cankatsan tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Ben de biliyorum ,HW97 K almayı..Üzerine de 10-50x60 dürbün takmayı..Benim derdim senede milyonlarca tüfek üreten ve bunların %90 dan fazlasını ihraç eden bir ülkede.
    Hala yerli bir markanın tam anlamıyla FT ye uygun bir tüfeği piyasaya sunmaması..
    İlla ben mi ,tetiği modlamalayım.?illa ben mi namluyu kesmeliyim.?İlla ben mi SAS sistemini revize etmeliyim..?
    ..Yerli markadan bir FT tüfeği allem edeceğim, kallem edeceğim, ama yapacağım..Yapalım sayın ZETAX..
    Sonra bu camiada adımız ''Kahraman Bakkallar,Süper Marketçilere Karşıya ''çıksın..:)

Derdime derman olmuşsunuz, biz son kullanıcıyız, ne geliştirici ne de modifiyeci.

Dominator 720tl, geliştir bunu kusursuz yap, fiyatını atıyorum 1200-1400 yap. hw97ye 2000 verene kadar onu alalım. Hem para yurt içinde kalsın, hem de biz de boşa fazla para ödemeyelim. Yoksa kimse bayılmıyordur elin Almanını zengin etmeye.

Soda şişesi patlatmanın zevki bir başka, ama kirlilik konusunda maalesef kişinin inisiyatifine kalıyor.

Bence patlatılacak alanın altına naylon branda serilebilir, ben ihtiyaç dışı kalan ozalit (büyük ebatta rulo halinde kağıt) paftalarını kullanıyorum.

Böyle güzel bir konu görünce ben de sevindim, biraz kendimden anlatayım.

İlkokul yıllarımı Balıkesirin Gönen ilçesinde geçirmiştim. O zamanlar 20-25 bin nüfuslu, @POLKA tıpkı sizin anlattığınız gibi bir çevresi olan bir taşra ilçesiydi, her yerde meyve ağaçları, zaten ovanın ortasında, artık sudan bıkkınlık vardı, ne zaman yağmur yağsa boş arazilerin hepsini su basar, bize eğlence çıkardı, sabahın köründen akşam ezanı okunana kadar sokaklardaydık.

Baba şantiyeci başımızda yok, anne ev hanımı koca gün ev işleriyle meşgul, başımızda duran kimse yok ama mahalle kültürü var, herkes birbirinin yedi seceresini bilir ve öyle sahip çıkar, komşu annenizin babanızın sizinkinden farkı yok, ekmek beraber su beraber, mülkiyet bilinci yok, bisiklet, futbol topu, oyuncak, misketler vs. birinin malını herkes kullanır, ama hiçbir şey ortadan kaybolmaz, döner dolaşır seni bulur, zaten mahalleden çıkmazdı.

Bir ara havalı tüfek furyası başladı, baba tarafı çerkez olduğu için o dünden meraklı zaten, hemen benim de oldu tabii bi tane. Bu sefer tüfekleri alır teneke kutuları vurma yarışması yapılır (o zamankiler nedense pek şişe kıramazdı). Denetimsiz ve bilinçsiz olduğumuz için su birikintilerinde kurbağa vururduk.

Şimdiki güvenlik mekanizmaları onlarda yoktu, bir gün tüfek kuruluyken tetiği çektim, tabii namlu küt diye yukarı vurdu, namluya bişey olmadı ama ahşap kundak kabze yerinden kırılıp ikiye ayrıldı. Babam vidalayıp tutkalladı ama "acaba sağlam olmuş mudur" diye (sivri zeka işte) tekrar aynı şeyi yapınca tabii tekrar kırdım, bu sefer pederden fırça yedik ve "al böyle kullan" diye önüme attı tüfeği :D benim tüfek oldu "sawed-off shutgun" :D

Bir keresinde de gıcık olduğum bir arkadaşın yüzüne doğru tüfeğin boş olduğunu bilerek ateş ettim, ama namluda kalan saçma sıyrıklarından birisi dudağını yaraladı, kan akmaya başladı. Bembeyaz kesildim, koşarak kaçtım ama anneden çamaşır makinesinin merdanesiyle bir temiz dayak yedim. O gün bu gündür herhangi bir canlıya doğrultmam namluyu.

Ara verdiğim 20 yıldan sonra geçen sene telefonluğun (eskiden her evde üzerine sabit telefon ve yanına fihrist konulan altı ahşap üstü mermer telefon sehpaları vardı ki bizimki hala duruyor) üzerinde o zamandan kalma saçmaları (ki baikal izh60'ı alan arkadaşa tüfeğin yanında göndermiştim, umarım kıymetini anlar) görünce yine kaşıntı tuttu ve bu sefer olayı da biraz abarttık, bu sefer profesyonelleştik tabi biraz, çeşitli tüfekler, çeşitli pelletler, dampa ayaklar, dürbünler, spin targetler, krono cihazları, harbi takımları vs. babamdaki ateş hiç sönmedi zaten, hala pazar günleri beraber gider yarışırız.

O tüfek 2 yıl öncesine kadar gözüme çarpıyordu, geçen yıl ne kadar arasam da bulamadım, ne markasını ne de modelini biliyorum çünkü bizim gözümüzde sadece "havalı tüfek"ti :(

Yaylı candır diyeyim.

