barbar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Zekeriyaköy buluşmasında mod125 lı arkadaşlar vardı ben de 350 magnumla oradaydım , tek bir sorun olmadı herkez bırbırının sılahını ınceledı degerlendırdı atış yaptı, hatta bir arkadas vardı kamuflajlı elbıse gıymış air arms tüfeği vardı ismini hatırlayamıyorum ,çok mütevazi bir şekilde buyrun sizde atın dedı attık oda bizim magnumla attı , hatta onun 105 metredeki pet şişe hedefını vurdum devirdim magnumla aramızda şakalaştık . Yazarken bazen insan söylemek istemeyeceği anlamlar çıkabılıyor ortaya ,

    Evet bu konuyu kapatalım bencede oraya kocaman çizim yaptım ;şrofls;. namludan pellet cıkartmak için yahu 1 kişide bir yorumda bulunsun , arkadaş olur yada olmaz desın , konu saptı gitti nerelere Mustafa bey olurmu bu iş.

    Pahalı silahı olanın ucuz sılahı olanla dalga geçmesi kadar kırıcı ne olabilir, arkadaşın sitemine çok üzüldüm , devamlı görüyordum ama bu tip kırıcı yazıları , ama yukarıda dobra dobra yazılmış yazıyı görünce bayağı üzüldüm.

    arkadasım benım resımlı anlatımımdan bırşey anladınmı civarda o işi yapabılecek tornacı varsa yapabılırsın , ama atış yapmakla belkı cıkar , belkıde namlunun ortalarında bıryerde sıkışa bilir:((

    [Resim Engellendi: http://img383.imageshack.us/img383/1278/36609086od0.jpg]

    Ufak bır 3 boyutlu cızım yaptım bu konuyla alakalı, kırmızı renklı lokma sarı(bronz)malzemeden olabilir , sonra lokma namlunun içerisine atılır namlunun iç çapından 0.1-0.2 mm küçük olmalıdır ve ardından matkap salınır matkaba takılıp donebılır bu yuzden yumuşak malzeme olursa namluya zarar vermez , matkap kısa kalırsa arkasına cıva celıgı yada yay telı cubuk kaynatılabılır, bu şekilde maktapla delınerek temız bır seklıde cıkartılabılır .Maktabın geçecegi lokmanın iç deliği mumkunse aynı matkapla delinmelidir , aynı matkap daha sonra lokmanın içine salındıgında salgı olmaz , ve işlem yavaş yapılmalıdır.

    ben bir pcp alacagım tabıkı denenmiş sorunsuz kendısını ıspatlamıs bir pcp olacak bu , yoksa 2000 tl lere cıkınca alınacak bır fx veya evanıx zaten kendını ıspatlamış , hatsanın buna ıhtıyacı var , kötü imajı sılmeye , ucuza iyi tufek satarak bunu basarmaya calısıyorlar bence. ayrıca pıyasa son pcp nın sorunsuz olduguna kanii olsun fiyatta fırlayacaktır ,zannımca.

    İlker, Yeni bir silah, dünyanın en üstün özelliklerini bir arada bulunduracak diye bir şey olmuyor,

    Yani isabeti, gücü, kaliteyi bir araya getiriyorsunuz, estetikde çok önemli, esetiğide mükemmel olsun derken doğal olarak Türk tüketicisinin eğilimlerine bakıyorsunuz, karşınıza klasik görünüm çıkıyor, bunuda yaptınız, bu sefer tüp kapasitesi karşınıza çıkıyor, işte bu noktada handikap başlıyor, tüp hacmi 500 - 700 cc lerde olsun dediğinizde estetik farklı bir konsepte gidiyor, FX Gladiator de olduğu gibi, Bu yüzden bizim tasarladığımız silahın öncelikleri sırasıyla :

