ilkercom tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    o akşamları gördüğünüz avrupa yakası pedal grubu olabilir. eskiden bende takılırdım. süleyman abi vardır içlerinde matrak adamdır.

    donanıma çok takılma. bütçe sıkıntısı yoksa çak üzerine komple xt veya xtr set yürü devam et. tulumdur çadırdır onlar ayrı konu.

    Yok hocam olay tamamen konsantrasyon. eğer kafaya koyduysanız vitessiz bisikletle de dünya turuna çıkılır. İyi ekipman yorulmayı azaltır vs bazı farkları var. Ama kondüsyon azim istek bunlar olmayınca neye binersen bin eve dönmek için can atarsın.

    15 gün önce 128 km yaptım. Çanakkalenin biga ilçesi ile lapseki ilçesi arası. sürekli iniş çıkış.

    Daha önce balıkesir merkezden susurluğa gidip dönmüştüm. toplamda o da 100 km üzeri.

    İstanbulda yaşarken hergün 60 km üzeri yapıyordum. işe gidiş geliş.

    Bence yanınıza iç lastik alın. en önemlisi o. jant teli pabuç filan b unlar dünya turuna çıkanlara lazım olur.

    @Muradhan bende de geotech race kadro var. Ekipman komple Deore XT sadece aynakol SLX. Lastikler 2.0 slick asfalt lastiği.

    Geçen 120+ km yaptığımda yanımda arkadaşın 28" bianchi şehir bisikleti vardı. o yokuş yukarı bana fark attı. 26 yaşında genç adam. kondüsyon benden iyi haliyle. Ben de yokuş aşağı pedal çevirmeden onu geçtim deli oldu. Ben pedal çevirmeden 62 km/h hıza çıkmışım o 56 da kalmış. ( sports tracker ile ölçtük ikimizde )

    Uzun yol yapacaksanız slick lastik ve iyi ekipman şart. Hele ki yüke binince Bi deore XT veya XTR ile seri dışı setin farkını çok rahat anlarsınız.

    hangi dampa diye bişey yok. piyasada şu an sadece sport match var. onun da 2 model dampası var. sizin seçtiğiniz dürbünün çapı 30mm. dolayısı ile mecbur dm 70 alacaksınız.

    piyasada gördüklerinizin tamamı tek ayak.

    Bt65 de dampa gerekli olmayabilir.

    Tüfeğin yurt dışına gidip gelmesi pek mantık dahilinde bir olay değil zaten. Yurtiçinde yapılabilecek bir işlem için tüfeğin parası kadar kargo ödemek ticari açıdan akılsızlık olur.

    Ben biraz konuyu saptıracağım ama sormak istediğim birşey var. Forumu ben uzun zamandır okuyorum. Hatta hiç mesaj atmadan 15 gün kadar sırf forumu okudum. Göremediğim bir bilgi :

    Mod 125 in gücü kaç joule. At44 veya bt65 ile kıyaslamak açısından rakamsal bir değer vardır illa ki.

    İlerde bi at44 alsam diye düşünüyorum.

    Bu arada nacizane bir fikrim var. mod 125 in namlu yamulması için çözüm olarak bişey düşündüm. tüfek kullanılmadığında bir sehpaya oturtup namluyu yukarı doğru yamultmak maksadıyla üzerine belli bir ağırlık uygulansa. Sürekli öyle beklese. namlu atışta esnediği kadar aksi yona esnese. Tam ifade edemedim ama hassas bir şekilde yapılabilir bişey bu.

    Bende bir çok ürün ile karşılaştırıp mod 125 vortex almıştım çok memnunum şimdi pcp aldım vortexi satsam mı satmasam mı kararsız kaldı. Öncelikle çok güçlü bir silah dürbünü yatagun dampa ile kullanıyorum. 10-20-30-50-70 mt atışlar yaptım (daha yükseğede çıkabilirdim) atışlar stabil artı silahta herhangi birşey olsa direk olarak servise gönder hemen yapıp geri gönderirler. Ben hiç bir sorun yaşamadım.

    Bi defa hatsan alma diyenlerin ortada sağlam bir gerekçesi yok.

    Neden almayasın? Kalitesiz mi? 500 liraya alabileceğin tüfek ne kadar kaliteli olursa mod 125 o kadar kaliteli olur.

