Aydinlili tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

aldığınız bir set asla 800tl ile sınırlı kalmayacak

Aynen hocam kendimi biliyorum haklısınız biggrin.png

At44s pcp+pompa+dürbün 900 tl ile taşışta şuan pompa fiyatlarının 300 tl ye çıktığı bu zamanlarda gayet güzel bir set,peki ikinci el alırken nereden almalıyım site olarak ? Pazarımızdaki ürünler çeşitlilik bakımından zayıf şuan.
    Sağolun yardımlarınız için :)

puncher maxi başlangıç için güzel tüfek hafif işlevsel yakışıklı bir tüfek atış sayısı ve stabilitesi güzel sök tak kolay emniyetin manuel oluşu manometrenin konumu ağırlık merkezi güzel ayarlanmış

Tercih sebeplerimin başında kolay sökülüp takılması var hocam çok doğru söylüyorsunuz.Her atışta kilitlenen bir emniyet hele ki emniyetin tüfek üzerindeki konumunu göz önüne alırsak büyük handikap olurdu.İzlediğim her videoda ayrı mutlu oluyorum üzün mesafelerde çok olumlu sonuçlar çıkardığını gördüm. :)
    Siz tüfeğinizde hangi dürbünü kullanıyorsunuz şuan ?

ben hatsan mod 99 aldım nette 99 ile ilgili videolar var gayet iyi 200 metreden şişe kıran var birde bu model browning firması için fason üretildi ustalar daha iyi bilir

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
    Mod 99 gerçekten çok yakışıklı yakından inceleme fırsatım olmuştu ama nedense aklım hep stoeger da kalmıştı şuan o takıntımı servis sıkıntısı dolayısıyla aşmış durumdayım pcp olmaz ise 2 seçenek arasında kalacağıma emin olabilirsiniz.Fakat Atac piyasaya tekrar çıkarsa zaafım var kendimi tutamayabilirim :D

fazlada düşünmeyin alın gitsin düşünüp vakit kaybedeceğinizi keyif sürün

Hocam düşünmek bende hastalık boyutunda bir şey sipariş ederken yabancısından türküne her siteyi kurcalıyorum şükür bu zamana kadar ne zarar ettim ne üzülecek bir ürün aldım diyebilirim. Büyük konuşmayalım da tüfek arifesinde :)
    Malum öğrenciyiz en hasaplı sağlıklı üzmeyecek olanı bulmak için başınızı şişiriyoruz :D

Pcp oldugu icin yayli gibi tepme ve sarsindi yok, durbunle gelen ayaklar ise yarar diye dusunuyorum, ama saglamlik ve stabil bir durbun icin dampa ayak daha etkili olacaktir, tup ve aparat 400 mantikli fiyat, pompa 275 civari, tercih ve butce meselesi, durbunde ayni sekilde 3000 lirayada durbun var 80 lirayada

Aynen hocam bende ayak ilk etapta almayı düşünmüyordum isabet oldu.Dürbün olayı zaten derin bir deniz hiç bir bilgim yok.Adaşımın önerdiği optima mildot'luymuş ayrı bir mutlu oldum o açıdan.İleride dürbünüydü dampasıydı derken bir tüfek parası daha yatırmayalım da :D

havalı tüfek ile uğraşan kişide her ikiside olmalı hatta üçü demeli birde gaz sıkıştırmalılar var ya keyifle

Bende bir yaylı edinmeyi çok istiyorum ilk açtığım başlıkta hissettirdikleri yüzünden yaylı istiyorum demiştim ama bi anda pcp ye döndüm,yaylı kullanmak eminim çok ayrı bir keyif ve asla pcp yaylının üstüdür diyemem.Emin olun yazın hangi yaylıyı alayım diye bir konumu okuyacaksınız :D
    Kader kısmet meselesi nasip olmaz ise yaylı alacağım pcp yaza kalır ama şuan aklımdan çıkaramıyorum Maxi yi :D

cok yakisikli, yakindan gorunce ne demek isedigimi anlayacaksin

Vallaha hocam en yakın zamanda incelemeye gideceğim bu gece içim içimi yiyecek :D

Tup 400 aparat 150 lira civari ben o topa hic girmedim, pompa ile ayni zamanda omuz kaslarimi, biseplerimi gelistirmeyi planliyorum ( caktirma para yetmedi )

tüp 250 aparat 150 hocam pompaya vereceğim 300 e bi 100 daha ekleyip kas yapmak yerine koy vermeyi seçtim şahsen :D

dürbün optima olucaksa tercih edilmesi gereken tek modeli 3x12x44 olmalıdır geri kalan modellerinden verim alınamaz keyifli olmaz pek