    • 60 ila 80 fpe (footpound/Libre) enerji üretecek, 30 grains (2 gram) solid pellet (mermiyi) 1000 fps (feet per secont) ve üzeri atacak,
    • 60 santimlik 5,5mm LW namlu - 75 santimlik 5,56 LW namlu - 60 santimlik 6,35mm LW Namlu seçenekleri olacak,
    • 5,5 cal. için 30 grains solid pellet ve 5,56 cal için 30 grains solid pellet ithalatı ve sonrasında imalatı gerçekleşecek,
    • Tetik 3 kademeli hassas 5 gram - 900 gram arası ayarlı 1.sınıf kalite %100 kendi tasarımım olacak,
    • Maksimum 300 cc tüp hacimli olacak, isteğe bağlı regülatörlü olacak,
    • silahın mekaniğinde bu güne kadar hiçbir havalı silahta uygulanmamış, tüm çalışan parçalar 420 ve 430 kalite yüksek kromlu solid paslanmaz çelik kullanılıyor,
    • Silahta tüm mekanik parçalar 0.02 (binde 2) hassasiyette toleranslarla üretiliyor, bu sayede namlu başlangıcında yani pelletin namluya sürüldüğü kısımda O Ring kullanılmıyor, Bu sayede bu O Ring içinden geçen pellet etekleri deformasyonu ve O Ring eskidi - koptu - değiştir sıkıntıları sona eriyor,
    • Silahta 2 kademe güç ayar mandalı sayesinde 25 ila 40 fpe ile 60 fpe ila 100 fpe arası güçler elde edilecek,
    • Standart şarjörlerde kullanılabilecek maksimum 9mm mermi boyuna rağmen bu silahta 11mm boy'a kadar ve 14 mermi kapasiteli şarjör kullanılacak, Bu da bize bol seçenekli mermi kullanabilme avantajları sağlayacak,
    • Kundak Masif Ceviz ağacından, montekarlo ve ft dizaynlarda CNC tezgahlarda işlenecek, gravür işlemeleri olacak,
    • 5 yıl yada 500.000 atış parça ve servis garantili olacak, bunun anlamı ise silah arıza yapmayacak.


    Tüm bunların hayata geçmesi, maalesef Global krizinde etkisi ile biraz zaman alacak, Malum YataGun da yeni kuruldu, henüz emekleme devrelerinde bu finansal krizle karşılaştık, işimiz zor.

    FX lerin bu silahın gücüne modlanması olduçça zor, çünkü silahların mekanik tasarımları bir yere kadar müsade ediyor, örneğin, T12 de yaptığımız maksimum modifiyede 21grains pelleti 1050 fps hıza çıkarabildik, bundan daha fazlaya çıkılabilirmi derseniz, silahta radikal değişikliklere gitmeniz gerekirki, bunun yerine yeni silah üretmek çok daha sağlıklı olacaktır, 1200 HP lik motora sahip bir drag otomobilinden elde ettiğiniz sonuçları motor değişikliği yapmadan 4 silindir bir araçtan elde edemezsiniz, elde etsenizde sonuçlar tatminkar olmaz.

    Fiyat konusu halen net değil, ama yukarıda söylediğim gibi VIP kalite malzemelerle yüksek mühendislik çalışmaları ve binde toleranslarla üretilecek bir silah doğal olarak ucuza mal edilemez. Ama zaman içinde uygun fiyatlı ürünlerde mutlaka devreye girecek, amacımız bu silahta enleri yakalamak.


