ayrica otomatik modelide gorucuye cikarmislar.
Somal tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
yeni bir guzellik var kralda.
-
Tufegi alan ve pisman olan abimiz sadece gucluymus bu tufek deyip atlamamamizi ogutluyor. Sanirim kendisinin yaptigi hata buydu. Gucun diger olumsuzluklari ortecegini varsaymisti. Ama oyle olmadi diyor.
-
hocam okadarda degil be:) ama emek verilen bir tufek oldugunu dusunmuyorum bende. Ustunde durulmadan sadece guclu olsun diye bi tufek yapilmis gibi geliyo bana. Bi kere boyle bir tufekte guc ayar vanasi olmamasi tufegin kullanimini cok fazla kisitliyor. Ama iyidir yinede diye dusunuyorum. Bu tarzi seven ve hava doldurma sikintisi cekmeyen insanlarda mevcuttur elbet.
-
baska bir inceleme daha vardi zaten. Maxiden daha bile stabildi chrono degerleri:) ama dusus erken basliyor dogal olarak.
-
Havali tufeklerde agirliklari oldukca degisken bir grafik sergilemektedir. tufeklerdeki bu agirlik farkini ortaya cikaran etkenleri merak ediyorum. Bunun sebebi malzeme kalitesimi, gucmu, tarzmı? Ayni fiyat yelpazesindeki urunlerde bile bu fark farkedilir derecede fazla olabiliyor. Bilen, arastirmis olan arkadaslar bilgi verirlerse sevinirim
-
nova hoş bir tüfek. ilk çıktığı zamanlarda baya heyecan yapmıştı. fakat insan bu tüfek nasıl bir artı sağladı bize demeden edemiyor. atış sayısı fazla fakat 250 barlık bir silah ve 500 cc tüpe sahip. 6 litrelik scubayla tam performans alabileceğimiz dolum sayısı 3 bilemedin 5. regli bir at44 eminim çok daha fazlasını verecektir. sanırım 100 ün altında atış yapmayanları atışa giderken yanlarında tüp götürme zahmetinden kurtaracaktır. karşı düşüncelere oldukça açığım çünkü ben başka bir anlam bulamıyorum novada.
-
Mustafa abi senin kral maxi hakkindaki dusunceni merak ediyorum. Belki sormanin yeri degil ama yakalmisken sorayim dedim. Gercektende cok cazip geliyo. Ozellikle fiyati cok iyi. Ama bazi kardeslerimizde markaya karsi bi sogukluk seziyorum ve yeterli aciklamada yapmiyor kimse. Bilmedigimiz birsey mi var? Yada bu sadece markaciligin bir sonucu mu?
-
Sitedeki fiyatlar guncelse komik olmus. Maxi en ucuzu. En pahalisida ilk cikan duz modelleri:)
-
yusa arkadasimizin fikri bence oldukca mantikli. Pelletin hareketi surekli asagi dogrudur. Eger mesafelere gore dusme egrisi biliniyorsa is gorecektir. Fakat mermiyi once yukari dogru gonderip durbunle iki farkli noktada kesistirmenin bir avantajida merminin yerle temas edene dek havada kalma suresini uzatiyor olmasidir. Buda daha uzun mesafelere atis yapmamizi sagliyor. O yuzden cok kisa mesafelerde eglenceli olabilir. Ayrica tufegin kisa mesafe grupman performansi konusunda daha dogru sonuclar alabiliriz. Fakat bunun icin tasarlanmis ve atislar arasinda lazerin cizgisinde sapmaya yol acmayacak bir ekipman gerekli. Hele bide tepme varsa lazer mekanizmasini ayni dogrultuda tutmak durbunden cok daha zor olacaktir.
-
Stabilite tam güçte bozuluyor ise yarım güçte düzelirmi? yarım güce alınca veya 3 çeyrek gücte mega, maxi olur öyle olazmı sizcede? Stabilite bozukluğu namludanmı? güçtenmi kaynaklı? acaba? Cevap verirseniz tecrübeli arkadaşlar 1300 tl az para değil şimdi bilerek,pişman olmayacağımız iyi bir makina alalım teşekkürler.
