Nick tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Yaylılar içinde ki en güçlü tüfek patriottur. İsabetli olanını istersenizde 1. nesildir.
    Kullanmadan anlamak zor, piston çapı en geniş olan tüfek bu.
    Forumu okursanız görürsünüz bu tüfeğin üzerinde yapılan modifiyeleri başka tüfeklerde deneseniz ilk atışta tüfek dağılırdı, bu silah yine iyi dayandı o dizellemelere falan...

1. nesil olupta temiz olanı varsa mod 99'a tercih edilir.
    Ben sıfır mod 99 parasından daha fazlasını verdim ama hiç pişmanlık duymadım.
    Tüfeğin namlusunu görünce kararınız değişir.

Aslına banyo işini iyi halleden bir yer bulabilsem negatif tarama özelliği bulunan bir tarayıcı ile bu işi çözebileceğime inanıyorum.
    İstanbulda olsam kristal fotoyu kullanabilirdim, kullananlar çok memnunlar.

İstanbulda bulunanlara film ile ilgili bir adres;

Cağoloğlu Yokuşuna doğru devam edin. Murat Ekinci'de her türlü ucuz filmi bulabilirsiniz.

Murat Ekinci
    Ankara Cad. Cağaloğlu Yokuşu
    Evren Han Kat 2/44
    Sirkeci / İstanbul

Konuyu yazan arkadaştan nakil;

Taze filmlerden en ucuzu Fujicolor 100 ASA ve Kodak Colorplus 200 ASA'dır. Yalan olmasın ama 2,5 TL ya da 3TL olması lazım. Siyah beyaz filmler de 4 TL'den başlar.

Rica ederim.

Site gerçekten çok faydalı..

Ben 2005-2006 arasında foto kritikte bulunan tüm kuş fotoğraflarını takip ettim diyebilirim :)
    Bu sayede baya bir türde öğrenmiştim...
    O sırada çok güzel dostlar edinmiştim ama bir kısmı ile irtibatı ne yazık ki geçip giden zaman içerisinde yitirdik.

Süha beyi uzun süredir biliyorum.

Kendisi kedileri ve özellikle büyük ve vahşi diye nitelendirilenleri çok sever.

Ben size haddim olmayarak bir fotoğrafçı ismi vereyim;
    http://www.dijitalakademi.com/

Melih Özbek sitenin kurucusu, Melih abiyi 5 senedir tanıyorum, kuş fotoğrafçılığında benim bildiğim kadarı ile ülkemizde ki en iyi fotoğrafçı.
    Fotoğraf uğruna mesleğini bile değiştirdi.

Sn. CenkHoca,

Teveccühünüz için teşekür ederim.

Fujifilm 100 Asa olan filmini gündüz çekimlerinde kullanıyorum, kodak 400 asa ise gece çekimlerinde.
    O kadar imrendim ki bugün bir kaç kere çekeceğim analog makinemle :)

Aslında filmi ebaydan almak daha ucuza gelebiliyor, özellikli filmleri. Net fotoğraf sitesinde bir kullanıcı kendisine siyah beyaz banyo kurmuştu evinde ve siyah beyaz filmleride ebayda satış yapan bir çinliden toptan alıyordu.

Şu günlerde film bulmak bir dert, banyo ayrı bir dert...
    Bu analog makineler bizde ölüyor ne yazık ki... Yurt dışında hala hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesi var.

