cankatsan tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

@ZETAX hocam hayır normal mod 85, vortex de yok. İkisi de iyi iş çıkarıyor, peder 40 metreden 4cm'lik hedefe beşte dört yapıyor. HWnin avantajı ince atışta bile istikrardan şaşmaması.

"bu eksikleri hatsan kapatsa ve silahını atıyorum dominatörü yada 135 qe yi 1500 tl yapsa eminimki gene yerden yere vurursunuz" lafınıza katılmıyorum. Yeterli kaliteyi sağlarsa her zaman yerli malından yanayım, o fabrikadan benim insanım ekmek yiyor. Ayrıca bana da faydası var, kaliteli mala ithalat vergileri binmeden ucuza erişmiş olacağım (Hatsanın yurtiçi-yurtdışı fiyatlarını karşılaştırın).

Ama Hatsana da 1500tl vermem, zaten öyle bir fiyat koyma lüksü de yok. Crosmanlar Amerikada kaça satılıyor? Ya da BMWler Almanyada kaça satılıyor? Ne anladım ben yerli malının avantajından?

O bahsettiğiniz eksikleri kapamak benim işim değil. Ben müşteriyim, sunulan ürüne ücretini öder, kullanırım. Müşteriden gelen geridönüşlere göre firmanın kendi eksiklerini kapaması gerekiyor. Bu dünyanın her yerinde böyle. Aldığınız arabanın şanzımanıyla, direksiyon miliyle, pistonlarıyla oynuyor musunuz? Ya da buzdolabını söküp soğutma sistemine müdahale ediyor musunuz?

@ZETAX hocam, eyvallah Hatsanı kurcalayınca güzel bir ürün ortaya çıkıyor, ama biz de boş zamanı bol olan insanlar değiliz. Senin dediklerini yapmak için bol zaman + beceri gerekiyor, aramızda tornavida tutmamış arkadaşlar vardır, onlara da "bu işlerden anlamıyosan bu hobiyle uğraşma" diyemeyiz. Benim zaten haftanın 1 günü atışa gitme imkanım var, bana her şeyiyle eksiksiz ürünü sunar, ben de parasını verir alırım. Bahsettiğin modifikasyonları fabrika yapsın, 300 değil 500 verip alalım. Haa zamanı bol, modifiye meraklısı varsa onun için o 300 liralık yine satışta olsun.

Weihrauch'un hissedarı değilim ama gördüğüm kadarıyla adam benim beklentimi tam karşılamış. HW97nin malzeme kalitesi iyi, namlusu iyi, işçilik iyi, gücü bana göre yeterli, tek kurulumla hem emniyeti kilitliyor, hem pellet yükleniyor (yükleme portu da geniş), kolu kapatınca direkt emniyeti açıp atıyorsun, ne başka tuşa basıyosun, ne kolu kapatıp ayrıca pellet yüklemekle uğraşıyorsun. HW97lerden sonra CFR'den soğudum, kolu kapat ardından pellet yüklemekle uğraş, ki bu durum gördüğüm kadarıyla torpedo'da da aynı.

Madalyonu ters çevirirsek, Mod 95ten açıkçası etkilendim ama performansı açısından. Malzeme kalitesi iyi ancak işçilikte yine eksiklikler var. Forumdan bi arkadaştan ikinci el almıştım, saolsun öyle güzel bir ayar yapmış ki gez-arpacıkla 45 metreden soda şişelerinin kalıntılarına kadar temizliyordu. Ama gel gör ki namlu ekseni, gövde eksenine göre sağa bakıyor (al işte yine bir eksiklik). Gez ile de dürbünle de gerekli ayarı yapınca sorunsuz çalışıyor ama sonuçta bir defo var tüfekte.

Bir de genellikle pederle pazar günleri atışa gidiyoruz, mod 85 onun silahı, pahalı olduğu için bulaşmasını pek istemiyordum (hayırsız evlat :D ) ama JSB Heavyleri keşfetti, şimdi HW97lerime kafa tutuyor.

Mod 85 ve Mod 95in fiyatının HW97nin beşte altıda biri olduğunu düşünürsek fiyat/performansta Hatsan kazanıyor, ama her anlamda kalite dersek maalesef.

