Ben de öyle düşündüm, yarı otomatik gibi gayet kullanışlı olur. Güle güle kullanın.
cankatsan tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Hayırlı olsun, çok şık gözüküyor. Bunlarda tetiği çekince aynı anda mı ateşliyor, tetik 2 kademe mi, ikinciyi atmak için tetiği bırakıp tekrar mı çekmek gerekiyor?
-
Arkadaşlar çok araştırmama rağmen hem dürbünlü hem de dürbünsüz kullanabileceğim hatsanın dışında nitro pistonlu havalı tüfek bulamadım sizin bildiğiniz varmı ? Crosman , benjamin, stoeger bunların pistonlularında gez ve arpacık yok. gamonun var o da çok güçsüz kalıyor.
Tüfeklerin güçlü ya da güçsüz olduklarını altlarında yazan değerlere göre değerlendirmeyin. Video sitelerinden tüfek tanıtımlarını izleyin, orada chrono atışları yaparak değerlendiriyorlar, aynı ağırlıktaki pelletlerin değerlerini karşılaştırın.
Her iki tür tüfeğe de sahip biri olarak söylüyorum, Gaz Pistonluların titreşimleri yok, atışlar pürüzsüz ve tepme sadece öne doğru. Ayrıca tüfeği kurdunuz ve pelleti taktınız, atışa hazır vaziyette saatlerce gezebilirsiniz. Veya namlu temizliği yaparken uzun süre kurulu kalabilir.
-
elimdeki torpedo 150 vortex eğer destekli atış yaparsam herşeyi vuruyor 60 metreye kadar armutu tek atışta mandalı 2-3 atışta vuruyor ama işte destekli yani kıpırdamıyor dürbün birde kullandığım dürbün optima 3-9x44E ve kutudan çıkan 2 parça dürbün ayağı ilk ayarladığımdan beri bozulmadı ayarı tüfeğin tepmesi çok az tek sorunu 5 kilonun üstünde ayakta atış yapmak belki 2 atış pek kuvvetli biride değilim
Gamoları tavsiye ederim, Whisper IGT tartıda 2.3kg geliyor, sabit namlulu istersen CFR IGT, o da 2.5kg geliyor sanırım. Dürbün ve dampayla 3kg ağırlığa ulaşır.
PCP bence havalı tüfek ruhunun dışında kalıyor. Teferruatı çok fazla, masrafı yüksek, atış sayısı sınırlı. Havalı tüfek dediğin zaman elinde tüfek cebinde saçma, araziye vuracaksın kendini, 1 kutu saçmayı harcayıp döneceksin, 50 tane atınca tüpün bitmeyecek. Daha da güç ve isabet arzulayanlar yakında G3 alacak sanırım.
-
Arkadaşım, yaylı tüfeklerde her yöne salınım olduğu için DM60, ancak gaz pistonlu tüfeklerde tepme sadece öne doğru olduğu için Bullseye ZR.
Zaten Diana bu dampayı yeni ürettiği gaz pistonlu 340 n-tec ile beraber piyasaya sürdü.
https://www.youtube.com/watch?v=-bBiy1ovq6Q
Ben tüfeğe göre dampa aldım ve gayet memnunum.
-
Dün atışa çıktım, Hollow Pointle 10m mesafede grupman aralığı 10cm, ki saçmaların biri sağa biri yukarı falan gidiyor. 3-4 atışta da hava çıktı, saçma susturucunun içinde kaldı. Ideal avı aradım, kargolayın inceleyelim dediler. Mod 125 vortex başlığındaki piston keçesi sorunundan şüpheleniyorum. Bu hobide yedekte tüfek tutmak şart sanırım.
-
Namluyu kapadıktan sonra hafifçe yoklayın, oynama yapıyor mu?
Oynama varsa, atış esnasında havanın basıncı namluyu aşağıya itiyor olabilir.
-
Arkadaşlar merhaba, öncelikle ekipmanım:
[Resim Engellendi: http://www.db-schietsport.nl/WebRoot/StoreNL2/Shops/61788981/4EDC/C103/E559/353D/A74F/C0A8/28B9/1F98/WhisperIGT.jpg]
gaz pistonlu gamo whisper igt[Resim Engellendi: http://images.airgundepot.com/ay/airgundepot/browning-leverage-22-air-rifle-w-3-9x40-scope-7.gif]
browning 3x9x40mmBen bi cahillik ettim, dürbünü tüfeğe yekpare ayakla taktım. Başta ayarını sorunsuz yaptım ve attığımı vurdum. Tabii ki 50 kadar atıştan sonra dürbünde ayar falan kalmadı. Dürbünü en sola ayarladığım halde tüfek hala daha da sola atar durumda.
Dolayısıyla dürbünü tüfekten söktüm. Dürbünü aynaya dayayarak sıfırlamaya çalıştım. Y ekseni (aşağı yukarı) ayarı sıfırlandığı halde, x ekseni (sola sağa) kıpırdamıyor. Ayarlanmıyor değil, turret ayarlarını sona kadar çevirdiğim halde hiçkıpırdamıyor.
Aynadan sıfırlamayı mı beceremiyorum? (ki yukarı aşağı sıfırlamasını rahatlıkla yaptım)
Dürbün pert mi oldu?
Böyle bir durum garanti kapsamında mıdır? (alalı 1 ay oldu)
Yardımlarınıza şimdiden teşekkürler...