan yana koyun, hangisini diğerinden ayırabiliyorsunuz?

Ya da 90lardaki otomobil tasarımlarını hatırlarsınız, hepsi kendine özgüydü (corolla, toros, concorde, kartal, tempra, mondeo, taunus, moskwitsch, 206, tipo, volvo, golf, vs.). Şimdi logolarını söküp 5 tane otomobili yan yana koysam karşıdan bakıp diğerinden ayıramazsınız.

0.02 gram'a kadar sapma oldu dediginiz ayni kutudaki farkli pelletler degil mi ? Hangi pelletler agirlik olarak daha stabil cikti soyleyebilir misiniz ? Soyle 10'ar tane tartip en yuksek ve en dusuk agirliklari soyleseniz ne guzel olurdu . Utanmasam ortalama da alin diyecegim ama dilim varmiyor ^^ . Ozellikle gamo'larin grain degerine hic guvenmiyorum bence baya fark oluyor onlarda .

Aletin grain olcumunu nasil daha dusuk hassasiyetle yaptigini anlamadim bir de . 0.1'lik grain olcumunde 1 adim 0.1 grain yapiyor ancak 0.01 gram olcumunde 1 adim 0.154 grain yapiyor . Daha dusuk adimlarla olcmek varken neden adimi yani sapmayi buyutuyorsunuz ki ?

Mesela oradan bir ornek vereyim exact jumbo heavy diabolo 1.17 gram gostermis . Diyelim ki bu pellet aslinda 1.174 gram (18.117589) ancak alet bu kadar gosterdi . Eger grain turunden 1.174 i olcersek 18.1 grain gosterir . Sapmaniz grain turunden bakarsak 0,017589 grain yapiyor . Ancak gram turunden olcersek 1.17 gram gosterir ki bu 18.05586 grain yapar ve sapmaniz 0.061729 grain olur .

Koniçivalar o şekilde yapmış aleti, gramda 0,01 grainde 0,1 hassasiyet var. Daha çok gram olarak kullanılacağını düşündüler sanırım.

JSBler genellikle kararlı, en fazla sapmalar yerli pelletlerde, Crosman ve H&Nlerde 0,01 gibi arada sapma çıktı. Boş zamanımda rastgele seçilen 5er saçmanın da ölçümlerini yaparım. Bu arada alet de bazen şaşıyor, şaştığında aleti sıfırlayıp her numuneyi 3er kez tartarak kontrol ettim. Hatta basınç farkını yok etmek için karşılıklı pencere de açtım.

Bugün 30km/s hızla esen poyraza rağmen dayanamayıp tüfeği denemeye çıktım. Gözler miyop olduğu için gez-arpacıkla zevk almayacağımı düşünerek daha kullanmadan onları söküp dürbün taktım.

Açıkçası namludan kırma bir tüfeğin bu kadar istikrarlı olabileceğini hiç düşünmezdim. Eklediğim fotoğraflardaki atışlar daha ilk 60 atış, yani tüfek hala rodajda.

Atışları 12 metreden JSB Exact ile yaptım. Dürbünü tam olarak ayarladığımı düşündüğümde 5li grupman çıkardım. Sağ üst köşeye çıkardığım ilk grupmanda rüzgara dikkat etmedim. Sonra sol üst köşedeki grupmanı çıkardım.

Akşamüstü rüzgar iyice azalınca 40 metre spin target'lara atış yaptım. 4cm'likleri vurmak bıktırıyor, 2cm'liği 4/5, 1cmliği 2/5 vuruyor.

Kısaca tüfeğe hayran oldum, bu kadar hafif, pratik ve kompakt oluşuyla HW97nin pabucunu dama atacak gibi duruyor. Hele ki güç delisi yerli tüfeklere daha da elimi sürmem (aynı standartlara erişmedikçe)

Bu forumdan nefret ediyorum, insanın (başka bişeydi sanki o :D ) aklına karpuz kabuğu düşürüyor, sonra yerli tüfeğin zınklamasından, hoplamasından, dengesizliğinden, dürbün dağıtmasından bıkan insana aldırıyorsunuz :(

HW50S'in videolarını izledim,baştan dedim ki kazık yedik, değiştirilebilir arpacıklar yok kutunun içinde, meğer etiketin içindelermiş.

