ugur tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Üstad 3 tanesi harika makinalar Daystate Fx ve Airarms ben olsam üçünü de tutardım ilk tercihim daystate ydi ama son seçimim kesinlikle Fx keyifle kullanın

Yorum icin tesekkurler.

Daystate ağırlık kazandı, ankete yansımadı ama 3 farkla fx den önde.

Çok güzel bir takım kurmuşsunuz alması bir dert satması bir dert. Yukarda bir arkadaş Airarmsı satması zor demiş katılıyorum eski yıllarda çok tutulan bir silahtı o kadar çok marka model çıktıki gerçekten hepsinin pazar payları daraldı. Anladığım kadarıyla fazla honiyede zaman ayıramıyacaksınız. Ben olsam daystate air ranger tutar elimde güçlü isabetli bir silah bırakırdım.

Yorum icin tesekkurler.

Anket sonuçlarına göre, Daystate air ranger 5,5 mm ve Fx Dreemline 6.35 mm öne çıkmış. Listedeki diğer pcp ve yaylıları gözden çıkardım.

Anketi tamamlamak için tekrar sorsam;

Siz, hangisini kullanmayı tercih ederdiniz ?

Daystate air ranger 5,5 mm

Fx Dreemline 6.35 mm

PCP LER

Yorumlar için teşekkürler.

Merhaba.

Tum pcp ve yayli tufeklerde benim kullanim tarzim soyle;

Genel olarak uzerinde kaba kir yag,camur ,toz ,yagmur izi vb kaba seyleri, basit olarak cizmeyen bir bez ile temizleyip, namlu icini harbi yaparak, az bir wd40 ya da namlu temizleyici olarak satilan kopuklerden bir miktar kullanip, amonyak bazli urunler de olur ama cok az miktarda kullanarak namluyu bir iki kere bu sekilde harbileyip, ( burada kullanilan harbiyi misinadan kalin bir misinadan yapiyorum. Pellet yukleme den namlu ucuna dogru cekirek, burada namlu ici oringleri zedelemeden dikkatli bir sekilde kibarca yapilmasi lazim ) sonrasinda hic yag ve kir kalmayana kadar, temiz kucuk boy bez parcalari ya da buna uygun satilan ozel bezler ile harbilemeye devam etmek.

Icinden cikan bez temiz cikana kadar namlunun kirine bagli olarak pellet yukleme yerinden namlu ucuna dogru misinayu cekiyorum.

En son 5-6 adet kece pellet atisi yaparak temizliyorum.

Yaylilarda da aynisi yapilir ama kece pelleti kursun pellet ile atmak gerekir.

Kurma kolunu, oynayan hareketli kisimlarini da ince bir yag ya da milkoid ( dogru yazilisi bu olmayabilir) gres yagi ile az miktarda yagliyorum.

Tup ya da tuplerine temiz bir bez ile eser miktarda koruyucu yag suruyorum.

Tetik aksami ve ince ayar vidalarina da eser miktarda ince yag ya da ayni marka gres ile yagliyorum.

Aksap ya da plastik kundak olusuna gore uygun bir koruyucu yag ya da kimyalsal ile, plastik ise balistol marka plastik koruyucu ile, ahsap ise balistol unuversal yag ile silip parlatiyorum.

Bunlar benim bildigim kadari ile uygulamalar. Yanlis eksik bir uygulama var ise ustalar duzeltsinler lutfen.

Selamlarimla.

Merhaba.

Doğa sporlarında kullanmak amaçlı;

Çok uzun sure ışık verebilen

Boyutları küçük

Lümeni çok çok yüksek ki 300-500 metre ve üzeri alanları aydınlatabilecek, projektör gibi aydınlatabilen

Darbe ve suya karşı dayanıklı

Bataryası değiştirilebilen, her yerde pili bulunabilecek

Isık miktarı ayarlanabilir seviye olan, kapalı alan-acık alan-mağara-okuma vb.

Hangi marka ve modelini tavsiye edersiniz ? Bütçesi 3000 tl yi geçmeyen bir marka-model.

Teşekkürler.

+1

Üstat yukarıda saydığın özellikler FX dreamline da mevcut

Ayrıca fx dreamline daha modern daha Compact daha yenilikçi istediğin şekle büründürebilirsin örnek kırma taktic dipçik takarsın tüfeğin havası bir anda değişir dipçiği kırar sırt çantasına koyar toplu taşımalar la bile istediğin yere gidersin , karbon tüp takarsın powerpolenium ile ekstra güç katarsın istersen 35 cm namlu alır tüfeği tüfanca boyutuna indirsin elinde dreamline varsa yapacaklarının sınırı yok

AA s510 çok kaliteli bir tüfek ama yukarıda yazdığım hiç şeyi yapamazsın ayrıca av tüfeği boyutuyla taşıma ve muhafaza daha zor lw namlu oluşu bana göre FX namluya göre mühimmatı çok kısıtlı :)

+1

Sizin sorduğunuz soruyu yıllardır kendime sorarım. Elimdeki herşeyi elden çıkarıp. Kendime bir tüfek alsam bu ne olurdu diye. Alacagim şey hafif olmalı, stabil olmalı, isabetli olmalı, yakışıklı olmalı, az hava ile bol atış imkanı sağlamalı, yapısı karmaşık olmamalı, doldurması kolay olmalı ve bütün bu özellikleri aynı anda taşımalı. Bütün bunları üst üste koyarak aa s 510 a karar verdim. İleride elimdeki herşeyi elden çikarmaya karar verirsem aa s 510 alırım. Bence en iyi tüfek en pahalı tüfek değil ihtiyacınızı görecek tüfektir.

+1

AirRanger 60 fpe olan mı 80 fpe olan mı? Ben hem AirWolf hem de AirRanger kullandım. Halen de AirWolf kullanıyorum. AirRanger 80 fpe olanların 6,35 mm ve 7,62 mm için daha uygun olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle 80 fpe ise, kesinlikle onu elden çıkarmanızın daha doğru olacağı kanaatindeyim. Eğer 60 fpe olan ise tercih sizin ama bana AirWolf kullanmak her zaman çok daha zevkli gelmiştir.

AirrRanger 60 fpe.

Cevap için teşekkür ederim.

Değerli forum üyeleri, merhaba.

Kullanım fazlası olan iki adet pcp den birini satışa çıkarmayı düşünüyorum. Kararsız kaldım.

Sizce,

Daystate airranger 5.5 mm

Daystate airwolf 5.5 mm

Hangisini elden cikarirdiniz ?