Aynen Emir abi, kur arka arkaya 500 tane at, hepsi de aynı fps'de. Hem spor yapmış olursun, hem de yok tüp bitti, yok conta sızdırıyor, yok pompa basmıyor derdin yok. Ayrıca "hold-sensitive" yaylılar sahibini kendi seçer, yetenek ortaya çıkar, ver pcp'yi çocuğa o da kırar 100 metreden şişeyi.

bir araç tekeri 32bardır

Araç tekeri aşağı yukarı 32psi (2.2bar)dır, yani pcp'nin basıncının yüzde biri. Tersini söylersek, pcp'deki basınç otomobil lastiğinin 100 katıdır.

Şu pcp işine bir türlü ısınamadım, hem tehlikeli geliyor, hem de eğer bu hobi bir "spor"sa, hazır hava ve hazır mermi sporun ruhuna ters düşüyor.

Ben emniyetten uygunluk yazısı istemeye gittiğimde havalı tüfekte kullanacağımı belirttim, polis memuru "o zaman getir tüfekleri görelim, belki ruhsata bağlamamız gerekecek" demişti, yaptıkları işe hakim olmadıkları için olmadık iş çıkarıyorlar başına. Bence tüfeği hiç götürme, bu sefer "bunu bu tüfekte kullanacağını nerden bileyim, belki ateşli silaha takacaksın" da diyebilir, oradan emniyete ya da başka yerlerde dolaştırabilir. Senden ne talep ettiyse onu götür, başvuru formunu da doldur, "başvurularım da hazır" gibisinden ayak yaparsın. Senin tavrın burada önemli, "bu dürbünü köşedeki av bayii de satıyor, 3 kuruş ucuza gelsin diye yurt dışından almıştım" falan dersin.

@sinanali59 hocam, hollow pointler 14.3g, senin tüfek tahminimce 740fps ile atacak o saçmayı. Forumda 900fps üzerinde kirletiyorlar diyordu. Mod 85 4.5mm olduğu için tahminimce 950fps ile atıyordu.

Yani risk tamamen senin :/ Ama ben daha da kullanmam, yuvaya da zor giriyorlar zaten.

Pellet kalıntısı diyenler haklı çıktı.

"Namlularda tel fırça kullanmayın" uyarıları doğrultusunda tel fırçaları çöpe atmıştım. Wd40 + plastik fırça uğraşları sonucunda kirlerin yarısından kurtuldum. Kalan yarıyı nasıl temizleyeceğimi düşünüyorum.

Suçluyu da buldum, yabancı forumlarda araştırmalar sonucunda gördüm ki, Crosman pelletleri sert ve hafif oldukları için yüksek hızda tüfeklerde yoğun kalıntı bırakıyorlar. Zaten premier olsun, hollow point olsun, pellet yuvasına güçlükle giriyorlar.

Şansıma HW97lere girmediği için bu pelletleri kullanamamıştım, Mod 95i kontrol ettim, onda da kullanmadığım için sorun yok.

Yani siz siz olun, crosman pelletleri yüksek hızda kullanmayın, hatta JSB varken hiç kullanmayın.

Weihrauchun kataloğunda da "kesinlikle tel fırça kullanmayın, temizlik pelletleri, keçe tomarı veya yekpare bez harbi kullanın" yazıyor.

Her kafadan ayrı ses çıkıyor, yok arkadaş ben bırakıyorum bu hobiyi, dertsiz başımıza dert almışız.

Uygun fiyatlı, az kullanılmış, temiz (mi acaba :D ) yerli yabancı tüfek var millet :P

Bu temizlik meselesi hakkında herkes farklı bir şey söylüyor. Kimileri de gereğinden fazla temizliğin namluya zarar vereceğini söylüyor. Bu videoda 4. dakikada "namlu, tüfeğin istikrarı düştüğünde temizlenmelidir" diyor, kimi olimpik sporcuların namlularını hiç temizlemediğini söylüyor:

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

@KaraPence hocam, Hatsana yollayacağım da, hakikaten deforme olduğundan emin olmak istiyorum, sonra arkamızdan "bi namluyu temizleyememiş, bize yollamış kamil" demesinler :D

Hans Weihrauch namlu temizliği için atış keçesi önermişti, bizse burada wd40la tel fırçayla uğraşıyoruz, nasıl iş bu anlamadım.

@ZETAX hocam, şimdi deniycem ama düzelmezse sana yolluycam tüfeği, kendi gözünle görürsün, anlaştık mı :D

@Gepard hocam, ilk geldiğinde özellikle kontrol ettim, pırıl pırıldı, tüm yağlarını da dizelleme yapmasın diye komple temizledim. Aldığım tüm Hatsanlarda aynısını uyguladım, yeniyken ne halde geldiklerini biliyorum çünkü.

Belki başka bir başlıktaki yoğun bir tartışmanın üzerine geldi ama bugün canım çok sıkıldı.

Mod 85le atışa gittim, tüfekte bir gariplik var, istikrarını kaybetmiş. Pellet koyarken "yahu şu namluya bir bakayım" dedim, gördüğüm yiv-set manzarası içime kurt düşürdü.

Dedim belki kirlidir, o yüzden böyle gözüküyordur, harbi setini çıkardım, önce 5 tur plastik fırça çektim, sonra 3 yağlı 7 kuru temizleme keçesi geçtim, artık keçe temiz çıkana kadar.

Işığa doğru tuttum, manzara yine aynı, aşağıda fotolarda gördüğünüz şekilde.

Bu tüfeği alalı daha 6 ay oldu, toplasan 1500 pellet atmamıştır.

Bu yiv-setlerin hali normal mi? Değilse ben şimdi ne yapayım, kime gideyim? Tüfeği çöpe mi atayım, bir garibana mı vereyim?