Yeni şarjörleri ücretsiz verecekler mi bu konuda bir şey söylendi mi.
murpo tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
iyi ama yetmez bi 50mt daha arttır :):) Bravo şık atışlar, tüfek oldukça stabil belli. Son atışlara doğru biraz düşmeye mi başladı
Bence düşmedi aksine hız biraz arttı. Çünkü daha alttan nişan alınca vurdu dikkat edersen. Zaten hız önce artıyor sonra tüpte hava azalınca düşüyor.
-
Bende ultra 4,5 var ve şişe kırmada bir sorun yaşamıyorum. Şişenin çok kenarına çarpmadığı sürece rahatça kırıyor. Ama kenara çarparsa kırmadan sekebiliyor. Bence hem light hem de 5.5 alırsanız o zaman hız azalacağı için sorun olabilir. almışken ultra alın namlu ilk bakışta sempatik gelmemişti bana da ama alıp kullanınca hiç de gözüme batmıyor.
-
Polise jandarmaya denk gelmek şans işi şahsen ben polisle birlikte atışta yaptım 3 tüfekten birini ver seni serbest bırakim yoksa tutukluyacağım diyenede denk geldim hepsine aynı dil ile izah yapamazsınız şahsen ben güzelce izah ediyorum lakin illede sıkıntı çıkartmak isteyen polisler olduğunda işler tatsızlaşıyor
Ben de bundan bahsediyorum işte polis de olsa sonuçta insan. Kimisi görsede durup sorgulamadan da geçer kimisinde gıcık olur sen ne kadar iyi olsan da sorun çıkarabilir. Ben bu durumlar için kanuni bir dayanağımız var mı diye araştırdım ama yokmuş.
-
Bu işin doğru yolu belediyelerin uygun yerlerde basit şekilde poligon yapmaları. arkası yüksek bir tepenin önüne sağını solunu toprak yığınları ile kapatırlarsa al sana poligon işte sadece havalı silah atışları için diye kural konur, silahlarımızın sesi de çıkmadığı için kimse rahatsız olmaz hatta uygun ortam oluşunca hobiyi yapan da çoğalır. birçok insan atış yapacak yer bulamadığı için soğuyup bırakıyor. Küçük şehirler bu konuda çok rahat, 5 km gitsen meskun mahalden çıkıyorsun her taraf müsait. Ama benim polislerin sorun çıkarmayacağı bir yere gitmek için 40-50 km yol gitmem gerekiyor, Birde bunun dönüşü al sana 100 km yol. haftada iki defa gitsen ki yaz aylarında daha fazla olacaktır attığın mermiler diğer masraflar derken iş pahalıya mal olmaya başlıyor ve bir süre sonra hobiyi bırakma sebebi oluyor. Onun için çoğunlukla meskun mahal içerisinde olan ama güvenli olan yerlerde atış yapıyorum o zaman da polis stresi var. Onlarda haklı görevini yapıyor.
-
Alıp götürürler demedim zaten de ben biraz hazırlıklı olmayı severim. İş işten geçtikten sonra dövünmektense böyle bir durum ile karşılaşırsam ne yapabilirim tabi ki sorun çıkaracak değilim bu durumu zorlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz. Ama yapabileceğim bir şeyler de varsa bunu bilmek istiyorum. Testi kırıldıktan sonra çocuğu dövmek misali. Ben tam teçhizatlı olayım da gerekirse kanun maddelerinden de bahsedebileyim.
Başımdan geçeni anlatayım da neden bu kadar incelediğimi anlayın. Birkaç ay önce sürekli atış yaptığımız mekana giderken iki sivil polis bizi görüp durdurdu. Elimde tüfek çantası var, nereye gidiyorsunuz dediler anlattım çantayı açmamı istediler açtım. Tabi bizim tüfekler uyduruk değil kocaman dürbünü falan görünce, bu seferlik işlem yapmıyorum ama şikayet falan olursa tüfeğinize el koyarım 3000 tl de cezası var ona göre diyip gittiler muhtemelen göz korkutmak için abarttılar ama bu durumda onlara söyleyebileceğim bir kanun yönetmelik bir şey olsa iyi olurdu. O günden beri ben atış yaparken hep polis gelecek diye diken üstündeyim açıkçası.
