Aldığın tüfek quattro tetik ise fazla tasalanma mod 99'un biraz daha güçlüsünü almışın demektir.
Nick tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
jsb al, pahalı gelirse gama promagnum
-
Camiaya hayırlı olsun emeği geçenlere teşekkürler.
Yatagun Sumatra ve bu marka ile çok daha zengin bir içeriğe sahip oldu.Başarılarının devamını dilerim.
-
Tahribat gücünü çok merak ediyorum..
-
Gayet güzel atışlar.
Tecrübe ile sabit 10 kuruşa toplarsın...
Dampayıda patexle yapıştır bence Şevki..
-
Benim kastım dürbünün değil artıkılın bağlı olduğu kasnağın yerinde çıktığı şeklindeydi..
Anlatamamışım sanırım.
-
Sanırım monte edildiği yerden çıkmış.
Dampasız kullanılan magnum sınıfı silahlarda karşılaşılan bir durum.
-
Stopersiz durduramazsınız.
Ben durduramamıştım..
Şevki bey durdurmuş ve dahası stoper ile durduramayanlarda var...
En iyisi dampanın dürbün kızağına gelen yere metal yapıştırıcısı yada daha ucuz patex sürmeniz olur.
Forumda aratırsanız bununla ilgili konular var...
-
-
Size başka bir yöntem daha...
-
4x20 gibi küçük objektifi olan dürbünleri daha güçsüz tüfeklerde kullanabilirsiniz.
mod 125 100 metre üzeri mesafelere atış yapabilen bir tüfek, o dürbünle kayda değer uzak mesafe atışları yapılması çok güç..
Bu tip tüfeklerde genelde 3-9x32mm dürbün yanında hediye olarak veriliyor, daha ağır dürbünler zaten ağır olan tüfeği daha da ağırlaştırıyor ve bu tip ağır dürbünlerin darbe alması daha kolay oluyor. -
Ben de aynı tüfekte dampayı kullandım, 2 atış sonrası dürbünün nereyi gösterdiğini göremiyorsunuz çünkü dürbün kızaktan geriye doğru kayıyor...
En az yarım saat uğraşmıştım ama nafile... Dürbün ve dampa hep birlikte geriye doğru kayıyorlar..
Dampayı sabitlemek için stoper bile yetersiz kaldı diyen birisini hatırlıyorum, bende dürbün kızağına patex sürün ve dürbünü takın.
Kadir abinin(sideprensi) bu formülüne göre dürbün kaymıyormuş, ben denemedim ama Kadir abi çok memnun kaldığını söylemişti. -
Hayırlı olsun.
bu tüfeği güzel ülkemizde görmek çok sevindirici..
Çok estetik bir görüntüsü var, ve kanımca sıra dışı bir silah..
-
Herkes dilediği tüfeği alabilir, bu keyfiyettir.
Benim kullandığım iki tüfeğimde hatsan ürünü ve ben tüfeklerden de servisten de memnun kaldım.Kimsenin beğenmediği mod 125 ile 10 metreden 10 kuruş içine 5 atış sığdırdım.
Bu elbette öğünülecek bir başarı değil, ama ben bunu sadece 4 günde başardım, ilk aldığımda gezi bile ayarlayamamıştım. Silaha alıştıkça daha iyisini yapıyorsunuz. Atıcılık silahla değil bireysel eğitimle gelişiyor, silahınız eğitimsiz birisinin elinde en kalitelisi de olsa pek bir netice elde edilmiyor. Tecrübeniz yeterli ve silahınız da iyi ise tek delik atışları bile yapabiliyorsunuz.Daha önceki notumda da yazdım Hatsan'ın şu andaki tüfeklerinin bir Diana ayarında olmasını beklemek mümkün değil, ama bu Hatsan günün birinde diana ayarında tüfek üretemeyecek olmsası anlamına da gelmez. Sonuçta Hatsan 3 sene önce ürettiği tüfeklerin aynı modelini hala üretiyor ama bunu yabancı ve büyük firmalarda yapıyor. Yani mod 125 günün birinde çok kaliteli bir tüfek olabilir mi? Teknik olarak evet , ha forum sayfalarında hep dile getirilen hatsan bu işi bilen insanları dinlese daha iyi olunur kanaatine bende katılıyorum, (tabi dinlemiyorsa) kullanıcıdan heleki usta olanlardan alınan geri bildirim kadar kıymetli bir bilgi olabilir mi?, Avrupalılar yıllardır bu ürünleri üretiyor ve yurt dışında havalı silahlar bir kültür, bizim ülkemizde bu forumlar kurulmaya başladığından beri bu hobi bir kültür haline geldi. Benim arkadaşlarım hala o boncuk atan silahlarla ne vakit kaybediyorsun diyor, tüfeğin fiyatını söylediğimde aklını mı yitirdin sen diyorlar... Yani biz daha emekleme safhasındayız, kullanıcı olarak.