    Mustafa bey selamlar ben kalıp ve cnc işleri ile uğraşıyorum , kafanızdaki proje gayet güzel , ama aklıma takılan bazı sorular var onları sormak istiyorum ,çalışma boşluğu olarak 0.02 (binde 2) demişsiniz 0.02 yüzde 2 oluyor 0.002 binde 2 oluyor , bir imla hatası olmuş belliki ama sonuçları önemli bir hata , yani eğer çalışma boşluğu 0.02 yada 0.002 olacaksa sürtünen aksamlar ısıl işlem görmemişlerse sürtünme yüzeylerinde kısa sürede sarma dediğimiz olay gerçekleşecektir , tabi siz ne tür bir sistem yapacaksınız bilmiyorum pcp lerin mekanik aksamları hakkındada fazla bilgim yok , sürtünen yüzeyler için ısıl işlem görmüş parçalar muhakkak gerekli .420-430 kalite malzemelerde sarmaya karşı dirençli olmaya bilirler dikkat etmek gerekli .Projenizde başarılar diliyorum umarım ve dilerim başarılı olursunuz ,esenlikler .

    Artık serbest dalıcı olmak çok ta zor değil , kurslar bıle mevcut , bu kursların herhangı bırınden gereken eğitimi alıp dalışa başlayabilirsiniz .Yok ben kendi kendime öğreneceğim derseniz , nefes tutma , balık çağırma , doğru yerde doğru zamanda olma, mera seçimi , avın tanımı , bunları öğrenmeniz daha uzun sürecektir.

    Bende zıpkın balıkcılığı yapmak istiyorum,önceden arkadaşla 1-2 kez daldık fakat ben balığı görüyorum yaklaşmaya çalışıyorum balık kaçıyor her defasında ve ayrıca balığa zıpkını bir keresinde sıktım ama ya değdi ya değmedi balık kaçtı üstad biraz bilgi verirmisiniz bu konuda nasıl avlanmalıdır,nelere dikkat edilmelidir? Bu arada söylediklerinize katılıyorum,sahilde çevrede görüyoruz,önceden oltayla 1-5 kiloluk kıyıdan arap balıklarını kaldırıken malesef bilinçsiz dalan arkadaşlarımız burada arap balıklarının soyunu kuruttular,şimdi 250gr lık yakalasam seviniorum ama ne yapayım onlarıda ben suya bırkaıyorum büyüsünler diye..... Teşekkürler


    selam , daldıgında sen yaklaşmayacaksın zaten balığa sen dalıp dıpte güzel bır yere gizleneceksın bunun adı (agaşon) balık sana gelecek , bunu sana burda anlatmam cok zor , sualtı forumlarına gir yenı başlayanlar için çok kıymetli bilgiler bulabılırsın.

    Dostum öyle deme bence.. Ben katılmıyorum bu söze.Avcı,avını paylaşan kişidir.Avcılık deyince sadece öldürmek olmamalı diye düşünüyorum.Tamam,belki sizin de görüşünüz bu yönde değil ama,bu hobiyi sevdiklerinle paylaşmanın daha zevkli olabileceğine inanıyorum.

    Şayet arkdaşlar yolunuz Mersin taraflarına düşerse,Mersin-Silifke karayolunun 70. km sinde Akyar,sonrasında Lemas(limonlu),Susanoğlu nda,buraları geçtikten sonra,Silifkede , Taşucunu geçtikten 10 km sonra görebileceiğiniz hemen hemen her koyda,Aydıncık ve Bozyazıda sonrasında,Bozyazı çıkışında Yoğun Duvar Orman Kampı civarları,Pullu yolu ve önündeki koyda hem zevkle dalıp avlanablir hemde Olta balıkçılığı yapabilirsiniz.
    Buralarda Sabahın erken saatlarinde Baraküda ve akya bile çıkıyor.