Henüz atış yapmadım, tüfek kısa ve hafif, sanki ilkokul çocuğu bile kullanabilir gibi, tam kurmadım ama yarıya kadar bir çektim, oldukça hafif, hakikaten 820fps atabilir mi merak ediyorum. Ancak her parçasının metal ve ahşap olması kaliteyi hissettiriyor. Rekord tetik ünitesine sahip ancak altın değil gümüş renkli. Özellikle @ZETAX ve @POLKA hocam, siz bu gez-arpacık sistemine bayılırsınız.

Haftasonu gez-arpacık ile fps ve grupman çalışması yapmayı düşünüyorum, sonuçlar için yine geri dönerim.

Bazen dürbün kelepçelerini montaj sırasında çapraz sıkarken birini diğerinden çok az farkla sıkı yaparsanız kasıntı oluyor ve ayak hareket etmiyor

Ben de aynı sorunu yaşıyordum, sanırım bu sebepten milleri tam sıfır değil de biraz daha ince yapmışlar, hatta dürbün kelepçelerini çok sıktığımda yine mekanizma kilitleniyordu, bu sefer hareket edene kadar kelepçeleri gevşetiyordum.

Acaba havalı tüfekte uzun mesafe atışları için100 mtere üzeri dürbün ayaklarının arka tarafını(atıcı tarfındaki) tampon koymak çözüm olabilir mi

Bahsettiğiniz uygulamaya şimleme deniyor, evet işe yarıyor ama fazla yaparsanız dürbünü bükebilirsiniz. Tavsiye edilen azami 3 kat kola tenekesi veya yoğurt kabı.

Hem bugün aldığım çin malı hassas teraziyi denemek, hem de pelletlerin etikette yer alan ağırlıklara gerçekten sahip olup olmadıklarını kontrol etmek amacıyla ölçüm yaptım.

Daha hassas ölçtüğü için gram kullandım, 5 farklı değerde ölçüm yapıyor. Grain ölçümlerini 0.1 hassasiyetinde ölçüyor. Ölçülen pelletler kutulardan rastgele alınan pelletler olup, JSBlerde genellikle değiştirmeye gerek olmadı, diğerlerinde 0.02 grama kadar sapmalar oldu. Genel olarak etikette yer alana ağırlık değerlerini gördüm. Sonuçlar fotoğraflarda.

Ancak, HW97 5.5 krono ölçümlerimde ilginç sonuçlar aldım. Daha hafif olan Hatsan RS, orjinal Exact'ten namludan daha yavaş çıkıyor. 5er atışlık fps ölçüm sonuçları şöyle:

RS (13.43gr) : 626 / 627 / 635 / 632 / 636 (16 joule)
    Exact (15.89gr) : 664 / 658 / 658 / 656 / 657 (21 joule)

Bu işte bir terslik yok mu?

Vortex ile ilgili sorularınız çoğunun cevabı, bu ustaların oturduğu masada var.

Tüfeklerdeki gaz pistonlarla arabaların bagaj kapağını kaldıran pistonlar aynıdır. Yıllarca sorunsuz çalışırlar ve ömürlerinin %99unda sıkıştırılmış (bagaj kapalı = tüfek kurulu) konumdadırlar.

Dedikleri özetle şu: kağıt üzerinde gaz piston yaydan çok daha avantajlı. Ama sahaya inince tercih yaydan yana oluyor ki finalde ustalar da yayı tercih ediyor.

Ayrıca kafama şu da takılıyor, hw97 modifiyesinde çeşitli yaylar ve kitler (maccari, v-mach, ox, titan, vs.) varken neden hiç kimse buna gaz piston takmayı akıl edemiyor, yoksa gerek mi duymuyor?

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.