Mega hakkında ki soru işaretlerini gidermek için şu videoyu izlemenizi tavsiye ederim
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.açıkçası şaşırdım, daha olumsuz bir tablo bekliyordum bugune kadar duyduklarımı düşündüğümde mega için. aynen maxi de olduğu gibi bir yere kadar regulatorluymus gibi davranıyor silah. ancak güç daha fazla olduğu için megada daha erken başlıyor düşüş. daha farklı olması imkansız olurdu zannımca. sonuçta regulatorlu bir silahtada aynı hız eğrisini görüyoruz. bence gayet başarılı olmuş. umarım her silahta aynı performans alınabilir.
-
Merhaba,
PCP tüfekler ilk 1990'ların başlarında çıktığında evet çok güvenli değildi. Bunun sebebi hava haznesinin patlama / yırtılması vs değil, tetik sistemindeki kendi kendine ateşlemesiydi. Yıllar tabi ki çok şey kattı ve şuan PCP silahlarda güvenlik zafiyeti olmadığını söyleyebiliriz. Ancak insan hatası herzaman var.
Teknik olarak max. 5kg lik bir tüfeğini elinden düşürdüğünde basınçlı hava tüpünün yapısal bütünlüğünü bozmana ve buna bağlı bir patlama yaratmana imkan yoktur, bulabileceğin en sert taş veya çelik bile bunu başaramaz. Daha açık olacak olursak normal fişekli tüfekler buna bir örnektir. Namlusu kil / toprak / kar veya benzeri sebepten tıkanmış bir silah ile ateş edersen namlu yarılır ancak şarapnel parçası şeklinde yaralanmaya sebep olacak bir hasar vermez. Hava tüpüne zarar vermeyi başarsan bile ancak tüpün yırtılması ile sonuçlanır. Bunun dışında basınç göstergesinin veya hareketli sonradan üzerine montaj ile takılan aparatların gevşek kalması sonrasında fırlaması gibi sorunlar da yine insan hatasıdır.
Somut bir örnek verecek olursak CO2 yangın söndürme tüpü 250 Bar basınçtadır yaklaşık 10 sene önce 30-06 steyr ile ateş ettik ancak patlamak yerine ıslık sesi çıkararak açılan delikten içindeki gaz boşaldı. Kaldı ki biz kuru havadan bahsediyoruz. Unutulmamalıdır ki bu tarz tanklar her koşul düşünülerek imal ve test edilir. O nedenle için rahat olsun... Kardeşinin hedef hattına girmesine müsaade etmediğin, sen yanında yokken tüfeği boş bıraktığını bildiğin (hedef kontrolüne bile giderken), merminin sekeceğini tahmin ettiğin yerlerden uzak durduğun, şişe gibi cam objelere çok yakından ateş etmediğinizde eminim keyfinizi bozacak birşey olmaz. Benim de 20 aylık bir kızım var ve eşimle beraber yanımda atışa herzaman gelirler ama kurallar herkes için geçerlidir...
Yaylı tüfeklerde eskiden tüfek namlusunu kurmak için çekip aşağıda bırakır ve tetiğe basarsanız namlu çırpar ve sizin veya arkadaşınızın suratına/koluna vb ciddi zarar verebilirdi ancak günümüzde emniyet sistemleri buna müsaade etmez. PCP'deki gelişimi de bu şekilde düşünebilir ve mekanizma farklarını inceleyebilirsiniz.
1993 Yılından beri PCP ve yaylı kullanıyorum bu zamana kadar öğrendiklerim;
* Kesinlikle arkasını görmediğiniz hedefe ateş etmeyin.
* Arkadaşınıza boş olsa bile tüfeği doğrultmayın / şakalaşmayın.