Ben notumda kimseyi eleştirmedim, Hatsan firmasının önünden geçmişliğim bulunmaz. Aldığım silahlarla ilgili firmayı aradım, çok ciddi bir ilgi ve alaka gördüm. Gönderdiğim maili fabrikanın genel müdürü ve ortaklarından Bahtiyar Taşyağan bizzat kendisi okumuş, çıktısını alıp ilgili servise göndermiş ve istediğim yedek parçaların hepsini kargoma eklemişler, ilgil imail çıktısını da kargo ile göndermişler, üstüne daha bir sürü ilave parça eklemişler. Ben bir kullanıcı olarak gönderdiğim maili firma ortağı ve genel müdürünün bizzat okumasından, 1 TL bile almadan dünya kadar malzemeyi bana göndermelerinden çok memnun olduğum için bu notu yazmak istedim. Hatsan firmasından memnun olmayanlarda var ve onlarda yaşadıkları sıkıntıları yazıyorlar. Kullanıcılar her türlü görüşü okuyacaklar ki kalpleri kanaat etsin.
Sonuçta ilk mesajlarımda da yazdım, paranız varsa daha iyisi alma imkanınız varsa alırsınız AA yada FX bu hobiden daha çok keyif alırsınız, ama yoksa da bütçenize göre hareket edersiniz.
Tüm hobidaşlarıma sevgilerimi sunarım.
-
Bana hitaben yazdıysanız ben kefil olduğumu söylemedim.
Fiyat performans olarak en tercih edilebilir tüfeğin bu olduğu ortaya çıkıyor.Sonuçta herkesin kesesi ayrı, kimi 300 TL ayırır ve bu hobiyi yapmak ister, kimisi durumu müsaittir 3.000 TL ayırır ve bu işten daha çok zevk alarak yapar.
Hatsanın Türkiye de satılan en kaliteli havalı değil ama servisinin çok iyi çalıştığı bir gerçek, ben bana sunulan hizmeti gördüm ve takdir ettim doğrusu. -
Bildiğin röntgen filmi, film zamanla parçalanabiliyor, özellikle yayı dinlendirmeden yapılan atışlarda, bunu yerine özel bir teflon malzeme de saranlar olmuştu. Onun neticesini hatırlamıyorum ama film sesi bayağı kesiyor.
-
slikon sprey kullan daha faydalı, gres gibi de vıcık vıcık olmaz.
Sert ayakkabı keçesi ile zımpara yapmayı dene daha az korozyon oluşturur. -
Boya tamamen bitik durumda mı?
-
Onun için mod 99 alacaksınız.
-
Silahınızın 50 metreye sıfırlı olduğunu varsayarsak 16 grain 870 fps ile pelet namludan çıktıktan sonra 200 metrede 145 inch yani 365 cm düşme yapıyor.Hedefin 3,65 mt üstüne nişan alırsanız kliklerle oynamadan vurursunuz.
Aynı hesabı 7,33 grain 830 fps ile yaparsak 50 metreye sıfırlı silahla kiklerle oynamadan hedefin 632 cm üstüne nişan alırsanız tam isabet.Chairgun programını indirirseniz çok yardımcı olur size.[/quote]
Hesabı yanlış yapmadıysam; Silahınızın 50 metreye sıfırlı olduğunu varsayarsak 16 grain 870 fps ile pelet namludan çıktıktan sonra 200 metrede 145 inch yani 365 cm düşme yapıyorsa 1/8 moa dürbün her klikte 100 metrede 7mm 200 metrede 14 mm kayma yapıyor. Bu durumda 200 metrede 365 cm düşme yapıyorsa 365/1,4= 261 klik yapıyor.
Hesap yanlış olabilir ama teorik bilgilere göre böyle çıkıyor.