Gümrük işi tamamen kumar, memura bağlı
cankatsan tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Gidip kendim alıyorum hocam, üvey evlat trakyada yaşamanın avantajı
-
Teşekkürler arkadaşlar, daha güzeli sizlerin olsun. @Gepard hocam, maalesef yine yurt dışından aldım.
-
@ofis hocam teşekkür ederim, ben de ona hastayım da 70 euro daha pahalı. Plastik kundağı ahşap kadar nazik olmadığı için daha özensiz dış ortamlarda kullanmak için aldım.
-
4.5mm ahşap kundaklı versiyonundan sonra şeytan dürttü, stoklara da girdiğini görünce dayanamadım, bir de 5.5mm blackline sentetik kundaklı versiyonunu aldım. Kundakların her iki kalibreye de uyumlu olmasından dolayı gerektiğinde değiştirebileceğim.
Tüfeği anlatmama sanırım gerek yok, tartmadım ama sanırım sentetik kundak 200-300gr kadar daha hafif. Ahşap kadar muntazam oturmuyor, ancak kalitesi gördüğüm en iyi sentetiklerden, tıkladığınızda doluluğunu hissedebiliyorsunuz.
Kutu içeriğine gelirsek; sadece tüfek, başka bişey yok
-
@Ziruh, Whisper IGT'yi dampasız kullanabiliyorsanız helal olsun. Benim aldığım ilk tüfekti, hobiyi bırakıyordum. Tüfekle beraber yekpare ayak ve browning 3-9x40 dürbün almıştım, hem dürbünü dağıttı, hem teptiği için dürbün raylarını geriye doğru ezdi. Dürbün inadımdan gidip diana ayak aldım, ancak o başa çıkabildi, ama tüfekten soğumuştum bir kere. Tüfeği sattım, ayak elimde kaldı. Gez-arpacık atışı için mükemmel bir tüfek.
@EmreBB CFR versiyonu sabit namlulu alttan kurmalı, bizim bahsettiğimiz bu:
Bence Cometa Fenix Compact Star'da düşünebilirsin.
-
İkisinden de olur, yağ miktarı fazlaysa ateşli silah gibi patlar. Atış yapmadan önce namluları temizlediniz mi?
Bir de atış yaparken tüfeklerinizi değiştirin, belki arkadaşın nişan kabiliyeti kötüdür.
-
Hocam bu yazıyı incele, daha yeni tartıştık:
-
@ziyagg hocam, sipariş toplayıp bir kaç adet birden yaptırsanız, talep olur sanırım forumda.
-
Baikal biraz lüks düşkünü çıktı. Bu akşam da pahalı pelletlerle 5er deneme atışı yaptım, desteksiz atmama rağmen bu kez gayet başarılı çıktı.
Air Arms Diabolo Field 8.4gr
JSB Exact Diabolo 8.44gr
Crosman Hollow Point 7.9gr
H&N FTT 8.64gr -
-
Tüfek büyük arkadaş yaa, normal PCP'den ne farkı var bunun. Bullpup'ın esprisi kısa ve pratik olmasıdır.
Buna bu parayı vereceğime AT44 + Bullpup kit alırım, hem daha ucuza mal olur, hem daha yakışıklı olur.
-
Elimde dampa bulunduğu için dampayla kullanıyorum, yekpare ayak + lastik sarma da işe yarar.
-
@ziyagg hocam, tripoda bağladığınız atış yastığı aparatını kendiniz mi yaptınız, satılıyor mu?
-
@onur007 görüntü bulanık çıkıyorsa ön (namlu) tarafındaki halkayı saatin ters yönünde çevirerek çıkar, dürbünü hedefe doğru yönelt, hedef netleşene kadar (uzak hedefler için saat yönünde, yakın hedefler için ters yönde) merceği çevir, netleşince halkayı takarak tekrar sabitle.
Daha bugün mod 85 ile 50 metreden soda şişesini vurdum 9 zumda. Benimkinin farkı mil dotlu olması, o da bu mesafelerde çok önemli değil.
Yani elindeki dürbün kötü değil, boşuna masraf yapma.
-
Eleman güney afrikalı. Her cümlesini anladım. Komik olan altyazıları açtığınızda çok alakasız yazılar çıkıyor
İlk videoda tüfeklerden, üreticilerinden, üretim yıllarından, dürbünlü ağırlıklarından bahsediyor. Bir yıl öncesine kadar ülkelerinde 5.5mm yasakmış. Tüfeklerin hepsi 4.5mm :
2- Weihrauch HW80 (Beeman R1)
3- Hatsan 135
5- Diana 52
İlk videonun sonunda hangi kağıdın hangi tüfeğe ait olduğunu tahmin edin diyor.
İkinci videoda da sonuçları tüfeklerin altına koymuş. Atışların hepsinde 10.34gr pellet kullanmış, büyük ihtimalle JSB Exact Heavy.
En kötü sonucu Hatsan vermiş, bu konuda kendisini daha önceden uyarmışlar, en güçlüsünün en iyisi olduğu anlamına gelmez diyor.
-
Eski konularımdaki sorunların çözümü için geri dönüş yapıyorum.
Striker Edge'i satarken bu dürbünü arkadaşa hediye ettim. Sonra merak ettik (nasılsa mal benden çıktı ya nasıl çözeriz diye, turretlerin ön tarafından (turretlerin paralaks ayarı tarafı) dürbünü spiralle kestik.
Gördük ki turretleri iten yay, turretlerin karşı çaprazında bulunması gerekirken, yuvasında dönerek taa yatay turretin dibine kadar gelmiş.
Dürbünün içi dışı alüminyum parçalarıyla dolduğu için önce kompresörle temizlik yaptık.
Yuvasından çıkarmadan yayı tornavida ucuyla iterek eski yerine kadar çevirdik ve yayın dibine japon yapıştırıcı sürdük.
Dürbünün montajını yekpare ayak ile yaptık, önce dürbünün arka (göz) tarafını (dürbün artık 2 parça) taktık ve artıkılın yatay-düşey (şakül) ayarını yaptık, sıkıp sabitledik.
Sonra ön tarafını oturttuk, ama spiralle kesildiği için tabii ki dürbünün boyu kısaldı, paralaksı 10 metreye ayarlayıp 10 metredeki hedefi net gösterene kadar hafif hafif ileri geri oynattık (bu bölümde artıkıl falan olmadığı için dönmesinde sakınca yok, sadece metre yazıları yukarı baksın yeter) ayara gelince sıkıp onu da sabitledik.
İki parça arasında yaklaşık 2.5mm kadar bi boşluk kaldı, o kısmın etrafını da siyah elektrik bandıyla turladık.
Şimdi ayakta 40 metreden bira şişesini rahatça vurabiliyoruz ve iyi sıkıldıysa dürbün milim oynamıyor. Bu da arkadaşın mutluluğu için yeterliydi.
-
Sn cankatsan 20 yarda olarak düzeltmekte fayda olabilir ifadenizi. 20 fit (feet -ft) 6 metre gibi bir şey yapar. Birimi yanlışlıkla ft olarak belirtmişsiniz muhtemelen.
Doğru söylüyorsunuz, imperial birimi yanlış yazmışım. Düzenleme seçeneği çıkmıyor, böyle kalacak sanırım
-
Airgun Academy 800 - 1000 fps arası atış yapan tüfekler için ideal sıfırlama mesafesini 20ft (18m) olarak bildiriyor:
-
Arkadaşlar bendeki Diana Bullseye ZR boşa çıktı, ihtiyacı olanlar mesaj atabilirler.