-
ustadım neden elkoysunlar. Siz doğru düzgün çalışmanızı hiçbir kimseye zarar vermeyecek şekilde yaparsanız. Gelen memura ters davranmazsanız. Kibar tutum takınırsanız. Neden sizi alıp götürsünler. Onlarda vatan evladı sizde. Olumsuz allengirli hareket, durum olmazsa hiçbişey olmaz. hatta bir çay ikram edersiniz. Bir iki atış yaparsınız, muhabbet edersiniz. Hoş da bir anı , dostluk dahi olur.
Alıp götürürler demedim zaten de ben biraz hazırlıklı olmayı severim. İş işten geçtikten sonra dövünmektense böyle bir durum ile karşılaşırsam ne yapabilirim tabi ki sorun çıkaracak değilim bu durumu zorlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz. Ama yapabileceğim bir şeyler de varsa bunu bilmek istiyorum. Testi kırıldıktan sonra çocuğu dövmek misali. Ben tam teçhizatlı olayım da gerekirse kanun maddelerinden de bahsedebileyim.
-
Burada önemli olan nerede ve nasıl bulundurulduğu ve taşındığıdır.
-Belde takılı toplu yaşam alanlarında (cadde, sokak, park, meydan, avm vb.) teşhir edilerek (görünür şekilde) taşınması yasaktır.
Havalı tabancalar 6136 sayılı kanun kapsamında değerlendirilmese de eğer yakalanması durumunda ve nerede nasıl yakalandığınıza göre memurun saldırıda kullanılacağını bahane ederek 6136 sayılı kanunun 15. maddesine göre işlem yapma yetkisi vardır ki bu vahim bir durumdur. Ayrıca Kabahatler Kanunu na göre para cezasına hükmedilir. Havalı silahların nasıl taşınması ve bulundurulması gerektiği konusunda bir kanun maddesi yoktur, sadece nerelerde ve ne şekilde bulundurulmaması gerektiği belirtilmiştir.Meskun mahal dışında uygun bir ortamda atış yaparken de isterse caza yazıp silaha el koyabilir mi? yoksa böyle bir durumda haksız olduğunu ifade edebileceğimiz bu şartlarda kabahat teşkil etmeyeceğini gösterebileceğimiz bir madde var mıdır acaba.
-
faturan olsun birde bi kanun vardı kaçıncı kanun olduğunu hatırlamıyorum onun da çıktısı olursa bir şey olmaz
işte o kanun hangisi. Bunu bilen yok mu. Çıktısını alayım.
-
Polislerle ben de sorun yaşadım birkaç kere çekirge misali birkaç kere zıpladık ama eninde sonunda laf anlamak istemeyen birine denk gelebiliriz. Avukat arkadaşlar varsa bu durumda ne yapmamız gerektiğini açıklarlarsa çok memnun olurum.
-
Peş peşe atışlarda fark fazla olmamasına rağmen ilk ve son atışlar arasındaki farkların yüksek olması dediğiniz gibi atışları etkiler. Fbs farkının yüksek olması dürbünlerde dot yada klik hesabnıda etkiler. Belki şu yapılabilir atış yapılır peletin hedefte isabet ettiği yer görüldükten somra tahmini dürbünde ikinci atışta ayar yapilabilir. Ama bazen tahmin etmek zordur. Onun için regülatörün olması atışlarda avantajdır. Zaten belli bir kalitenin üzerindeki çoğu yabancı tüfek genellikle regülatörlüdür. Bu tüfekler arasında tartışılan hangi regülatörlü tüfeğin regülatörü daha iyi kaliteli) ve daha stabil attığıdır.
Evet o hesabı yapmak çok zor. belki zamanla çok atış yapıp tüfeğe alışınca dürbün daha iyi kullanılabilir. Size de teşekkür ederim. Bayaa uğraştınız. Diğer konuda bütün atışları bile yazmışsınız sağolun.
