POLKA tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Bugün de 43 metre mesafeye koydum hedef kağıdımı..
    JSB exact jumbo 15,89 pelletimizi de sürdük namluya..Sıktım 6 tane hedefe..
    Ortaya bu çıktı..
    Yavaş yavaş merkeze yaklaşmaya başlıyorum..Daha da özen gösterirsem.Bundan sonraki atış fotolarım daha da iyi olacak..Ama hatsan arpacığıyla şimdilik bu kadar..
    Daha iyi olacak ilerleyen günlerdeki atışlar eminim..Tüfeği sevdim..kapasitesi olan bir tüfek..ama bendeki kapasite ile aynı oranda değil..Tüfek benden atış konusunda daha kapasiteli...:)
    Ömrümüzden bir günü de böyle geçirdik..Güzel bir gün oldu,çok eğlendik..
    [Resim Engellendi: http://imageturko.com/?di=R163R5T0]

Cümleten selamlar saygılar..
    Bugün yeni tüfeğimle ikinci gün atışına gittim..Ahşap kundaklı Hatsan Torpedo 150 sniper vortex ile..
    Dünkü ilk 15-20 pellet denememden sonra .İşi resmiyete dökmek için hedef kağıdına 5 atış yapmış ve bunun fotosunu burada sizlerle paylaşmıştım.Bir çoğunuz bu atışlara burun kıvırdınız biliyorum..:)
    Bugün dünkü nişanga ayarını hiç ellemeden 6cm uzunluğunda bir hedefe üç atış yaptım..Malum yeni tüfeklerde dizelleme problemi olur..Bu üç atıştan sonra.İşi resmiyete dökmek için Hedef kağını 43 metreye koyduktan sonra toplam 6 atış daha yaptım..
    Öncelikle tekrar bahsetmekte fayda var..Ben atışlarımı dürbünsüz..göz+gez +arpacık ve tüfeği herhangi bir kum torbası bipod ve atış sehpasına dayamadan yapıyorum..Tam serbest neredeyse..
    Öncelikle size atış pozisyonumun fotosunu göndereyim..
    Fotoda da görüldüğü gibi ''hamam taburesi'' üzerinde :) oturur vaziyette atış yapıyorum..
    Tüfek beni ben tüfeği tanımaya çalışıyoruz..
    Bu arada takım arkadaşlarımı da serbest atışa özendirmişim ki..Takımdaki eski mücevherler ve efsaneler sandıklarından çıkmaya başladı..
    Fotoğrafın sol atındaki efsane tüfek DİANA MOD 54 bir takım arkadaşımın sandığından çoıktı ve sahaya indi..Bu tüfeğin göz+gez +arpacık sıfırlamasını bir hayli uğraştıktan sonra mutlu sona ulaştık..Bu tüfekle boş av fişeği kovanlarını tam 41 metreden tane tane pop corn gibi havalandırdık..Bu tüfek gerçek bir efsaneymiş..bayıldım..
    takım arkadaşım da serbest atmaktan çok büyük bir keyif aldı..Bundan sonra her atış idmanına Diana mod 54 ile de gelecek...Serbest atmak candır...:)

[Resim Engellendi: http://imageturko.com/?di=0Q1Y]

Güle güle kullanın .. güzel görünüyor..
    Hız testi de yapabildinizmi

Çok teşekkür ederim sayın hasan x
    Maalesef chrony sonuçlarını alacak durumum yoktu.Zaten bugün ilk atışlarımı yaptım.Belki ileride burada chrony sonuçlarını yayınlamak nasip olur.Ama zaten tüfek aslında Torpedo 150 sniper vortex kasasına ahşap kundak çalışması.Belki internette chrony sonuçları vardır...

:) güzel yapmışlar benimde işim düştü inşallah kırmazlar. Pazartesi arayacağım onları.

Hatsan adına konuşamam elbette..Ama sizin de bir sempatiniz oluşmuş Yusuf bey de..Elinden geleniz yapacağını zannediyorum..bu arada şunu belirtmem gerektiğini düşünüyorum.Ben sadece Hatsan tüfekleri olan bir amatör meraklıyım..Hatsan veya başka bir silah üreticisiyle hiç bir organik veya inorganik bir bağım yoktur..

resmen trafik lambası gibi parlıyor namussuz hedefi görmek nerdeyse imkansız oluyor.