Hatsanın FX kalitesinde bir silah üretirse fiyatının FX seviyesinde olacağına, dolayısıyla müşterinin gidip FXi tercih edeceğine katılmıyorum!

Çünkü öncelikle bizim işçilik avantajımız var, ucuz. Avrupa ülkelerinde asgari ücret ne kadardır bilmiyorum, ama Yunanistanda 600 euro, İsveçte en az 1000 eurodur.

İkinci avantaja gelelim, ithalat vergileri. Yerli üretimde böyle bir dert yok, malın üzerine kdvsini koyup direkt piyasaya sürüyorsun, hatta ihracatta teşvikleri bile var.

Peki o zaman diğer etmene bakalim, malzeme sarfiyatı. FX tüfeklerinde hangi malzemeyi kullanıyo da Hatsan kullanmıyo, mesela bt65te?

O yüzden biz aynı tüfeği yarı fiyatına mal ederiz, yarı fiyatına da piyasaya süreriz, ama olay vizyonda.

Çünkü bizde AR-GE (research-development) yok arkadaşım, bakan bile ne dedi, "bizden mucit çıkmaz, ara eleman çıkar", yani gavur üretir, biz kopyalarız, bir tuğla daha koymayız üzerine.

Buradan da paylaşmıştım, Weihrauch'a email yolladım, bizzat patron cevap yazdı, adamlar büyük ihtimalle 15-20 kişilik bir işletme ama dünyanın en saygın markalarından biri olmuşlar. FX'in de üretim videolarını izledik, 2 katlı bir bina büyüklüğünde işletmeleri, 10-15 kişilik ekipleri var.

Maksimum kalite derdimiz yoksa aslında yerli ürünler fiyat/performans açısından iyiler, ancak kalite kaygısı varsa hep bir noktasını noksan yapıyorlar.

Bence 24j güç için 5.5 iyidir, 80 metreye kadar tatmin eder, açık alanda atıyorsan rüzgardan daha az etkilenir. Dürbün olarak bence 42 çapın üzerine çıkma, 200tlnin biraz üzerine çıkabilirsen Hawke HD3022 tatmin eder veya tüfek sıfırsa zaten rodajı bitene kadar gez-arpacık atman lazım, bu arada ikinci el sayfasından dürbünleri takip edebilirsin.

Hatta şimdi baktım da bu uygun bir dürbün, görüntüsü neredeyse hawke kadar nettir, fiyatı da makul, 3 tüfeğimde ben de bunu kullanıyorum:

Sniper

Hocam ben de almıştım ama bir işe yaradığı yok. Senin bahsettiğin şekilde çalışıyor, uygun plastik kafayı lazerin arka ucuna genleşmesi başlayana kadar hafiften vidalıyorsun, sonra namluya sokup saat yönünde çevirip sabitliyorsun. İşin bitince saatin ters yönünde çevirince hafiften gevşiyor, çekip çıkarıyorsun. Siz sanırım ya çok sıkıyorsunuz ya da çok gevşetiyorsunuz ve plastik parça kurtulup namluda kalıyor.

Burada önemli olan lazerin aksı ayarlı geliyor ama bu ayar acaba milimetrik olarak yapıldı mı?

O yüzden en sağlık ayar her zaman atış yapılarak oluyor.

Aşağıdaki resimde kırmızı çerçeve içindeki değerlerde biraz kafam karıştı açıkçası... "0" m'de -4,45 cm demek: Hedefin o kadar altına mı nişan almak demek? Buradaki değerlere göre kaç metreden sıfırlayacağız? Şu resmi bir hayırsever yorumlarsa çok memnun olurum.

Bir alttaki resimde de reticle'dan anladığım kadarıyla 27m'den mi sıfırlama yapılmış acaba?
    [Resim Engellendi: http://s23.postimg.org/4x5h6o0vf/Ekran_Al_nt_s_1.jpg][Resim Engellendi: http://s12.postimg.org/qvwycm9tp/Ekran_Al_nt_s_2.jpg]

Yukarıda "scope height" yani dürbün yüksekliği 4,45cm olduğu için, sıfırıncı metrede yani saçma namludan çıktığı anda dürbünün -4,45cm altında bulunuyor.

Bu videoda PCPlerin 1500lü yılların ortasından beri kullanıldığından bahsediyordu:

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.