O çıt hesabı yazık ki diğer arkadaşların emek harcayıp tabloya döktükleri gibi olmuyor pratikte. Benim sözünü ettiğim yazılımı indirip kurarsanız, silahınız, tercih ettiği saçma ve dürbününüz hakkında istenen verileri girdiğinizde sizin için ideal sıfırlama mesafesini bulacağınız gibi, arzu ettiğiniz bir sıfırlama mesafesi de girerek değişen mesafeler için yukarı aşağı kaç çıt ayarlama yapmanız gerektiğini kesin olarak bulursunuz. Şahsen bu hesaplamalar ile oynamak benim için hobinin bir parçası olduğundan büyük keyifle yapıyorum. Bir kez verileri doğru girince, nereye düştüğünü görmediğiniz boşa yapılan atışlar ve hayal kırıklığının yerini tatmin edici hızlı, kesin sonuçlar alıyor. Benim dürbünüm 63 yarda (58m)ye sıfırlı. Rüzgarsız havada sadece kliklerle oynayarak orta noktaya nişan alıp ardarda 2 atışta önce 30m. ardından 130 m. deki hedefleri vurmanın zevki bir başka.
Size teklif ettiğim dürbüne gelince; bir kez sıfırladınız mı, 70-80 metrede gayet iyi sonuç alırsınız. 100 ve yukarısı için memnun kalacağınızı garanti edemem. Kaliteli de olsa atış tekniğini yeni geliştirmekte olduğunuz güçlü bir yaylı var elinizde. PCP gibi atıştan sonra saçmanın hedefe gidişini izleme şansınız yok. 100-150 m. sevdası bana da imzamın ilk satırındaki konfigürasyonu satın aldırttı sonuçta