Hele benim gibi yakın görme problemi olup gözlük kullananlar için ne kadar zor bir şey anlatamam.Bir de ben atışlarda gözlüğü de kullanmıyorum.O gezin ve arpacığın fiberleri resmen kos kocaman hareli bir hal alıyor..

yalnız ahşabın desenide güzelmiş

Valla ,herşeyi hatsan' dan Yusuf Bey ve Hatsanın ustası Fatih usta ayarladı.Malum bekleme odası ve Show Room dan başka yere sokmuyorlar hatsan fabrikasındaki müşteri ve ziyaretçileri..Yusuf bey Fatih ustaya telefonla talimat verdi benim yanımda.Sözleri aynen şöyleydi..''Fatih Usta Hatsan sever bir ağbimize ahşah kundak taktıracağız.Elindeki en iyi kundağı tak lütfen''.İşte sonuç bu..Mükemmel bir ahşah deseni..Fatih Ustaya da teşşekür ederim bu arada..Aynı zamanda tetik ağırlığını da düşürdü..Şu an gayet smooth bir tetik ağırlığım var..Cebelleşmiyorum tetikle...

arpacığa benim çözümü uygulayabilirsiniz.

Ben zaten arpacık fiberini çıkarmıştım.Ama tüfeği hatsan'a götürdüğümde.Tekrar takmışlar.(takmayın dediğim halde:)..Bu atışlarımı,arpacık fiberi takılıyken yaptım ve çok zorlandım.Ben fibersiz daha iyi netice alıyorum.Yarın tekrar arpacık fiberini çıkartacağım ve öyle atacağım.Aradaki farkı kıyaslamak için bugün fiberli attım..

güle güle kullanın
    Torpedo serisi benim için farklıdır. Oldukça stabil ve isabetlidir.
    Hit teki arkadaşlarada selam.

Çok teşekkür ederim sayın ZETAX..
    Sizin de kışkırtmanızla böyle bir tüfeğe sahip oldum.:)Ben teşekkür ederim..
    Selamlarınızı iletirim HİT takımına..Allah nasip ederse İzmir /Özdere/kalemlikteki yarışmada tanışmak nasip olur sizinle..

Net olarak 43 metreden ,sıfırlama ve farklı pellet deneme atışlarımda..Kullandığım pelletler içinde en iyi neticeyi JSB exact jumbo verdi.Daha sonra ise GAMO pro magnumdan iyi netice aldım..Ama JSB bence uzak ara fark atar..
    Atışları zaman zaman esen sağdan hafif rüzgar eşliğinde..Dürbünsüz olarak göz+gez +arpacık ile serbest attım..
    Hatsanın ELMA gibi parlayan :) arpacık fiberine çözüm arayışlarım devam ediyor..Bu arpacıkla serbest atmak çok zor gerçekten..Ben çok usta ve tecrübeli bir atıcı değilim ve gözlerimde yakın görme problemim bir hayli beni zorluyor..
    Tüm bu handikaplara rağmen,JSB pellet ile yaptığım serbest atış neticesi hedef kağıdına böyle yansıdı..
    Benden şimdilik bu kadar arkadaşlar ..Daha iyisi yapıla bilinir mi? bence evet..Daha iyisini yapa bilir miyim?
    Buna da evet..İlk beş atışta bence güzel bir netice oldu..Tek delik bile oldu..:)

[Resim Engellendi: http://imageturko.com/?di=NUN2]

[Resim Engellendi: http://imageturko.com/?di=BFQT]

Bugün ilk kez tüfeği denemek için İzmir H.İ.t team den bir gurup arkadaşla atışa gittik..
    Tüfek 5 kg olmasına rağmen son derece stabil..Uzun olduğu için 1.20..cm..Tüfeği kurmak ve pelleti namluya sürmek bir hayli zahmetli..Muhakkak çift el kullanmak gerekiyor tüm bu işlemleri yapmak için..
    Tüfeği sıfırlamak ve değişik pelletlerin tüfeğe uyumunu görmek için 5 değişik çeşit pellet kullandım..
    Tekrar hatırlatayım..Ben serbet atıyorum göz+gez+arpacık yani..Dürbün son bir yıldır yaylı ve vortex takılı tüfeklerimde takılı değil..
    Kullandığım pellet çeşitleri şöyle..
    KRM dome 15,43 grain..
    KRM pointed head 16,20 grain
    GAMO pro magnum 15,43 grain
    GAMO hunter 15,43 grain..
    JSB exact jumbo 15,89 grain

[Resim Engellendi: http://imageturko.com/?di=PCMG]

[Resim Engellendi: http://imageturko.com/?di=0XXC]

Tüfek ahşah kundak takıldıktan sonra bir hayli ağır bir tüfek oldu..Aslında ben de ağır tüfeği severim..
    Ben ayrıca yaylı ve vortex takılı tüfeklerimde son 1 yıldır dürbün kullanmıyorum..Dürbün kullanmadığım için.Dürbün ağırlığı kadar bir fark oluştu sentetik kundaklı modeliyle ,ahşah kundaklı modeli arasında..
    Tüfeği tarttım ve işte sonucu..5,08 Kg..
    [Resim Engellendi: http://imageturko.com/?di=ISNH]

Ben sadece ahşap kundağın da bu ''yakışıklıya'' yakışa bileceğini düşündüm ve Hatsan fabrikasına gidip..Bu uygulamayı gerçekleştirdik..
    Ahşap kundak orijinal haliyle hiç bir modifikasyona ihtiyaç duyulmadan oturdu..Zaten herhangi bir modifikasyon gerekli olsa idi.Uygulamayı düşünmezdim..
    ve tüfek alttaki resimlerdeki hali aldı..
    [Resim Engellendi: http://imageturko.com/?di=J0BWPDBC]
    [Resim Engellendi: http://imageturko.com/?di=4YVKLW6C]

Uzun zamandır almayı düşündüğüm,Hatsan 150 sniper votex model tüfeğime kavuştum..
    Bu yakışıklıyı almadan önce çok araştırmıştım..Son darbeyi Sayın ZETAX vurdu ve artık bu tüfeği almak farz olmuştu..
    Fakat bazı tesadüfler eseri bu güzelliğe ahşap kundağın daha da yakışacağını düşündüm.Hiç üşenmedim bir de ahşah kundak taktırdım..
    Buradan Hatsan teknik servisten Yusuf Bey'e yardımlarından ötürü teşekkür ederim..Bana bu güzel tüfeği sağladığı ve yoğun çalışma temposunda benim isteklerimi kırmadığı için tekrar tekrar teşekkürler..
    Aslında tüfeğin orijinal hali alttaki resimde görüldüğü üzere ,herkesin bildiği gibiydi..

[Resim Engellendi: http://imageturko.com/?di=7C0IM2IU]

Sayın ZETAX..
    Ben varım..Gözlerine güvenenler şartını kaldırsak..:) Ben de o güven kayboldu..Doğal yaşam süreci uzadıkça zamanla elinizden alıyor O güveni..Gözlüğe mahkum ediyor..maalesef

o zaman şöyle yapalım serbest atıcılar için bir fun grubu kuralım bizim gibi dürbünden sıkılıpta göz üne güvenenler meydanı olsun

Yakın görme sorunum olduğu halde ,Yaylı tüfeklerimin hiç birinde artık dürbün kullanmıyorum.İdmanlarda göz+gez+arpacık atıyorum..Takımdaki arkadaşlar da hem buna şaşırıyor.hem de onlara şevk gelmeye başladı..
    Benim gibi serbest atış sevenler için.Bir gez+arpacık çalışmam var.Eğer bu kafamdaki projeyi hayata geçirebilirsem.Serbest /open) atıcılar çoğalacak sanıyorum..
    Bu projeyi hayata geçirip,bizzat kendim deneyip,tecrübe ettikten sonra..fotoğraflı görüntüleriyle paylaşacağım..Proje başarılı olursa..Serbest atıcılar ,uzak mesafelerde çok hassas atışlar yapabilir hale gelebilecek..
    Hem de 5 kuruş masrafsız,hem de modifiyesiz..İnşallah teorideki düşüncem,Sahada da işe yarar..Heyecanlıyım..

İzmir de çok araştırdım.Fakat spot on 16 grain bulamadım.Kullanıp denemek istediğim bir marka spot on.Fakat kendilerine henüz ulaşamadım..
    KRM nin ise dome head olanları 15,43 grain biraz hafif ve etekler dışarıda kalıyor.Gene KRM 16,20 grain olan diğer bir ürünü ağırlık olarak uygun fakat.Pellet pointed head .
    Spot on bulmaya çalışayım..Teşekkürler..

Sayın ZETAX,
    Benim tüfek için uygun pellet hangisi olmalı sizce.?
    Ben Hatsan torpedo 20,5 grain pellet kullanmayı düşünüyorum ve iki kutu aldım.Fakat atış yapmadım.
    Fakat atışa gittiğimde. en az 250-350 arası pellet atıyorum.Hatsan torpedo pelletlerin de fiyatları malum.Pahalı..
    Ucuz pellet olarak ise gamo TS 22 ler mevcut piyasada..
    Siz torpedolarınızda gamo ts22 kullanıyor musunuz?.Eğer kullanıyor iseniz .Gamonun isabet kalitesi nasıldır.?
    Ya da benim tüfek için nasıl bir pellet önerirsiniz ?
    Teşekkürler..

Sayın ZETAX..!
    Sizden ilham alarak ..Yusuf Bey'in de yardımları sayesinde.Güzel bir tüfeğim.oldu..Şimdi sırada.Bu güzel tüfeği hakkını vererek kullanmaya kaldı...Belki de ben de ileride bu tüfeğe yapabileceğim ince rötüşlarla..müsabakalarda size rakip olurum..:))
    Teşekkürler..