macho18 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba. Gece görüş kamerası projem için smd ir led arıyorum. Elinde olan yada satıldığı yeri bilen var mı Tr de? Genellikle standart led var piyasada. Smd bulamadık. Bozuk kameraların içinden de çıkıyor ama bulunduğum yerde onu da bulamadım. Varsa elinde olan yada temin edebileceğim yer konuya yazabilir. Proje 50 metre civarında gece görüş kamerası ile dürbünlü atışı için. Eğer başarabilirsem tüm foruma faydası olacak inşallah.

10 üzerinden puan verirsek hatsan namlu 8 ise Lw 10 puan. Üstadlar öyle söylüyor. Forumda da konularda geçiyor sorunuzun cevabı. At44 için neredeyse fark yok demişlerdi iki namluyu da deneyenler. Tercih sizin yine de.
    Lw namlu alman patentli, hatsan yerli fark mutlaka vardır diye düşünüyorum

Arkadaşlar son zamanlarda gözlemlediğim kadarıyla balığa gittiğim yerler artık balık yapmıyor. Mersin Karaduvar, Silifke, Kız Kalesi, Yapraklı Koy, Susanoğlu, Taşucu... daha birçok yer sayabilirim. Genelde Mersin-Anamur arası giderdik. Tarsus'ta ikamet ediyorum. Göl ve ırmak pek tarzım değil. Yemeyeceğim balığı asla tutmam prensip olarak. Yemlerimiz, takımlarımız her şey usulüne uygun. Ama balık yok bahsi geçen meralarda. Tek tük çıkıyor. Adana çevresinde bildiğiniz elimiz boş dönmeyeceğimiz meralar var mı? Ağ, serpme vs kullanmıyoruz.

Zetax hocamın tekne maceralarının resimlerini gördüm. Davetine hayır demem :D

Tüfeğim hatsan bakımında. Dönünce de regülatör takılması için yine gidecek. Ama izlemek için gelirim müsait olursam. Organizasyon nerede?

Bugün kamera bağlama aparatı geldi. Arkadaş güvenilir ancak sanki birkaç deneme yapılmış aparatla. Sıfır gibi durmuyor çünkü. Ama problem etmiyorum. Metali baya dayanıklı görünüyor henüz monte edip deneme şansım olmadı. Uzun süre kullanıcam inşallah.

Arkadaşlar dürbün ışığıyla ilgili problem vardı. Mildot aydınlatma çalışmıyor maalesef. Dürbünün neresinde bu ışık? Gece görüş kamerası projem için olmazsa olmaz bu ışık. Bilen varsa yazabilir mi? Ayrıca gece görüş projem başarılı olursa ki 50 metre rahat aydınlatacak diye düşünüyorum buradan tüm aşamaları paylaşıcam. Tahmin edilen bütçe 150 tl.

Marangozla uğraşıp sehpa yaptırmak yerine sayın Zetax hocamın katkılarıyla Gamo Rest sehpaya tüfeğim kavuşmuş bulunmaktadır. Hocama teşekkür ederim.

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Link: Kral puncher maxi 20-30 metre grupman
    Konunun ilk sayfasında aşağılarda evde yaptığım atış sehpası var ikinci sayfada bir başkasının daha yaptığı var fikir vermesi açısından birer örnek kendiniz yapmak istemezseniz de aynı şekli bi mobilyacıda da yaptırabilirsiniz

Gayet güzel iş görür bir çalışma olmuş, elinize sağlık. Eğer bulabilirsem orijinal ağaç kullanan bir mobilyacı, gerçek ağaçtan daha güzel bir sehpa olur. Yalnız yükseklik ne kadar olmalıdır? Yatarak mı atış yapmak içindir bu sehpa? Yoksa masa üstünde kullanmak için mi? Birde namlu-dipçik ara mesafe ne kadar olmalı?

Resimler geldi

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Tüfekle birlikte geldi dürbün üzerindeydi. Sıfırlama 50 metrede yapılmış ama şuan atıştan geldim, 50 metrede hedefi vurmak için sola 3 dot kaydırarak nişan aldım öyle vurdum. En kısa zamanda kendime göre sıfırlama yapmam gerek. Birde şunu farkettim: yanağımı kundağa kaynak yaptıktan sonra dürbün gözüme uzak kalıyor. Raydan geriye kaydırmam gerekir sanırım. Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerek?