cankatsan tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Standart prosedür: $100 veya €70 üzerindeki ürünlerde kdv+gümrük vergisi+antrepo ücreti ödüyorsunuz. Ama tamamen şans işi, çünkü her gün binlerce paket geliyor.

Aliexpressten henüz ürün almadım, çalışma sistemi hakkında fikrim yok. Ancak gittigidiyor kurucusu olan ebayden 10 yılda yüzlerce çeşit ürün aldım, güvenlik mükemmel. Çalışma sistemi malum, gittigidiyorla aynı, paranız havuzda bekliyor, siz onay verdikten sonra satıcıya aktarılıyor.

İnsanın kafası da sonradan çalışıyor, 140TL verdiğim red dotun ebayde fiyatı $21.

Tabii Türkiyeden alırsanız ertesi gün elinize geçiyor, çinden gelirse 40 gün bekliyosunuz.

vortex in tepmesi diğer yaylılardan daha azdır. ağırlık bir şekilde sarsıntıyı dengeler.
    dominatörde daha az bir sarsıntıyla karşılaşacaksınızdır.

Teşekkürler hocam, peki bu tüfek için önereceğiniz moderatör var mı? Almamızın bi faydası olur mu? Yani gerçekten işe yarıyorlar mı yoksa boşa para harcamış ve ağırlık eklemiş mi oluruz?

Peki Ft durumu olmasa, sizce tüfeğin ve dürbünün sağlığı, atışların istikrarı için kaç joule enerji ideal olur? 22j bence biraz yüksek gibi. Gamo Whisper 2.3kg ağırlığında, 23j enerjisi var ve eşek gibi tepiyor.

Şimdi amma soru sordun diyeceksiniz de, verdiniz gazı, bugün 200s carbine modeli sipariş verdim, yarın elimde kısmetse. Yayla bi müddet kullanıp vortex taktırmayı düşünüyorum.

bende 4.5 olanı var ft için 16j. Gücünde Vortex taktırdım Hatsan a sağolsunlar kırmadılar. ben kullanmaya doyamıyorum . İsabeti gayet iyi daha önce tx200 üm vardı en az onun kadar isabetli diyebilirim

Hocam peki standart vortex piston kaç joule?

Ben bütçeyi kaçırmışım :D madem 1000 liraya çıkılabiliyor 800-850 liraya kral puncher maxi 5.5 alınıp birde 2.el pompa ayarlanabilir.Forumda da kullanıcı ve paylaşım sayısı artan güzel bir tüfek bence tüp hacmi,valfi,güç ayarlaması olması,3.25kg ağırlığı hemde ahşap olmasına rağmen başlıca avantajları sanırım tüfek sahibi üstadlar daha doğru yorumlıycaklardır

Arkadaş en başta PCP istemediğini belirtmiş, benim kafada, 1 tüfek 1 kutu pellet, başka bişeyle uğraşmayacaksın, sıka sıka gezeceksin.

Yanlış anlamam üstad tabikide herkes fikrini söyliycek ve burda bir bilgi alışverişi olucak ,ben yorumlarda iyi diyende kötü diyenide gördüm fakat işin içine atıcı faktörüde giriyor bunuda unutmamak lazım tarafsız inceleme yaptıklarını en azından yapmaları gerektiğini düşündüğüm incelemesine veya bu adamın incelemesine bakarsanız fikir verebilir.Youtube da veya yabancı forumlarda olsun google dan da aratarak bir sürü inceleme yazısı ve videosu bulmak mümkün dediğim gibi ben tüfeği bizzat kullanmadım ama 22 cal vortexini almayı düşündüğüm bir tüfek olduğu için araştırdım araştırmaya da devam ediyorum birde alınıcaksa 2014 ve sonrası min 2012 den sonra üretilmiş olanları tercih etmek lazım sanırım

Bu incelemelerin hepsinde tüfekleri överler, kötüleyen eleştiren kimseyi görmedim, ki video çekenlerin çoğu tüfek satıcısı zaten, adam sattığı malı kötüler mi? Videolara bakarsan tüfeklerin hepsi mükemmel. Hiçbir Gamo videosunda "dampasız atış yaparsanız hem dürbünü 1 günde pert edersiniz, hem de dürbün rayı dandik olduğu için aynı gün kağıt gibi yırtılır" demiyordu mesela. Ama kullanıcı görüşlerinde olumlu olumsuz ne varsa görebilirsin, özellikle pyramydair sitesinin...

