El bagajında da ilk aramadan son aramaya kadar defalarca dürbünü çıkarıp izah etmen fatura göstermen falan gerekebilir. Özellikle bugünlerde
Free76 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Bavul risk bence. Kutusu darbeden korur ama çalınmaktan hiçbir şey koruyamaz. Dünyanın hiçbir havalimanına güvenmiyorum.
-
Mayısta amerikaya gidiyorum. B&H photodan otele kargo yaptırabilirim. Ama gene de 1000 doların üzerinde. İki sorun var. Biri bunlar ateşli için üretilmiş olduklarından mıdır nedir Hawke'deki gibi mildot reticle modelini bulamadım. İkincisi binocularda sorun olmuyor ama tüfek dürbünü getirmek yasak diye biliyorum. Zaten bavula koyup bagaja veremem. Hem çalınma hem kırılma ihtimali var. Mecbur el bagajında getirmem gerekiyor. Uçağa tüfek dürbünü ile alırlar mı bilmiyorum ama hiç sanmıyorum.
-
Aklım Zeiss conquest'lere kaymaya başladı biraz araştırınca. Zeiss conquest 10x42 binocular'ım var. Optiği enfes. Ama fiyatları biraz tuzlu. Hawke'nin iki katı
-
Evet yaklaşık 2-3 aydır yok. Özellikle bekledim ama gelmeyecek gibi.
-
32 büyütme gayet başarılı evet. Ama optikte ikinci ele çok sıcak bakmıyorum. Sıfırı da yok memlekette
-
Yakın ve büyük hedeflerde görüş alanımın geniş olması gerektiği yerlerde 8x büyütme çok mu dar olur.
30'lu büyütmelere yaklaşınca kontrast ve parlaklık iyice azalıp görüntü kalitesi bozulur mu.
-
Hawke Sidewinder 6-24x56 ile 8-32x56 arasında kaldım. Aralarında anlamlı bir fark var mıdır.
Şu an Türkiye'de 8-32x56 bulamadım. 6-24x56 almak üzereyim. Ne kadar olduğunu bilmediğim bir süre bekleyip gelince 8-32x56 mı almalıyım yoksa önemli bir fark yoktur deyip beklemeden 6-24x56 mı almalıyım.
Veya tersi soru olarak 56 mm. objektife 32 büyütme çok mudur. İdeal büyütme 24'müdür.
İkisini de yanyana görmüş ve kıyaslamış arkadaşlardan yardım istiyorum.
Teşekkürlerimle.
-
Bullpup modeli çıkarırlarsa sadece kundağını alıp iki vida sökerek mevcut BT65'imizi bullpup kundağa takabilir miyiz acaba. Bir yandan da sanki sorunun cevabını biliyor gibiyim. Evet:)
-
O tüfeğin beş metrede tek delik yapması gerekir. Peleti değiştirip gücü açın. Gene benzer sonuçlar çıkarsa tüfek veya namlu arızalı demektir.
-
2013 öncesinde bir sorun mu vardı.
-
Bence o güçteki silah orjinali bozulması pahasına bile olsa o kadar güçsüz hale getirilemez. O rakamlar kağıt üstünde. Kimse her ithal ettiği sıfır silahın üzerinde o kadar oyun oynamaz
-
O gösterilen değer. 7.5 joule en güçsüz 4.5 mm. yaylı havalı tabancanın bile rahatça aştığı bir güç değeri. Diğer bir deyimle üç kat parşömeni bile delemeyecek güç.
-
Olabilir ama gene de bana ilginç geldi yorumunuz.
-
Ben de öyle yapıcam ama asıl merak ettiğim bu deliğin işlevi. Bir nevi emniyet subabı mı acaba diye düşündüm. Fazla basıncı tahliye eden
-
Selamlar. BT-65 hava tüpünün göstergesinin 7-8 santimetre arkasında yanda bir milim çapında bir delik var. Bu delik ne işe yarar. Bunu sormamın sebebi bir haftadır tüfeğin hava kaçırdığını, kendi kendine boşaldığını farkettim. Tüpü söküp kaçağı araştırdığımda bu delikten hava kaçırdığını gördüm. Bu delikten kaçan hava sayesinde tüp bir günde 200 bardan 50 bara, iki üç gün içinde ise sıfır bara düşüp tamamen boşalıyor. Nedir bu deliğin işlevi ve bu kaçağın bir tamiri var mıdır?
-
-
-
http://www.aksuav.com.tr/default.asp?git=9&urun=1824
https://www.kafkasav.com/default.asp?git=9&urun=2830
https://www.kafkasav.com/default.asp?git=9&urun=2805
Fiyatlar 190-200 lira arası. Aslında Sportsmatch'ın ayarlanabilir olmayan ayakları ile aynı.
Benim anlayamadığım asıl olay şu. 15 dolardan 3900 dolara kadar satılan tüm dürbünlere turret yapıp maliyeti arttıracaklarına dıştan bir ayar mekanizması veya entegre bir ayarlanabilir ayak yapsalar daha iyi olmaz mıydı. Bir marka en azında bir modelini ''sabit optik tüplü, entegre ayarlanabilir ayaklı'' olarak piyasaya sürüp adını mesela ''Zeiss Antishimming HD 6-24x56 T*'' koymaz mıydı mesela.
Veya bir satıcının yüz tane dürbün ayağı çeşidi varsa bunun niye 3 ya da 4 çeşidi ayarlanabilir ayak, geri kalanının hepsi sabit ayak mesela.
Ya bu shimming olayı aslında ihmal edilebilecek kadar önemsiz ama biz çok abartıyoruz ya da bu firmalar shimmingi bilmiyor veya önemsemiyorlar. Bu konuda tek adım atmıyorlar çünkü.
Ama ne olursa olsun 3900 dolara amerikadan veya 18.000 liraya Türkiyeden bir Zeiss alıp da daha sonra en yakın hastaneden röntgen filmi rica edip onu kesip kesip vidalarını onar kez söküp takıp arasına röntgen filmi destekleyerek dürbün sıfırlamayı istemezdim. Burda bir hata olduğu aşikar. Ama bu hata kimde işte asıl soru...
-
Hawke'nin 155 liraya ayarlanabilir ayakları var internette. Kaliteli bir ayak parasına. Optik merkez bu kadar önemliyse değer bence. Bu shimmig olayı bu kadar önemliyse en az 2500-3000 liraya yaptığımız tüfek dürbün kombinasyonunun yanında önemsiz bir para. Ben şahsen vida sök tak röntgen filmi yerleştir bir daha dene ile uğraşmaktansa direk optik tüpü kolay bir şekilde doğru doğrultuda tutabilmek için hiç düşünmeden bu parayı veririm. Ayarlanamayan bir ayak almayı hiç düşünmem. Bu düşüncem doğruysa ki bu forumda yazılanlara göre çok çok doğru, o zaman ayarlanamayan ayakların hiç satılmaması hatta piyasadan tamamen silinmesi gerekir...