nihatfevzioglu tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Arkadaşlar konuyu biraz canlandırayım dedim, aliexpresten şöyle bir ürün aldım
    http://s.aliexpress.com/qIfqURJv
    ,kabza ile dipçiğin montaj yeri açısı tutmadığı için benim planım suya düştü, sıcak hava tabancası ile ısıtıp açısını kabzenin açısına ayarlamak ve kabzeye vidalamak geliyor aklıma, başka fikri olan varsa lütfen yazsın, bu arada dipçik sağlam ve sert plastikten yapılmış, iyi kalite hissi veriyor insana.

çok güzel bir çalışma,ustalığını konuşturmuşunuz,kolay, basit ve ucuz ağır pellet yapma yolunu uygulamışınız, ellerinize sağlık, bir çok arkadaş böyle bir aletin dolabında olmasını ister herhalde, keşke diğer aksesuarlar gibi bu tür aletler av mağazalarında satılsa.

(0232) 878 9100 bu numaradan ulaşabilirsin.

teşekkür ederim, bir soralım bakalım, bu gün atışa gittim de hakikaten yaylının tepmsi ile isabet ettirmek zor oluyor, daha önceden yani 7-8 yıl öncesi daha kolay kuruyordum sanki, şimdi biraz yoruyor ve sanki daha ağır geldi, yaşlanıyorum mu yoksa antremansızlık, belkide mod 25 alıştım da bu mu zor geliyor anlamadım :) .

video su var hatta zannedersem forumda paylaşılmıştı

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

valla benim pratikte bir tecrübem yok sadece teoride fikir yürütebilirim, sanırım gücünde az bir fark olur ama bu yayın erken yorulmasına sebeb olur ve pet sargı da atış esnasında daha tok ses çıkarmasına sebeb olur, forumda arkadaşlar bu pet sargıyı yayın dışına ile piston içine koyuyorlardı titreşimi ve dolayısıyla sesi azaltmak için.

anladım kadarıyla pistonın ön kısmına takoz veya ağırlık koyuyor, yay kılavuzunu yarım santim kısaltıyor ve pistonunn etrafına pet şişeden parça sarıyor, amaç herhalde pistonu ağırlaştırıp ve titreşimini azaltmak, güçü ve stabilitesi artar mı bilemiyorum, tabi yay yarım santim daha fazla katlanıyor bu da biraz gücünü arttırır herhalde.

Bu yaz için bir projemiz var Nihat bey. Silahlarda kullanılan malzeme kalitesini bir tarafa koyarsak, en önemli kısım namlu kalitesi daha sonra valf-hava portu-çekiç uyumu bu hesaplamaları yapacak mühendislik bilgimiz yok ama deneyimle ve deneyerek halledebiliriz. Namlu meselesi zor ama onu da hallettik sayılır. Bu yaz bir aksilik olmazsa deneyeceğim. Ya dandik bir şey olur ya da edguna rakip Musgun

inşallah güzel ve performanslı bir silah çıkar,keşke bir tane bu silahtan numune olarak inceleme için elinizde olsaydı, bu parçaların ölçüleri için bir fikir verirdi, tekrardan bu projede başarı dilerim.

Mustafa hocam size bir öneri de benden,elin rusu bu kadar güzel ve albenisi olan bir silah modifiyesi yapabiliyorsa, bizden de neden böyle güzel modifiye silah yapan olmasın, inanıyorum ki forumda siz ve bir kaç arkadaş daha bu tarz modifiyeyi rahatlıkla yapabilecek kapasitedesiniz, ornek crosman 1377, (hatta bizim Hatsan ve Kral firmalarımız bu silahtan esinlerek kendi klonlarını üretebilirler) meselâ şarjör Kral puncherin illerinden uyarlanabilir,bir bu tabancayla bakıp bir de bizim atp bakıp ya biz bırak üretimi neden sadece boyle bir modifiye yapamıyoruz diye soruyorum kendi kendime, inşallah siz veya başkası birisi bu modifiyeli silahı bizim gibi havalı silahseverler için geliştirir. Silahın bazı özellikleri tek dolum ile 30 stabil atış, 1,2 kg, 4,5 mm veya 5,5mm opsiyonu,çoklu şarjör,dürbün rayı, güç ayar,kendinden moderatör ve ekstra modetatör takma yeri nerdeyse mükemmel bir pcp tabanca, hatta crosmanın orjinal pcp tabancalarından daha güzel bir silah olmuş.

The content cannot be displayed because it is no longer available.

yalnız ciddi ağır bir silah bana bile ağır geldi ki ben ağır silahları severim.
    Bu silaha bipod şart elde ,ayakta atışı her babayiğit yapamaya bilir.

aynı kategoride bir evanix monster premiumun ağırlığına bakılırsa 2 kg fark var, keşke daha hafif ve kısa olsaydı, sanırım dipçik kısmı tüpten dolayı normalinden biraz daha uzun kısa boylu atıcılar için biraz problem olur herhalde.

Zetax hocam senin arpacık taktiğini ben mod 25 superchargerde uyguladım, artı bir de gezin arka ayarlı kısmına 1.5 mm büyüklüğünde ve kertikten 8-10 mm yüksekte deliği olan bir parça yapıştırdım,hem yükseklik hem sağa sola ayarı da yapabiliyorum, o iki deliğin ortasına hedefi aldıktan sonra atış yapıyorum, böylece namlu düşüklüğünü kapatmış oldum ve spoton dome 16, 5 gr tahmini 50-55 metre fantazi atışları yaptım işin enteresan tarafı bir karış büyüklüğünde bir hedefe doğru düzgün nışan aldıktan sonra rahat vurmam idi, yani 4-5 atışta bir denk getiriyordum, benim gibi idaası olmayan biri için iyi bir sonuç, diğerleri de bir iki karış etrafına denk geldi ki hava da rüźgarlı idi, bir de spoton pointed 18,5 gr ile denedim sanki daha az sapma oldu gibime geldi, sanırım bu delikli parça ilavesi namlu düşüklüğü olan her namlu kırmalı tabanca ve tüfek için rahat uygulanabilir.