Hw 90 da kullanılan nitro piston 28 bar basınclı. bir süre sonra Namlu eğilmesi şikayetleri duymuştum. Özellikle Mustafa beyin bu konuda görüşlerini alın kendisi zamanında modifiye etmişti bir HW 90 ı

Birkaç müşterinin fabrikasyon gelen pistonlarda basınç biraz yüksekmiş, basıncı biraz düşürerek sorunu çözmüşler:

http://www.pyramydair.com/product-all-re…_Air_Rifle/2358

Ben olsam seçimimi hatsan mod 95 ten yana yapardım yurt dışında dahi tutulan isabetli olduğu söylenen bi model.Yabancı yerli incelemelerini araştırdım herkesin memnun olduğu bir model kullanılan alman çeliğinin kalitesinden vede isabetinden övgüyle bahsediliyor kutudan çıktığı halde 20 yardda tek delik grupman yaptığını gördüm inceleme videosunda.Mekanik olarak aynı olan mod 99 ile 16 grainlik pelleti 750 fps namlu çıkış hızıyla atarak 200 metredeki bira şişesini kıran kadir bey de var forumdan.Gerçi o ufak bi işlemden sonra 750 fps yi görmüştü ama normal hali 16 graini 700-711 le atıyor.Yani tüfek hem isabet hemde güç açısından gayet yeterli bence istikrarlı bir tüfek ayrıca hatsan servisine de sahip olucağınızı bilmek güzel bi duygu olsa gerek.Birde vortex olanı alınırsa daha da isabetli bir tüfek olucağı kanısındayım.Bu arada tüfeği ben kendim kullanmadım ama çok araştırdım bu anlattıklarım kendimin değil izlediğim ve okuduğum kullanıcı yorumlarının bir derlemesidir.İsabet olmadıktan sonra gücün pek bi manası yok bunuda unutmayın keyif alabiliceğiniz isabetli ve orta hallice bir tüfek almak mantıklı olucaktır

Hocam yanlış anlama, muhalefet etmek için söylemiyorum ancak pyramydair'den pek olumlu not alamamış. Kullanıcı görüşleri:

Hatsan Mod 95

Crosman NP XL

Bugün ikinci el aldığım NPXLnin alt modeli normal titan nitro 5.5 mm elime ulaştı onlarca hatsandan sonra bu silah bambaşka geldi bana ama bin lira bütçem olsa ft için bir hw77 alırdım ya da şişe kıracaksam gamo cfx royal+dampa ve iyi bir dürbün alırım keyfime bakardım, aslında bu silahı alacağım aklımın ucundan geçmezdi ama fiyatı uygun olunca aldım Türkiye de tanınan bir silah değil ben de deneyip göreceğim ama elime aldığımda kundak ağırlık merkezi kurması gerçekten çok güzel denenmesi gerek diye düşünüyorum.

Amerikanın en popüler markası aslında ancak ülkemizde tutulmuyor nedense.

Benim çekincem şu oldu, 3. tüfekte anladım: ne kadar servisi de olsa, ne kadar hafif de olsa, ne kadar güçlü de olsa, eğer tüfek istediğin mesafeden istediğin hedefi vuramıyorsa ve olur olmaz arıza çıkarabiliyorsa gözünde çöpe dönüşüyor. O yüzden alman malını vurgulamıştım. Bu biraz da şans işi. Kimi tüfek 2 ayda bir servis görmezse rahat edemiyor, kimisi de bi saçma daha koy da atak diyor :)

Hocam evde dijital baskül varsa tüfeğin dürbünsüz halini tartıp buraya yazabilir misin?

Zamanında mini buzdolabı büyüklüğünde ve 800 dolarlık motosiklet malzemesi de getirttim vergisiz, sadece iyi yabancı dil ve pazarlık becerisi gerekiyor. Dürbün konusunu araştırmak lazım, ihtiyacı iyi belirlemek lazım, biraz sabır işi. Ancak beklemek istemiyorsan Hawkeyi öneririm, fiyat biraz daha yüksek ve görüntü kalitesi mükemmel.