* Bilinçsizce modifiye edilmiş ve özellikle tetik tertibatı ile oynanmış tüfek / tabanca almayın.
* Hedef kontrolüne giderken bile tüfeği dolu bırakmayın.
* Kısa mesafe de olsa arabaya dolu silah ile binmeyin.
* Scuba tüp arabanızda taşıyorsanız mutlaka bağlı olduğundan emin olun, kaza anında patlamaktan ziyade üzerinize çelik bir kütlenin uçacağını unutmayın.
* Tüfek kılıflarınızda mutlaka cırt yapıştırarak bagajda gezinmesini engelleyin, hem dürbün ayarınız çok kolay bozulur hem de kaza anında risktir.
* PCP tüfek sahibi ve scuba tüp ile kullanıyorsanız ve tüpü benim gibi kendiniz basıyorsanız mutlaka basım sırasında tüpün boyuna denk gelecek şekilde su dolu bir kova / varil içinde dolum işleminizi gerçekleştiriniz. (Tüpünüzün ömrü ciddi şekilde uzayacaktır)Herkes için güzel bir gün olması dileğimle... Kazasız belasız atışlar...
rahatlatici oldu. Sagolasin yazdigin icim. Yalniz bu kova olayini duymamistim hic
-
Aynen hocam. Yapilan degerlendirmelerde maxi modeline gore daha az stabiliteye sahip oldugu gozlendi. Genelde mega yerine maxi oneriliyo 280 cc 53 cm olan modeli.
-
bence bazen olumlu olanida olumsuz olanida oldukca abartiyoruz. Bir silahi butun yonleriyle ortaya koymadan, degerlendirmeden acimasizca yapilan elestirileri yapici bulmuyorum. Firmalar hatalar yapar ve bedelinide oderler. Bu sayede bidahakine daha az hata yapilir daha ozenli olunur.Eger tekrar tekrar ayni veya benzer hatalari yapiyorsa ayni firma o halde sorun firmada degilde daha cok biz kullanicilarda aranmalidir. Bence satis fiyatlarina gore oldukca iyi tufeklere sahibiz.
-
Yani bu muhabbete karışmayacaktım ama güç için üretilmiş bir silah tan bahsediyoruz. 2.75 gram pelleti ortalama 270m/sn ile nerdeyse 60 kez göndermiş.
60 kez ortalama 198 joule çıkartmış yanlış hesap yapmadıysam. Yani 6.35 tabanca gibi 60 kez atış yapmış.
Attığı 16gr değil 42 gr. Diger pcplerin 16 gr ni attığı süratle 42 gr atıyor. E buda hava ister tabiki neyle atacak barut yok bişey yok.
6.35 bir silahla adama sıksanız indirir. En aşağı Buda 60 kez bunu yapmış.
Burda tartışılması gereken bu güçteki bir silahın dalgalanması değil Türk piyasasına uygun olup olmadığıdır. Bu silahın amacı öldürmek . bunuda bence kanıtlamıstır.kafalari karistiranda bu ya hocam. Havali tufekle av kulturumuz olsa, bu tufek eminim bircoklarini oldukca heyecanlandirirdi. Ama su durumda pek bizlere hitap etmiyor sanki.
-
Oynama derken, havayi daha verimli kullanmasi icin birseyler yapilabilir mi? Regulator takilmasinin pek mumkun olmadigini duymustum daha once.
-
Tolga332 tam olarak amacınız nedir?
mesaj kotasini dolduruyor olmali:) sanirim doldurdu sonunda durduguna gore. Merak ettim ne satacakmis:)
-
çöp
almazsınız olur biter. hoş değil gerekçesiz bir şekilde çöp deyip çekilmeniz. ne olursa olsun birilerinin yazdıklarınızı ciddiye almaya ihtimali var.
-
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
abim baya güzel bir inceleme yapmış... -
bugun benim siparisimdede yurtdisi kabul edildi diyor. Sanirim hala gumrukten gecip gecmedigi belli degil...