-
Yukardaki örnekte 18 grain peleti 839 atarken 10 fbs farkla 849 fbs ile atarsa teorik olarak yaklaşık 1,83 cm hedefte yukarı vuracaktır. Bu da pet şişe gibi büyük hedeflerde fark etmez. zaten regülatörlülerdede 5-20 fbs arası silahın kalitesine göre oynuyor. Ancak FT müsabakalarında 1cm fark yerine göre önemli olabilir. en büyük hedef 4 cm olduğunu düşünürsek
O zaman peş peşe iki atış arasındaki en büyük fark yaklaşık 2 cm olur. Ama ilk atış ile 55. atış arasında 70 fps civarında bir fark var bu da 12-13 cm gibi bir yükselme demek. peş peşe atışlarda ciddi farklar oluşmuyor ama bir tüpü baştan sona atarken değerler önce sürekli yükseliyor sonrada düşmeye başlıyor dolayısı ile sürekli farklı nişan almak zorunda kalıyoruz bu da isabeti çok zorlaştırıyor. yani baştan sona stabilite için regülatör lazım yanlış mı düşünüyorum.
-
The content cannot be displayed because it is no longer available. hataları sayarsak 80 den fazla atış yapıyor. Ayaralma yapılsa 870 fbs üstü 18 grain peleti 50 adet atacak gibi duruyor
Bir şey sorucam. peşpeşe iki atış arasındaki 10 fps fark hedefe atarken örneğin bir soda şişesine atarken ne kadar bir fark yaratır. Yani tamamen aynı noktadan nişan aldıysak 10 veya 12 fps hedefi ıskalamaya sebep olacak kadar bir sapma yapar mı. Yukarı ve aşağı yönlerde ne kadar bir fark olur.
-
Moderatör 20 fps hız kesiyor.
Metehan neden başka tüfekler 5 şarjör atarken benimki yedi atıyor. çıkış hızı mı düşük videoyu değerlendirebilir misin.
-
Elinize sağlık paylaşım için teşekkürler. Maxi tüpü bullpup modeline uyar mı aceba dedim ama sanırım namlu boyunda sıkıntı yaratabilir. kaç cm tüp bir de tüp çapı? ölçmeniz mümkün mü?
Bildiğim kadarıyla bullpup ile tüpler aynı 280 cc. ölçmek için kumpasım yok ama aynıdır zaten.
-
acaba orta gucte kac atis yapilabiliyo ve kac fps ile attigini olctunuzmu hic?
Bulunduğumuz oda o kadar soğuktuki ancak bunu yapabildik başka hızlarda deneyemedik. Zaten cihazı ayarlamak için çok zaman harcadık ışık yetersizliğinden uzun süre hata verdi. Orta güçte 10 şarjör atıyor. Orta güçte 100 metreye atabiliyor uzun mesafe atışları harici orta güç yetiyor zaten.
-
Chorono ışıksızlık etkileyebilir. Chronoda ortam ışığı önemli medaratör bazen etkilemiyor. Ama bazende 10-15 fbs fark ettiğide olabiliyor
7 şarjör atmasına ne diyeceksiniz. Ben bir tüp ile bu kadar atanını hiç duymadım. daha önce atış yaparken hiç tüpün tamamını en yüksek hızda atmamıştım genelde orta hızda kullanıyorum onun için bu kadar fazla attığını ilk defa dün fark ettim.
-
Dün Ercan karakuş kardeşim ile benim puncher'in chrono testini yaptık bende ölçüm cihazı olmadığı için onun cihazı ile ölçtük. Soğuk havada bayaa bir uğraştı sağolsun. Jsb 18 grain pellet ile 200-110 bar arası yedi şarjör attık. Başka videolardan gördüğüm kadarıyla benim tüfeğin hızı 80 fps civarı daha düşük. Ölçüm sırasında wrangler moderatör takılı tüfekte, çıkış hızını bu düşürmüş olabilir mi. Yoksa çekiç yayı ayarımı iyi değil. çünkü bu kadar atış sayısı normalden fazla gibi.
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
Dürbüne şimleme yapmadınız sanırım. Bende uygun bir alan bulabilirsem 200m ve üstü atış yapıcam. Şimdilik rekorum 130 m den maden suyu şişesi.
-
Bende kalıp tan çıkan bir ürünün 0.01 hassasiyetle üretilemeyeceğini biliyorum. Ben (%) bu işaret in ölçmede kullanıldığını ilk defa görüyorum onun için arkadaşın ölçülerini anlamadım.