Şematik gösterim çok faydalı oldu, çok teşekkür ederim size. Ben engagement adjustment vidasının varlığını bile farketmemiştim.
cankatsan tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
@SSSalih hocam, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Sertleşmesi durumunda daha da çabuk atış yapmaz mı? Benim isteğim tetik boşluğunu alıp first stage'i bitirdikten sonra second stage'de hemen dokununca değil de biraz daha bastırınca atış yapması. Bunun için saat yönünde mi çevirmem gerekiyor? Sertlik yumuşaklık terimlerini doğru teşhis edemiyorum sanırım.
-
Benim de 5.5mm olanda bir sorunum var, gerçi iyi mi kötü mü bilmiyorum da. Tetiklerimin ikisi de fabrika ayarında ancak 5.5 olanın ki aşırı hassas. Kendiliğinden patlamışlığı yok ama parmağım tetikteyken atış yapmak için daha hafif çektiğim anda veya parmağımın kendi ağırlığıyla ateşliyor. Hatta parmak tetikte daha doğru düzgün nişan alamadan ateşliyor. Önlemek için ilk kademeyi mesafeli bırakıp oradan çekiyorum ama aklım tetikte olduğu için hedefe konsantre olamıyorum.
Tetik boşluğunu aldıktan sonra biraz kuvvet uyguladığımda ateşlemesini istiyorum, onun için vidayı saat yönünde mi yoksa tersine mi çevirmeliyim?
-
direk ispanyaya gönderin mailleri arkadaşlar.
Ben gönderdim, ondan da cevap yok.
-
Tüfeğin marka modeli nedir?
-
Weihrauch ile namlu temizliği üzerine bir yazışmam oldu, e-postaları aynen yapıştırıyorum (altta soru, üstte cevap):
Dear Mr. Sandikci,
we refer to your e-mail of 19.01.2016 and have read with interest that you own one of our air rifles.
Please see the par. care for further information. We do recommend e. g. the VFG cleaning pellets.
Best regards
Hans-H. Weihrauch
-------------------------------------------------------------
Am 19.01.2016 um 11:13 schrieb Cankat Sandıkçı:
Hello,
Both my cleaning rod and the bore snake have brass brushes. If i use them on my HW97Ks barrel, would they do any damage inside the barrel? Is that harmful?
Best regards.
Cankat SandikciKısaca namlu temizliğinde pirinç fırça kullanmamın sakıncası var mı diye sordum.
1-) Bizzat patron cevap yazmış ya laaa. Bu weihrauch dedikleri de çok da şey değilmiş yani, kurumsal değilmiş İsminin altında imza olarak uzun uzun resmi şirket bilgileri ve teferruat vardı da onları kopyalamadım.
2-) Adam bizim boş atış yapar, pistona zarar verir diye kaçındığımız temizlik pelletlerini tavsiye ediyor. Buyur burdan yak.
-
Hakikaten yaa, Weihrauch, Diana, Airarms v.b. zirve firmalar, bakıyorsunuz 10 çeşit modelleri var, ama aldığınız üründen memnuniyetsizlik şansı bırakmamışlar size.
Her tüfeğine gaz pistonu takmıyor, gaz pistonlu tek model üretiyor (HW90, mod 340 ntec), yıllarca aynı modeli üretiyor, onu geliştiriyor, yok satıyor.
-
Hatsanın bazı tüfekleri gereğinden fazla ağır (mesela dominator), ancak kırma namlu olmalarına rağmen mod 85'in de mod 95'in de performansından çok memnunum. Mesela gamonun namluları kurarken eğiliyor ve namlular tam kapanmıyor gibi geliyor bana, ama hatsanın her parçası metal olduğu için şak diye oturuyor. Bir de quatro tetik fiyatına göre hakikaten iyi.
-
İkinci daha sağlıklı geldi hocam bana, en azından hassasiyet belirtilmiş. Bunlar düz zeminde iyi iş görür ancak engebeli arazide metrajın artacağını unutmayın.
-
Bu hafta içinde almıştım, bugün havanın güzelliğinden yararlanarak kullanma şansım oldu.
