nihatfevzioglu tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

hatsan vurdu gol oldu herküles e benziyor tüfek 1000cc lik tüp var sanırım bide güç ayar vidası varsa tadından yenmez

Bahtiyar beyin dediğine göre pnömatik, kendinden indeksli, 5,5 mm 9lu şarjör,250 bar 500 cc tüp, 18 grainlik pellet ile 910 fps hızda 110 atış yapıyormuş, NOVAnın otomatiği imiş.

herkes fikrini soylemekte özgür, birbirimizin düşüncelerine de saygı duymak lazım, kimse kimseden de icazet alması gerekmiyor ama birini (firma veya şahıs ) yasal bir üretim (başka bir üründen esinlenerek veya çalışma sistemini kullanarak ) yapıyorsa ve başkası biri bunu çirkin bir dille hırsızlık olarak ifade ediyorsa bu etik olarak ve forum kurralarına uygun değil.

Kimse ile aynı fikirde olmak zorunda değilim. Sizin fütursuzca övmeye hakkınız varsa benimde yermeye var! Çalması gücünüze gitmiyorda birisi dile getirince niye gücünüze gidiyor? Manidar...

aynı olay mpt 76 da var, o da makâjlanmış hk417 versiyonu (hk417 de ar15 7.62x51mm gas-pistonlu versiyonu o da ayrı konu), eğer bir silahı kopya olmasına rağmen vay efendim biz tamamen özgün bir silah yaptık, dünyada ilki becerdik falan filan gibi iddia ediyorlar ise ve milleti reklâm adına aptal yerine koyuyorlar ise o zaman haklısın, ama KRAL böyle bir şey yaptığını sanmıyorum, bisikleti tekrar icat etmeye gerek yok, onların yaptığı dünyada kabul görmüş pcp silahların benzerlerini patentini satın alarak veya patente takılmaycak şekilde üreterek bize sunmak, eğer KRAL yanlış bir şey yapıyorsa bu firmalar dava açarlar ve KRAL bu silahları üretemez, bana göre KRALI yermek ile yanlış yapıyorsunuz, herkesin 2000-3000-4000 lira verip te pcp silah alma imkanı yok, bana göre KRAL çok doğru bir iş yapıyor, uygun fiyata uygun kalitede çok güzel silahlar üretiyor,bu yapılanı da patente ve kanunlara takılmadan yapıyorlar ise ve bunlara uygun ise KRALI veya başka bir firmayı hırsızlıkla suçlamak bana göre yanlış bir şey, hatta çok ağır bir hakaret olarak görüyorum, bu durumda ancak mahkeme tarafından kopya yapıldığına ve üretim yapamaz karar verilirse bu ithamlarda haklı olursunuz ve arkadaşların bu firmalardan mutlu olmalarını dile getirmeleri, sizin böyle bir ithamlarda bulunmanıza hak vermiyor, saygılarımla.

Ateşli silahlarda olduğu gibi barut gazının geri tepme gücü olmadığı için, mekanizmanın peleti namluya sürmek için ihtiyaç duyduğu güç, tüpteki havadan karşılanacaktır. Bu hem hava sarfiyatı hem güç düşüklüğü anlamına gelir. Ayrıca peletler nazik olduğu için onu otomatik sistemle gerektiği şekilde namluya oturtmakta ayrı bir sorun. Ama otomatik daha -doğrusu yarı otomatik- pcp var.

şimdikiler şarjlı pillerle çalışıyor, hava sarfiyatı olmuyor,

konusmayacktim dayanamadım çok beğendiyseniz satabilrim arkadaşlar hemde hesaplı bir fiyata ama hiç bir talip olmayacak çünkü neden alınacak bir tüfek değil bunu övenlerde biliyor madem iyi bir tüfek ne duruyorsunuz ki(genel konuşuyorum istisnalar kaideyi bozmaz) ciddiyim sıfıra para vermeyin bendeki sadece 3 kete kullanildi ?(

değerli zagapo hobidaşım burada alınganlık yapılacak durum yok , zaten silah yüksek güç sevenler için üretilmiş ve bizim gibi genel kullanıcı bir kitleye hitap etmiyor,bu senin hatalı tercihin ve bence yanlış bir strateji izliyorsun ,bu silahı ve gücünü seven mutlaka çıkacaktır böyle elindeki silahı kötülemeye devam edersen aldığın fiyatın çok altında bir fiyata satacaksın,yok ben hobidaşlarımı uyarayım diyorsan bunu silahı kötüleryek değil,ne için uygun ne için uygun olmadığını belirtertek yapman gerekiyor, saygılarımla.

evet kesinlikle benim gibi her türlü teklife açığım ha bide 120 atış dediysem ilk 40 45 atistan sonra güç düşmesi iyice barizlesiyor 120 atış 800 900 fps arası düşünebilirsin(hafif saçmalarda hn 19 grain gibi)42 grain ince mehmetlerde ne olur varın siz dusunun

bu tüfek ağır pellet içindir , Alparslan hocanın kronosuna göre 42 grain ince mehmet ile 250 barda 886 fps ile başlayıp 120 barda 810 fps atan arasına da 66 atış sığan ve 900 fps üstü hızları da 240-175 bar (900-902 fps) arası 33 atış yapan bir karakter sergiliyor bu silah, maksimum hızı da 926 fps, yani o 33 en güçlü atışta fark 24 fps, bilmem bu tüfeği alırken ne gibi bir performans beklediniz ama güç isteyen arkadaşlar için bu değerler tatmin edicidir diye düşünüyorum, sadece daha önce de belirttiğim gibi regulatör ve güç ayar valfi olsa daha stabil atışlar yapılır, daha hafif pellet ile daha çok atış yapmak isteyenler ya regulatör uygulaması yapacaklar yada bu silahı almayacaklar bu kadar basit.