    Servis desteği mi yok? En iyi servis desteği şu anda hatsanda. Yinede allah hiç arıza olmadan kullanmak nasip etsin. Diğerlerinden daha yaygın servisi var.

    Ne alacaksın başka ? Gamo ? diana ? en az 300 lira pahalı modeller. Mod 125 ile aynı paraya satılan tüfekler daha güçsüz.

    Çok tepiyor? Tüfek güçlü tepmesi normal. Tepmeyen bir tüfek olsa ya gücü az olacaktı yada başka bir çalışma şekli olacaktı bu da ek maliyet demek.

    Vidaları gevşiyor? gevşeyen vida görmedim ben. Belki ilk çıkan üretimlerde vardı. Eline bir tornavida almak çok zor olmasa gerek. Gerekirse loctite

    Dürbün konusunda bende mağdur oldum. Gerçekten dürbünleri eşşek tepmişe çeviriyor. Orjinal dürbün yerine 30mm yi geçmeyen bir dürbün alıp onu da dampa ile kullanmak lazım.


    Bunların dışında mod125 çok keyifli tüfek. Bir g3 lezzeti veriyor. İmkanım olursa ilerde bir PCB bir de big bore alma niyetim var. Ama mod125 kenarda durmalı.

    Şimlemenin önemini anlamak için şimleme ile ayarlamadan çeşitli mesafelere atış yapmanız lazım. Eski tüfeğim ile dürbünü sıfırlıyordum. 10 mesafede 3x yakınlaştırma ile hedefin soluna atıyorsa 20 mesafede 5x yakınlaştırma ile sağına atıyordu. Şimleme konusunu okuyunca bunu nasıl yıllarca düşünemedim demiştim. aynı dürbünü Mod 125 ile kullanıyorum şu an. şimleme ile çok çok iyi atış yapılıyor.

    dürbün ü ben kendim ithal etmedim ki neticede tüfeğin bir parçası ve garantiye girmek zorunda. girmiyorsa veririm tüketici hakem heyetine. 3 sene bile geçse bişekilde çözülür. gider hepsiburadadan alırım param olduğunda. garanti konusunda adamlar çok çok iyi.

    tüfek vortex. tek parça ayak var. dürbünün etrafına kauçuk parça koydum. fazlasına zaten ayağın çapı kurtarmıyor. ilerde bi yatagun dampa düşünüyordum ama dürbün durduğu yerde bozuldu. aslında içi açılsa kolay tamir olur. ama ben garantiye yollayacağım.

    Walla dürbün durduğu yerde bozuldu ona yanarım. bakıcaz artık. eğer sorunu çözemezsem bayağı bi süre dürbün alamam. mod125 i alabilmek için kız gibi audison vr209 chrome amfimi sattım. dürbün için artık amfi satmam.

    zaten bu tüfeğin dürbüne nasıl bir alerjisi varsa artık atış yapmasan bile dürbün bozuluyor.

    geçen akşam dürbünü söktüm düzgünce monte ettim. kılıfına koydum ertesi gün arabanın bagajından çıkardım bir baktım reticle kendi ekseni etrafında 45 derece dönmüş. dürbünsüz yaptım atışları.

    dürbünü garantiye göndersem yaparlar mı acaba?

    evet 15.4 g

    başka 15.4 g peletler de kullanmıştım onlar expander kadar iyi değil. hunter match filan çok tatmin etmedi. şimdi pro magnum , ts 22 ve solid deneyeyim dedim. yarın bir bakacağım dürbün ayaklarını iyice sıkarım.

    Bende tek parça ayak ile orjinal 3x9-44 dürbün kullanıyorum. araya şambrel tarzı bişey koydum. ilk kullandığımda grupmanım iyiydi hatta hedefi de tam ortadan vuruyordu. geçen gün 3 çeşit daha pelet aldım. ince memed solid , ts 22 ve pro magnum. grupmanı bozdu. 2 atış yukarı atıyor 2 tane sol üst çaparaza. ve her 2 atışta bir aynı delikten geçiyor. yarın bi daha deniyeceğim.

    Mod 125 çok keyifli tüfek. nerdeyse ateşli hissiyatı var. boş parfüm şişelerine atış çok keyifli.