Bir anekdot konuyla alakalı; Geçtiğimiz yaz bir tarihi eseri ziyarete gitmiştim, orada bir turist fotoğraf çekiyordu, makinesine baktım pentax marka filmli bir makine idi.
    Benim elimde de Olympus e300 vardı, ben adama ve makinesine dikkatlice baktım, adam benim elimdekine şöye bir göz gezdirdi... O kadar..
    O zaman şunu anladım, adamın ihtiyacını pentax görüyor mu? Öyle görünüyordu. Adam fazlası ile ilgilenmiyor, biz millet olarak hep daha iyisi gibi bir gayeye sahibiz... Avrupalı iktisat sahibi, elindekinin hakkını veriyori öldürene kadar kullanıyor.
    Ben bir ara e300 bana yetmiyor gibi saçma bir havaya girmiştim, şimdi bakıyorum da... Bu makine bozulmasa 20 sene sonrada bana yetecek gibi görünüyor..
    Analog makinelerin ölüp gitmesi, filmin tarih olmasına az bir zaman kalması talebin hep dijital makinelere kaymasından oluyor.
    Saat gibi çalışan Canon ae1, Pentax 1000, Nikon F serisi ve Olympus OM serisi makineler gerçekten evladiyelik makineler..
    Bu makineler kolay kolay bozulmazlar. Ama şimdiki dslr makinelerin her tarafı plastik... Oyuncak gibiler ve hele lensleri.. sürekli kullanıldığında bence 5 sene ömürleri ancak var..
    2 sene sonra her tarafı oynamaya başlıyor, benim fotoğrafta görülen lens vivitar 75-205 lensti, sattım zamanında ama şimdi çok pişmanım. Çok kaliteli bir lens olmamasına karşın kaya gibi sağlam bir lensti ve en az 20 senelik vardı. Bir gün diyafram bıçakları kilitlendi, ince makine yağı döktüm biraz ve yağ gibi çalışmaya devam etmişti..

Siteyi çok beğendim, teşekkür ederim.
    günümüzde en büyük sorun banyo bence. Tarama bir şekilde evde de halledilebiliyor ama negatif banyosu çok zahmetli olduğu için evde yapmak çok zor.
    Benim filmlerin bazıları öyle çok çizilmişti ki adamlar filmin üzerinde mi tepindi acaba diye düşünmedim değil...

Konu olmazsa fotoğrafın elbette bir anlamı yok :)
    Ben portre fotoğrafları çok beğeniyorum mesela, her yüz aslında farklı bir konu... Farklı bir hikaye.

Aslında bu filmli makine işi zamanın net fotoğraf sitesinde çok tartışıldı, konuyu oldukça iyi bilen analog kullanıcılar film düzleminde 50 mp ayrıntı taşınabildiğini fakat günmüz teknelojisinde bunu ekrana taşıyacak baskı ve tarayıcı imkanlarını çok kısıtlı olduğunu dile getirmişlerdi. Bende başlangıçta dijital filmli makineden çok üstündür çünkü yeni bir teknolojidir şeklinde düşünüyordum ama filmle çekilen fotoğrfaları kaliteli bir banyo ve yüksek çözünürlükte bir taramadan sonra elime alınca fikrim değişti. Burada analog makinelerde önemli elinizde canon ae1 nikon f serisi yada bir om 10 varsa iş değişiyor, ben om 10 gibi bir makineye sahip olmaktan çok mutluyum.

Sonuçta bu bir zevk ve farklı kulanım seçenekleri mevcut. Ornito çalışırken elbete filmli makine ile çekim yapmak zor olur, ona uygun film ve shutterı yüksek makine kullanmak gerekcektir. Digitalde bu iş çok daha kolay. Heleki kuş ve hareketli nesnelerin fotoğraflanmasında.

Burada konuyla ilgili ve bilgili kimseleri görmekten ayrıca mutluluk duydum.

O yorum sanırım biraz nüktedanlıkla yazılmış.

Sizlerinde dediği gibi, doğru ışık, doğru yönden, kararında alınırsa fotoğraf sanatsal bir değer kazanıyor.

Canon'un L serisi lenslerine hayran olmamak elde mi?

Bu arada size garip gelebilir ama ben filmli makinemle daha çok seviyorum fotoğrafçılığı, Olympus OM 10 var bende, bu makinenin perde sesine hayranım..

Birde iyi ir tarayıcı bulsam digital işini hepten bırakmayı bile düşünüyorum.
    Filmdeki renk doygunluğu gerçekten çok güzel...

Filmli bir makine ile çekilen fotoğrafı Canon 1d Marklar ancak çekiyor sanıyorum.
    Aslında daha ileri gidip orta format dslr makineler diyeceğim..