    selam , biz malum İstanbuldayız mera kısıtlı avcısı bol , yani senin saydıgın gibi km ler arası öyle fazla dalınabılecek mera yok, olanda çok az , şimdi sana bir olay anlatayım sen düşün mera soylenırmı soylenmezmi , bir taşım var 8-9 metrede hersene aynı tasın altından eşkina alırım iri , eşkinaları bılırsınız tek olmazlar grup halınde taş altlarında yaşarlar , şimdi ben daldıgımda tasın altında en az 7-8 eşkina olur ihtiyacıma gore 2 tane vurur cıkarım , 3 sene bu şekılde o taşın altından çok balık almısımdır , birgun iyi yakın bir arkadaşımla gıttık aynı meraya daldık o 8-9 metreye inemeyınce ben herzamankı gıbı inip 2 balık aldım cıktım , durumuda ona anlattım ben hersene boyle boyle dalar balıgımı alrım burdan dedım , malesef o arkadaşta başkasına soylemış ,sonra gelen arkadaş insaflı degılmış taşın altını silmiş supurmuş . Son 2 senedir o taşta balık yok bende devamlı taşın kapanmaya yuztutan agız kısmındakı mıdyelerı temızlıyorum hayvanlar gene yuvalanabılsınler dıye ama malesef gelen giden yok , işte o gunden beri karadenızdemı daldım neresınde daldın dıyenlere batı karadenız dıyorum sadece daha fazla açıklama yok kesinlikle , bu bana değil balıklara da zarar getırıyor.


    Doğrusu buna çok üzüldüm. Herne kadar forumdan tanısam da, pek çok arkadaşla bu buluşmada tanıştım.
    Bayanlar öncelik tanımak için, bir kaç arkadaşın sırasını aldım ama o arkadaşların da, sıralarını bayanlara vermekte tereddüt edeceklerini sanmıyorum. Ne de olsa, hobinin gelişmesi için, bayanların desteğine ihtiyacımız var. Bunun dışında hiç kimseye ayrıcalıklı davranılmadığı kanaatindeyim.
    Her ne kadar bazı arkadaşlarımız, (herhalde elleri zamklı idi), silahlardan ayrılmakta güçlük çektiler ise de, zaman ve pellet sıkıntımız yoktu.

    Bu tür buluşmaların bir amacı da, forum üyelerinin, birbirlerini daha yakından tanıyıp, yüz yüze sohbet etmelerine imkan sağlamak.
    İnşallah, bir sonraki buluşmada çekingenliği bir yana bırakıp, aktivitelerin tadını daha iyi çıkarırsınız.

    Hocam sakın ben atış yapmadım derken sitem ettiğimi düşünmeyiniz, ben 350 magnum tufegımı cuma gunu almıştım , onunla daha atış yapmamıştım henuz , birazda o yuzden kendı tufegımle takıldım , yoksa saolsun arkadaşlar devamlı atmak ısteyen buyursun atsın dıye çağrıda bulundu , şimdilık bırkac arkadaşla tanıştık full kamuflaj kıyafetlı AA tufege sahıp bir arkadaş , bir tufegıme tetık ayarı yapan kemal abi, bayayhan , birde benımkı gıbı 350 magnum sahıbı olan bır arkadaş , tabiki bu tip organızasyonlarda bulundukca herkezle tanısacagız ,ama baştada dedıgım gıbı fx 'lerin sesı yeter .

    minumum 90 lık tüfek ve 18 mm lastik 6,3 mm şiş 120 cm
    her iki balığı avlamak için yeterli

    arkadaş gayet güzel özetlemiş, bende bir kaç eklemeye yapayım kendimce ben 95 lık ahaşap tufek kullanıyorum 20 lık lastık 6,3 şiş 145 cm , bu kombinasyon benim gibi istanbul karadenız avcısı için gayet uygun hatta cogu zaman marmarada bu boy tufek uzun kalıyor, sen muglada dalacaksan bırazda tecruben varsa , 100 den kısa tufek kullanma derim cunku sızın orda goruş gayet iyi , balıkları fazla yaklaştıramaya bılırsın ,o yuzden daha uzun atış yapan bir 110 luk tufek daha cok işini görecektir bugun levrek çupra vurursun , yarın sinarit peşinde koşarsın ozaman 90 tufekle hıc sansın olmaz .ayrıca 90 lık boy uzerı alacagın her tufek ya karbon yada ahşap olmalıdır alüminyun govdeler esner .