Meslekte Memur olduğunuz yazıyor. Mesleğiniz ne bilemiyorum ama Kayseri'de bir aralar meskun mahalde havalı silahlar ve kuru sıkı tabancaların kullanımı yasaklanmıştı. Ben üniversite yıllarında kuş gözlem klübü ile sizin oralara da geldim, çok arazi gezimiz oldu, elimizdeki dürbünü gören köylü hemen jandarmayı arar, devletin jandarması gelir, şikayet var diye sizi alır karakola götürür, başçavuş oralarda ne aradığınızı sorar, sizde anlatırsınız, ben işleme fakültesinde öğrencisiyim, diğeri başlar ben seneye mühendisim... Muhabbet alır başını gider, başçavuş sizi çok sever, çay üstüne çay ısmarlar, karakoldan çıkamazsınız, köylü karakolun önüne toplanır, jandarma bunları birşeyden yakalamış diye...
Akşama başçavuşun ısrarına rağmen karavanaya kalamayacağınızı kibarca bildirirsiniz, köylünün şaşkın bakışları arasında başçavuş sizleri tek tek kucaklar ve köylüye de yürüyün işinize bakın, bu gençleri de bir daha burada görürseniz bunlar benim misafirim bir daha şikayet ettiğinizi görmeyim der. Siz aracınıza biner gidersiniz, gelecek sefer aynı yerlerde gözlem yapıp kuşbank için veri toplarken köylünün bunlar talebeymiş ama adını bilemediğimiz başka bir şeylermiş de (ki buda kuş gözlemcisi oluyor :)) dediklerini duyarsınız...
Vallahi azizim bence sen elinde tüfekle fazla ortalarda görünme. Elinde tüfeği gören dakkasına arar jandarmayı