tam olmuş :D o kdar ağırlık hava doldurma çilesi çabuk bitmesi o kahir lafına tam denk geliyorşimdi güç isabet güzel de(o da 42 grain incememet ile)başka peletlwrde o yüksek hızlarda onu da yakalamiyorsun

yahu arkadaşlar size de yaranamıyor ya, hem güçlü olsun hem az hava harcasın olsun istiyorsunuz, yok öyle tüfek, hava harcamasına göre güç üretiyor, elalem tek dolum ile3-4 atımlık ama geyik öldürülen silahlar yapıyor, burada bence eleştirilecek tek nokta regulator ve güç ayar vanası olmaması, sanırım ağırlık konusunda çoğu kişi buna katlanır, kim istemez bu gibi silahla 300-400-500 mt uzaktaki hedefe atış yapmak, bana göre 5lt pet şişe büyüklükte hedefi ama 2 kerede ama 3 kerede rahatlıkla vurulur bu silahla, alacak olan da bu değerleri (hava tüketimi, güç vs)bilerek alsın yok ondan sonra bu niye böyle niye şöyle demesin, Alparslan hocanın videosunda gayet net bilgi var, bunu izledikten sonra hala bu silahtan başka bir şey beklemek tabiri caizse Ferrari gibi spor arabadan WV Polo gibi cimri yakıt tüketimi beklemek.

Hercules' i inceleme fırsatı buldum. Ağırlığı abartıldığı kadar değil. En azından rahatsız edici bir ağırlığı yok. Ancak namlu ceketinde kendimce bir kaç hata gördüm. Namlu ceketi namludan yaklaşık 10 cm daha uzun. Yani pellet namluyu terkettikten sonra kapalı bir 10 cm ortamda düzensiz hava basıncına maruz kalıyor. Bence bu isabete etki eder. Dahası namlu ceketi ucunda kapağı var. Bu kapağı çıkararak namlu ceketindeki dişlere uygun moderatör yaptırılabilir ama moderatör alüminyum malzemeden yapılmış namlu ceketine takılacağı için sağlamlık açısından pek sağlıklı olmayacaktır. Ayrıca keşke 1 lt 250 bar tüp olacağına dipcik kısmındaki tüp olmasaydı daha şık ve daha hafif olabilirdi. Bence 0.5lt 250 bar tüp te yeterli olurdu bu tüfek için ve regülatör uygulamasına daha elverişli olurdu. Aşikar atış sayısı azalacak ama sanki daha şık olacaktı. Genel olarak işçiliği özenli duruyor. Sonuç olarak beğendiğim bir tüfek. Sahiplerine kazasız eğlenceli atışlar dilerim.

ceketin namludan uzun olması kısmi moderatör görevini görmesi için bırakılmıştır,aynı uygulama evanix monsterde var yanılmıyorsam,zira çok güçlü olduğundan dolayı bu boşluk olmasa 22 lr kalibrelik ateşli silahın sesine yakın bir ses çıkarırdı herhalde,ayrıca cekette o dişler harici bir moderatör için bırakılmıştır,o boşluk isabetini etkileyeceğini sanmıyorum hatta faydası olur,öyle olmasa yarışmada rüzgarlı havada bile 150 mt 6cm grupman yapamazdı ve dipçik kısmındaki tüpe gelince bu tüfeke çift tüp şart ama sadece tek tüplü opsiyonu da olsa iyi olurdu,isteyen tek tüp isteyen çift tüplü kullanırdı yine de istenilirse dipçik kısmındaki tüpü söküp yerine sadece dipçik uygulaması yapılabilir diye düşünüyorum,tabi bunlar benim sadece düşüncelerim ,pratikte nasıldır onu kullananlar bilecek.

aliexpressten getirtilen çogu durbun gumruge takılmıyor tabi fiyatı 75£ altında olursa dıye bılıyorum

biraz şans işi, benimde 4x32 dürbün üç haftadır, pim istanbul, ukim başakşehir, izmit dağ. ve top merk. bekletiliyor, en son bir heyet kontrol edecekmiş yasaklı ürün ise geri kargolanacak mış, salı günü belli olacak,insanın hayret ediyor ya, ondan aynısının ve kat daha iyilerini piyasada satılırken böyle bir dürbünün gümrüğe takılması tuhaftır.

Tamam o işlemden sonra forum kayıt işlemine geçiliyor ben cepten girip formu doldurdum siz pc den mi giriyorsunuz bir farklılık mi var acaba

tamam da kayıt formuna giriyoruz ama üstünde bu yazıyor "Istanbul Prohunt fuarı online kayıt sistemi sadece fuar sektör profesyonelleri için açıktır.Kaydınız bu doğrultuda incelendikten sonra tarafınıza onay kodu verilmektedir."Birde firma ismi ve web sayfası adresi isteniliyor onları soruyorum zaten benim çalııştığım firma bu alanla uzaktan yakından hiç bir alakası yok,doldurktan sonra da onay geldi mi.

eğer sabit bir yerden atılmayacak , sürekli yer değiştirerek atış yapılacaksa mantıklı, ama sabit bir yerden atış yapılacaksa gereksiz, bir kere oraya yerleştirmeye ve sonradan oradan tekrar namluya koymaya uğraşmak iki defa iş yapmak anlamına geliyor, ha belkide ayakta desteksiz atışlar için de uygun olabilir ama bunun için de kemere takılan torbalar olduğunu biliyorum.