Herkese merhaba,

Forumda ara sıra buna benzer konular görünce seviniyorum.
    Ben doğa fotoğrafçılığı ile ilgileniyorum, ve şu sıralar istediğim lense sahip olamadığım için bu hobiyi bir süre ertelemek zorunda kaldım.
    Ama yaz sonuna doğru belki kalmaz elimde bulunan silahlarımı satarak atıcılığı tamamen bırakmayı ve buradan sağladığım fonlada yeniden kuş fotoğrafçılığına yani ornitoya dönmeyi tasarlıyorum.

Bu kişisel tercihim elbette eleştirilebilir..

Gel gelelim bu güzel kuşlara :)

Bunlar yeşilbaş ördekler (bilmeyenler için tabi)
    Arkadaki yetişkin erkek, öndeki de az kalmış yakında yetişecek erkek :)

TR de çok mükemmel kuş fotoları çeken insanlar var ve bir kısmını tanıma şansım oldu. Bir kuşun fotoğrafını çekmek için kendisi, fotoğraf makinesi ve lensi için kamuflaj yaptıran yada satın alan, seher vakti kuşların yuvalarından çıkma vakti orada hazır olan ve öğleye kadar çekim yapan( doğayı tanıyanlar bilir, kuşlar en güzel ötüşlerini sabahın ilk ışıkları vururken yaparlar, günü karşılarlar) soğukta donan, sıcakta kavrulan bir çok çilekeş fotoğrafçı var.

Fotoğrafçılık birazcık pahalı bir hobi malesef, iyi lensler çok pahalı, orta kalite olanlar işse vasat fotoğraflar çekiyorlar.

Bu fotoğrafla ilgili olarak nacizhane yorumum ise; lensin çok kaliteli olmadığı yönünde, ama yok lens kaliteli ise o zaman ışık ayarında bir sorun olabilir ama onuda sanmıyorum, hedefteki obje yani ilk kuş net çıkmış ama renkler keskin değiller, bundan dolayı lensin kalitesinin düşük olabileceğine hükmettim.

Aslında sizlerin kaliteli dürbünlerinin optik kaplamaları ne kadar kaliteli ise görüş o adar netleşiyor, bu lenslerde de durum çok farklı değil, yalnız lenslerin motor hızları yani AF'leri kuş fotoğrafçılığında önemli.

Daha fazla yazmak istiyorum ama ukelalık yapıyormuş gibi algılanmasından korktuğum için son veriyorum yazılarıma.

Bu arada ülkemizde çok güzel bir kuş gözlem ve fotoğrafçılığı sitesi var, bu siteden size aynı kuşun bir kaç karesi, lütfen kanat uçlarında ki netlik ve renklerin canlılığına bakın.

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/…@d&idx=2899
    http://www.trakus.org/kods_bird/uye/…d&idx=26455
    http://www.trakus.org/kods_bird/uye/…@d&idx=2633

Ben bir kez kullandım bu peleti, alırken satıcının ısrarı ile almıştım ve 2 kutu satmıştı bana.
    Akşam poligonda atış yaparken gözlerime inanamadım, peleti namluya koydum, namlunun ortasına kadar kaydı ve orada takıldı kaldı, bir tanes ide pelet yükleme yerine koyunca direkt namludan düşmüştü :!:

Ertesi gün 2 kutuyu da aldığım yere iade edip yerine gamo match almıştım.

Oda olur Şevki inşallah ;)

Valla sana şunu söylemek isterim, ben o tüfeği sattım ama sattıktan sonra çok aradım ve özledim.
    Bu sebeple pcp setimi satıp yeniden bir yaylı aldım.
    PCP ile her attığını vuruyorsun bir yerden sonra insanı sıkıyor bu, en azından bende bu şekilde oldu.
    O tüfek insanı kasıyor ama onla atışını geliştirirsen pcp ile duran sineği vurur hale gelirsin ;)

Quattro tetik ayarlanabilir tetik demektir, tetik hassasiyetini tetik mekanizmasında ki bir vida sayesinde ayarlarsınız.
    Eski model mod 125 tüfeklerin en büyük sorunlarından birisi bu sert ve kalitesiz tetik tertibatı idi(plastik tetik)

Yaylı tüfeklerde atış sırasında en ufak bir hareket bile hedefin çok uzağına vuruşa sebep olur.
    Sert tetikte kaynağı sağlamak zor olur.