nihatfevzioglu tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

bozulma sadece sağ veya sola mı oluyor yoksa aşağı yükarı yönde de mi oluyor,bir de Alparslan Şen hocamızın videosu var ,oradan cronosu var hangi basınç aralarında stabil atışlar yaptığını gör ve hangi basınçta hızı yükselmeye ve düşmeye başlar ama hatırladığım kadarıyla 110 barda hızı düşmeye başlıyordu galiba yani 70 bara kadar her atışta biraz daha aşağı atacak bunu da göz önünde bulundur

dürbün ayakları standart optimada verilen ayaklarsa eğer ve sadece elle sıktıysan,gevşek kalıyor o gün dürdünü ayarliyordum bir dahaki atışta yine ayar bozulmuş oluyordu ve fark ettim ki tüfeği yan yatırdığın zaman hangi tarafa yatırıyorsan tam ters tarafa atıyor,benim öyle oluyordu bir liralık metelik para ile ayakları iyice sıkınca herşey yerine geldi.

bilen birisine göster,13 grainlik saçma bu mesafe için uygun değil herhalde,çabuk güç kaybeder,çok ağır saçma da kullanırsan yine aynı durum olur,16 ve 18 grainlik saçma denedin mi acaba,pullara gelince tüfek ile kundak arasını açarsın, gez arpacık aynı pozisyonda kalır fayda etmez,ancak gezi bir şekilde yükseltme yapabilirsen faydalı olur

bu videoda görüldüğü gibi tüp iki setiskür vida ile sabitlendiği için ve hatsanlardaki gibi vidalı olmadığı için hatsanın gibi kolayca bir boşaltma aparatı ile boşaltma yapmamışlar,tüpü sökmek için kundağı sokmemiz gerekiyor tüfekteki yatagı gibi iki setiskürlü özel bir boşaltma aparatı yapılırsa ancak öyle olur,bu da uzun ve zahmetli iş olduğu için sadece fabrikada veya tamircilerde bulunur herhalde, yani bizim işimiz değil.

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

kitapçıkta eğer uçakla seyehat edilecekse en fazla 80 bar ile nakliye edilmesi gerekiyor diye yazılmış,demek ki eğer uçakta taşınmayacaksa biraz daha üstünde olabilir,şahsen bana 100 bar civarında geldi ve ben bu basınçta bırakıyorum.

Arkadaşlar bugün youtubede gezerken bu videoya rastladım,bu videoda regulatör basit sayılabilecek bir alet yardımıyla nasıl kolay ve zahmetsiz bir şekilde istenilen basınca ayarlanabileceğini göstermişler, videoda bu tester EDGUN R3 için yapılmış ama herhagi başka bir silah için da yapılabılır,özellikle regulatör yapan ustalarımız için çok yararlı olacağını düşünüyorum,tabi daha önce yapmadılar ise.

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

• yanlış anladın ben saçmalardan bahsetmiyorum ,onları yağılamana gerek yok,saçma iticiden bahsediyorum,yağlı saçmanın hızı biraz artıyor ama sapmalarda artıyor,ilk defa mod 125 atışlarımda farkına varınca yağlamaktan vazgeçtim,şimdi pcp de saçmaları geldikleri gibi kullanıyorum,özelikle temiz parmaklarımı kirletmeyen saçmalar almaya özen gösteriyorum,tabi hep jsb kullansak keşke ama krm ile de fazla uzak mesafeler atmazlsam iş görüyorlar ,eski çalıştığım işyerlerinde ısıya dayanıklı kalıp ayırıcı silikon spreyler vardı,aklımdan o spreylerden alıp ta eser miktarda saçmalara sıksam nasıl olur acaba düşünmüyor değilim,bir deneme yaparım herhalde.

hocam malüm söz konusu bt 65 olunca hatta gücü sonuna kadar açılan olursa güç yetmez tabi :) ,bizimkisi bir dolum ile 50 atış standart ,spor falan yaptığım yok ama kol kaslarım baya sertleşti :) ,tüp olayına yaza bakacağım artık.

• ilaveten deterjan da kullanabilirsin ve nazikçe yıka peletlerin etekleri ezilmesin ve bir havlu kumaş içinde kurulayıp,daha sonra saç kurutma makinasıyla iyice kurutup öyle kullan, yağa gelince bir yazı yok üstünde ama silikon yağı galiba,yağlamak gerçekten işe yarıyor,krm peletler bile çok daha rahat sürülmeye başladı o sertlik de kayboldu.

pompa da güzel boy kilo kurtarıyorsa gerisi sadece antreman işi, sürekli pompaladıktan sonra kaslar alışıyor,önemli olan tek seferde değil de seri şekilde yapmak aynı bodiciler gibi,ben 50 +40+30 pompa yapıyorum aralarda 2-3 dakika mola vererek,sanki ilk pompalamdan sonra şimdiki pompalamalarım daha kolay oluyor,atışlarını keyfi de başka oluyor,bir nevi alın teri misali,tabi scubanın yerini tutmaz. :)

Bendekiler de son çıkan şarjörlerden ama bu şekil bir sorun var her şarjörde 1-2 tane sıkışıyor bilemedim.

iticiyi boş ve kurulmuş haldeyken kutunun içinden çıkan yağı ile hafif bir iki damla yağı ile onlü arkalı yağla iticinin namluda oringe oturduğu yeri özellikle,benim jsb ile tabiri caizse yağı gibi kuruluyor,krm de biraz "kemikli" yani sert kurulma oluyor pelletin namluya oturduğunu hissediyorsun,herhalde krm pelletler daha sert olduğu için.

Arkadaşlar konuda bahsi geçen at44 ve bt65 tüfekleri biz mehmet öztürk abi ile yaptık. İsteyene güç isteyene isabet çalışması yaptık .

Jsb 25.4 grain peleti 950 fps hız ile atan tüfek dahi yaptık ama kullanıcı sonradan isabeti beğenmediği için 850 fps ye düşürdük , hatsan namlular ile çıkabileceğiniz güç/isabet oranı sınırlı

Herkese kolay gelsin..

Güzel çalışma,bu Hatsanın NOVA serisini pazara sürmesine vesile oldu galiba :) , sanırım hız ve isabet twist oranı dedikleri şey ile alakalı,yani pelletin namlu içinde kaç cm yol aldıktan sonra bir tur yapıyor,bu hatsan namlular için optimum hızı herhalde 850 fps civarında ayarlanmış durumunda,daha yüksek hızlar için bu tur oranını biraz daha yükseltmeleri gerekiyor ,yani namlunun içinde daha uzun mesafe kat ettikten sonra tur atmasını sağlamak lazım ve mevcut durumda 42 grain pellet ile atış yapılsa bile en isabetli atışlar yine o hızda elde edilecek.