Metalleri kadar sağlam olmasa da hem ekonomik, hem 100 metre uzunluğunda, hem de seyrek kullanılacağı düşünüldüğünde mesafe ölçmede işinize yarayacaktır.
Not: Satıcı ile herhangi bir bağlantım yoktur, üründen memnun olduğum için bilgilendirme amaçlı yazdım, reklama giriyorsa silinebilir.
-
Sıkıntı silahtan olmuyor kol açıkken tetiğe basınca mekanizması kitleniyor.Asıl problem fabrikayı aradığım da önceden de böyle sorunlarla karşılaşmışlar hala aynı sistem.
Tüfekleri kurarken daima gövdesinden tutarak kurarım, tetiğe dokunma şansım yok. Bence benimkinin emniyetinde (ayı kapanı emniyeti sanırım) sıkıntı vardı.
Kilitlendikten sonra, bir yandan kapama mandalına basılı tutarken bir yandan da kurma kolunu sertçe geri çektiğimde boşalıyordu.
-
Kısa süreliğine dominator sahibi oldum, tüfeği kurduktan sonra bir kaç kez kurma kolu kilitlenip geri kapanmadı, belki de benim şansımdır, bilmiyorum.
-
5. mesajdan sonrası olmasaymış keşke, benim de merak ettiğim bir konuydu bu ama olay sizin ... yarışınıza dönmüş.
Ben de nasıl bir işsizsem sabah sabah hepsini okudum.
-
10 metreye sıfırlanınca yaklaşık 50-60 metrede de sıfırlanmış oluyor, böylece 100 metreye atarken dotlar kurtarıyor. Fakat 25-30 metredeki hedeflere atarken bu kez üst dotları kullanmak gerekiyor.
-
Dürbünleri azami zumda sıfırlayıp her zaman öyle kullanıyorum. HW97 4.5 ile JSB Heavy kullanarak en alt dotu şişenin ağzına getirdiğimde göbekten vuruyor. Mod 85te ise 7.9gr Crosman Premier ile en alttan 2. dotu şişenin göbeğine tutuyorum.
Fakat şöyle önemli bir nokta var, uzak mesafe atışı yapacağım için dürbünü 15-18m yerine 10-12 metreden sıfırlıyorum.
Yani hangi mesafeden sıfırlama yaptığın, hangi dotla vurduğundan daha önemli. 20 metreden sıfırlama yaparsanız, 100 metreden vurmak için dotlar yetmez.
-
Ben 16 ile 24 arasında çok fark göremiyorum kullanırken, hatta uzunlukları farklı olmasa 16ları 24 diye satıyorlar diyeceğim. 16lar da 100 metreden soda şişesi vurmaya yetiyor. Fakat 9 hakikaten yetersiz kalıyor.
-
Bence de öncelikle 3-9x32 veya 3-9x40 dürbün kullanmalıydın. Tüfekte sorun yoksa büyük ihtimalle pellet kalitesinden kaynaklanıyordur.
-
@shooter54 teşekkürler hocam.
@Musterih hocam neyi beğenmedin?
-
Selam arkadaşlar,
Malum kış aylarındayız, pazar günlerini öğlen 12den akşam 5e kadar atış yaparak geçiriyorum. Öğlen saatlerinde (hava sıcaklığı yaklaşık 10 derece) 50 metredeki hedefi (4cm daire) artıkılın 1 dot altından vururken, akşam 5 saatlerinde (hava sıcaklığı yaklaşık 5 derece) 2 veya 3 dot alttan vurabiliyorum, yani hava soğudukça pellet daha aşağıya vurmaya başlıyor. Her tüfekte aynı şeyi yaşıyorum.
Bunun sebebi soğuyan havanın yoğunlaşması mı, soğuyan mekanik parçaların büzüşmesi mi, yoksa soğuyan namluya sürten pelletin daha fazla kurum bırakması mı?
Siz de bunu yaşıyor musunuz?
-
HW97lerde dampasız yekpare ayakla 6-24x42, mod 85'te dampayla 4-16x42 kullanıyorum, gerekli ekipmanla yaylılarda sorun yaşanacağını sanmıyorum.