cankatsan tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Akşam akşam Baikalla delirmeler :P

Bugün tactical Z ayaklar gelince red dotu söküp 4x32 mil dot dürbünü taktım, 8 metreden deneme atışları yaptım.

Gördüğüm kadarıyla tüfek pellet konusunda çok seçici, en tatmin edici sonucu Hatsan JSB Heavy ile verdi, 4 pellet aynı noktayı vurdu. Kullandığım pelletler: WASP 7.4gr , Bulldog 7.3gr , Victory domed 7.7gr , Hatsan JSB Heavy 10.34gr

Her pellet ile beşer atış yaptım. Her gruptaki 1 flyerların sebebini de buldum, dürbünün paralaksı 8 metreyi kurtarmadığı için ön halkayı söküp ön mercekle ayar yapmıştım, ön halka sökülü olduğu için ön mercek sallandıkça dürbünün ayarını bozmuş.

Haftasonu 15 metre ve üzeri atışlar yapacağım, sanırım o mesafede paralaks müdahale etmeden kurtaracak, daha kesin sonuçlar karşımıza çıkacak.

Ovv, ihaleye çıkıyoruz o zaman :P

@ZETAX @ofis abilerim rezervasyonlarınızı kaydettim, önceliğiniz her daim saklıdır.

Bugün bir de hedef kutusu aldım pellet katiline, evde çatır çutur gidiyorum red dotla. 500 pelleti yuttu bile Allahsız, namlu temizliği zamanı geldi.

Yekpare Z ayakla 4x32 tactical dürbün siparişi verdim (ray kısmı 7cm falan sanırım, normal yekpare ayak uzun geliyor), biraz da onlarla kullanıcam, sonra sıra sizde, bencilliğin alemi yok :D

Cevap yazıp göndere tıkladıktan sonra "mesajınız gönderildi" yerine hata yazısı çıkıyor, ilk karşılaştığımda tekrar göndere tıklamak yerine iptal edip sayfayı yeniledim, cevabımın aslında kaydedildiğini gördüm.

Bazı arkadaşlar hatayı farketmedi sanırım, tekrar göndere tıkladıkları için mesajlar çifter çifter geldi.

O biiirrrr Rus efsanesiiii :P

Evet arkadaşlar, geçen gün bahsettiğim üzere Baikal'ıma kavuşmuş durumdayım. Hemen kritiklere geçelim:

Öncelikle kutulama mükemmel, tüfek kutuya tam oturuyor. Ayrıca kutu, naylon ambalaj içerisinde ve tamamen kapanmış durumda, keserek açıyorsunuz.

Kutu içerisinden yedek şarjör, yedek yay ve temizleme çubuğu da çıkıyor.

Silah çok hafif, tek elle bile rahatça atış yapılabilir.

Şekil olsun diye mi yapmışlar bilmiyorum, plastik kısımlar paslanmış demir gibi duruyor. Kir mi birikmiş diye tırnakla yokladım, orjinal hali öyle.

Pelletler şarjörlere rahatça oturuyor ve ters çevirip sallasanız da düşmüyor. Kullanımla beraber gevşerler mi bilmiyorum.

Henüz atış yapmadım, sessiz olduğundan eminim ama yine de akşam vakti komşuları zıplatmayalım.

Herhangi bir güvenlik kilidi yok, kuruyorsunuz, sıkıyorsunuz.

Sökmek için henüz zorlamadım ama anladığım kadarıyla namlu ucu sökülüp moderatör takılabiliyor (hatsan dominator gibi)

Kundağı istediğiniz ebatta ileri-geri ayarlayabiliyorsunuz.

Kundağı en kısa ve en uzun ayarlarda HW97 ile kıyasladım, aşağıda fotoğraflarda görülüyor.

Tanıtım videoları için:

Video 1

Video 2 Pyramydair

Video 3

Zorakiyle aynı mekanizmaya sahip olmasa da aşağı yukarı aynı mantık, zorakide 2 pompanın verdiği gücü tek kurmada veriyor.

Ancak zorakiyi en uygun fiyata alsanız, kundakla beraber 600TL'ye mal oluyor. Ithalatçı getirse eminim 500TL'nin altında bir fiyata sahip olur (Amerika'da fiyatı 130USD). Belki de getirilmeme sebebi budur.

Zorakinin kalite ve istikrarından şüphem yok, ancak silah + kundak + moderator 715TL maliyet.

715TL'ye ne silahlar alabileceğinizi düşünün.

Bu hafta bu tüfekten almak için yurtdışına gideceğim. Arzulayan olursa 1 tane daha getirebilirim. Fakat maliyeti 640TL ve satıcı tam fatura kesmiyor (tam keserse 700TL'ye mal oluyor).

elinize sağlık.güzel atışlar olmuş.

nato tatbikatı vardı bu aralar, arada kaynamamışsınız :)

Teşekkürler, valla peder bey de uyardı, "namluyu denize doğru çevirme, top mermisi yemeyesin kafana" diye :D

Şamandıralara atarken hep bekledim, belki uyarı amaçlı bi sniper atışı yaparlar "kendine gel" anlamında, biz de o merminin sesini bi duyarız diye de olmadı :P

Güneşli bir pazar gününü görünce, yeni aldığım CFR Whisper'a dürbün takmadan önce alışması için göz-gez-arpacık atışı çalışayım dedim.

Kahvaltıdan sonra şantiyeye giderek önce 16 metrede ayar ve grupman çalışması yaptım. Kırmızı kutu içerisindekiler ilk 2 ayar atışıdır. 2 atışta da gazoz kapağını vurunca iyice şımardım :D

Sonra ailecek yazlığı kapamaya gittik. Hazır güneşli ve sakin havayı bulmuşken sahilde de bulduğum şişelere 20 metreden atış çalışması yaptım, manzarayı paylaşayım dedim. Şişeleri temizleyince denizdeki şamandıralara çalıştım. Bu arada kırılan şişeleri makarna eleğiyle toparlayıp geri dönüşüme yolladım. Kalan kıymıkları zaten deniz temizliyor.

Bu arada körfezde 4 tane savaş gemisi vardı, arada bir Nato gemileri tatbikata gelir, hayırdır inşallah.

Gaz pistonlu tüfeklerde en mantıklı çözüm diana bullseye zr, ancak onun fiyatı 235TL ve bildiğim kadarıyla piyasada kalmadı.

Hem en yüksek gücü alayım hem de kuruş masraf yapmayım gibi bi bir seçenek yok maalesef. Ayağa vermediğiniz paraları daha sonra dürbünlere verirsiniz.

Yaylıdan vortexe değişim ücreti de sanırım 115TL+KDV olması lazım, o da 136TL gibi bir fiyata geliyor.