hunter2 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

arkadaşlar merhaba, glaidatör da tüfeğimin bakımını seri şekilde yapan Sn.Mustafa SERDAR'a ve ekibine teşekkür ederim.

saygılarımla.hunter2 ;d; ;d; ;d;

arkadaşlar merhaba, silahlarımızda temizliğe başlarken önce wd 40 ile silip kuruladıktan sonra browning temizleme ve koruma yağı ile işlem yaptığımızda silahta hiçbir sorun olmuyor.nighthawk arkadaşımızında belirttiği üzere browning yağ tüpleri basınçlı olmadığından dolayı içerisinde basınç yapıcı başka maddede yok.ayrıca browning yağın kundak kısmında beslsyici ve koruyucu olanı da var,bu da çok iyi sonuç veriyor.selamlar.hunter2

Akif bey, deli deli güçleri başardık, başardıkta şimdi düşünüyoruz, ne olacak şimdi diye, ? yani sınırlar aşıldı da şimdi bu silahı evinde sıkanlar olursa facia kaçınılmaz oluyor. en az 5mm ve üzeri çelik plakalı özel tasarım pellet tutucu kullanmak gerekiyor ve unutmadan çeliğe pelletin her vuruşunda kıvılcımlar fırlıyor.

arkadaşlar merhaba, 12 lt esc marka scuba tüpüme 240bar hava bastırdım.bunun bir kısmını 3lt scuba tüpüne aktardıktan sonra 12lt tüpte 220 bar hava kaldı.bununla gladiatörün tüpünü doldurarak atışlara başladım.krono olmadığı için maalesef hız ölçme şansım olmadı.fakat tüfeğin atışlarında gözlemlediğim kadarı ile hiçbir düşme olmadığı gibi zannederim biraz daha etkili atışlar yaptım.elimizdeki tüfeklerin havalı olduğunu uınutmadan çok daha fazla güçlerle ne yapacağımızı biraz daha düşünelim derim.çünkü uzun zamandır kullandığım gamo pellet tutucu gladiatörden sonra can vermek üzere.pellet tutucunun içini 5mm ketenli lastik tabaka ile kaplamış olmama rağmen(çarpma sesini kesebilmek ve sekme olasılığını en aza indirmek için yapmıştım) pelletlerin gücü nedeniyle kapanın yan duvarları şu anda delik deşik.ev içi kulanımlarda da bu güçlerin yeterli olduğunu düşünüyorum.fakat elimizdeki silahların sınırlarını öğrenmek amacıyla üstadların yaptıkları işlemleride merakla izliyorum.herkese iyi atışlar.hunter2

sn.bayayhan,
    eğer büyük ve ağır demezseniz italyan yapımı beretta F92 tavsiye ederim.uzun bir süredir sahip olduğum bu tabancada herhangi bir sorun yaşamadım.gerek gücü,isabetliliği ve gerekse atış adedi yüksekliği ve kullanılan sağlam malzeme yönünden iyi bir silah olduğunu düşünüyorum.şu andada fişeği piyasamızın en bol bulunan fişeğidir.toplu düşünürsenizde yine mke çıkışlı smith&wesson ların modellerine bakın derim.selamlar.hunter2
     [Resim Engellendi: http://s8.directupload.net/images/081003/temp/wcw7tyym.jpg]

soda şişesi denemedim ama 70 lik rakı şişesini rahatlıkla vuruyor.mesafe ölçülmemişti ama 50 metreden yakın değildi.ava çıktığımız toroslarda kar bölgesi olduğu için elektrik direkleri arası 40 metredir,ordan mesafeyi tahmin edebiliyoruz.selamlar.hunter2

ya arkadaslar biseyi anlayamıyorum biz havalı tüfegin üzerinde bile dürbünü bozulmadan zor zaptediyoruz da. yivli veya yivsiz av tüfeklerinde nasıl dürbün çif parça ayakla bozulmadan ve kaymadan duruyor anlayamıyorum. mesela ben gecen sene slug namlu bir av tüfegi alıcaktım ama tabi dürbünde takmak istedim ama kime sorsam dürbün bozulur veyada ayar tutmaz dediler bu yivli tüfeklerdeki dürbünmü farklı yoksa ayakmı farklı görünüste bir fark görünmüyor halbuki. bu konuda bilgisi olan varsa bana bu durumu acıklayabilirlermi acaba simdiden tesekkür ederim herkeze isabetli atıslar.

sn.hgfdsa merhaba,
    benim kullanmakta olduğum browning yarım otomatik 12 cal.evolve gold silahımda orjinal dürbün kanalları mevcut.hedefe atacağımda bazen dürbün kullanıyorum.bunda kullandığım dürbünde çin malı 3x9x32 olmasına rağmen bu güne kadar herhangi bir olumsuzluk görmedim.dürbünü ayarladıktan sonra defalarca söküp takmama rağmen sıfır noktasında da atışa engel olacak kadar bir sapma olmadı.havalı tüfeklerde bilhassa patriot,diana mod.52-54 v.s gibilerde darbe çift taraflı olarak meydana geliyor.fakat ateşli silahlarda darbe tek taraflı diye biliyorum.ben olayı bu sebebe bağlıyorum.yanlışım varsa elbet üstadlar düzeltecektir.ateşli silahların genel menzili 50-60mt olmasına rağmen bazı özel fişeklerle 100 mt kadar atış yapılabiliyor.yivsiz ateşli silahlarda çok büyük değerlere sahip dürbünede gerek olmıyacağını düşünüyorum.3x9 gibi bir dürbün hertürlü işinizi görecektir.fakat geniş açılı bir dürbün kullanırsanızda hedefi dürbün içinde daha rahat görüp takip edebilirsiniz.iyi atışlar.hunter2

kadir kardeşim merhaba,
    forum çöktüğü için cevap yazamadım.gelecek olan evanix tabancanın HM12 regular olanı .177 cal(4,5mm),HMP yani renegade olanı .22 cal(5.5mm).ben renegade i aldım.tüfekte ise yanaklık ayarlı modeli gelmiyormuş onun yerinede master AR6 thumbhole kundaklı olanı aldım. selamlar.
    ahmet fahri özyurt

arkadaşlar merhaba, bahse konu baikal tüfek eğer estetik aramıyorsanız piyasada kendini kabul ettirmiş bir silahtır.video tamamen reklama yönelik olup hiç bir avcı gözü gibi sevdiği silahını o şartlara maruz bırakmaz.olurda çamura kara v.s e düşerse eminimki slahını temizlemeden bakımını yapmadan o silahla atış yapmaz.benim incelediğim kadarıyla tutukluk yapmıyan bir silah.zaten rusların genelde üretimini yaptıkları hemen hemen bütün malları çalışmaya yönelik.estetik kaygıları yok.benim sizlere önerebileceğim bir başka silah ise belçika malı brovning evolveII gold modeli dir.zannediyorum hem estetik duygularınıza hemde bir silahta olmasını düşüneceğiniz bütün özelliklere sahiptir.yazıcılar av da var.bu silahın extra oalark slug(gez ve arpacıklı),silindir şoklu orjinal namlusuda ithalatçılarda bulunuyor.2 senedir kullanıyorum herhangi bir sürprizle karşılaşmadım.domuz v.s avlarında slug namlu tek çözüm.tek kurşunun isabetliliği çok iyi.normal namluda değişebilir şoklu olduğundan uçar ve tavşan avlarında mükemmel.incelemenizi nacizane tavsiye ederim.selamlar.hunter2