Hocam optima fiyat olarak çok iyi gelir bana 180 tl sanırım bahsettiğiniz ürün. Maxi ile kullanılırken dampa ayak ister mi peki ?Alternatif olarak önerebileceğiniz bir dürbün var mıdır bide fiyatı 250-300 ü aşmayacak arada kesin farklar olmadıkça şuan aklım optimada,teşekkürler :)

Simdiden hayirli olsun diyorum

Sağolun hocam tüfeği keşfetmeme yardımcı oldunuz minnettarım.

Hocam beni yaktınız yaktınız... @gzdm
    Saatlerdir okumadığım Kral yorumu kalmadı günah bu yaptığınız insan insana bunu yapar mı :D:D
    Alırken sentetik ve ahşabı incelemişsinizdir seçiminiz hangi yönde oldu ? Ahşap çok yakışıklı sentetik ise çok aktif görünüyor.50 tl gibi ufak bir fark var aralarında da.Dürbün olarak ne kullanmayı düşünüyorsunuz bana tavsiyede bulunursanız ufak tefek bir ücret hesaplaması da yapmış olurum.Pompa yerine tüp almayı düşünüyorum tüp alınca dolum aparatı da almak gerekecek sanırım doğru mu biliyorum ?
    Aklıma takılan onca şey var ki zor tutuyorum kendimi siz de daha yenisiniz ama elinizden geldiğince cevaplarsanız çok mutlu olurum :)

Edit: Dampa ayağa gerek var mı sizce ?
    Birde bir sitede tüp + dolum aparatı 400 tl gibi bir fiyata buldum pompa almaktan daha mantıklı geldi bana fikriniz nedir ?

puncher maxi

Hocam tüfeğe hayran kaldım ne kadar yakışıklı ve bir o kadar da güçlü ve stabil bir tüfek
    Gelelim hesap kısmına :) 850+dürbün 250+pompa 300 gene bulduk nerdeyse 1500 ü.
    Bu gidişle belimizi doğrultamayacağız tabiri caiz ama hayırlısı :D
    Yeni fark ediyorum bu arada abi sende seçim aşamasındaydın seçeneklerinde olmayan bir tüfek seçmişsin kazasız belasız keyifli atışlar yapmanı dilerim kaç pompada doluyor takribi ? Sanırım sıyırıp alıcam bende.
    Zahmet veriyorum ama detaylı bir anlatıma şuan çok ihtiyacım var siz anlarsınız halimden eminim. :D

Yaylılarla hiç uğraşmayın bence.2.el bir pcp alın. Hatsan lar gayet uygun bu konuda. Stoger in havalı servisini bilmiyorum ama ateşli tüfek servisinden yığınla şikayet eden var. Yinede siz bilirsiniz

Hocam gönül istiyor fakat aklıma takılan noktalar belli 700 tl tüfeğe versek(misal) 300 tüp 150 dolum aparatı 1150 tl ya çıktık x20 supressor 530 şuan piyasada ikidende fazlaya katladık ve bu aradaki farka değer mi o konuda çok kafam karışık.Servis konusunda vallaha acayip korkuyorum başına bir şey gelirse aldığım takdirde o zaman şenlik olucak gibi :D
    Hatsan pcp lerde at44 ün hangi modelini önerirsiniz bütçemel verse bt65 elite almayı çok istiyorum fakat nasip kısmet bakıcaz :)

Kalibre olarak da 5.5 öneririm çünkü yeni başlayan biri olarak vurduğunuz şişenin kırılmadığını görmek sizi üzecektir.

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim :) Dediğiniz gibi aslında ufak tefek farklar var en büyük fark kasada makyajda göze hitap edeni içe sineni almak en doğrusu olacaktır. x20s te en çok kafama takılan konu 4.5 mi 5.5 mi olmuştu.Benimde aklıma 5.5 daha çok yatıyordu.Verdiğiniz sebep gayet mantıklı seçimim 5.5mm olacak o yüzden.

hatsan için alaşım pellet kullanmadığını söyleyebilirim çünkü chrono sonuçlarına bakılınca söylenen değerleri normal pelletlerle veriyor

Doğrudur hocam ben sitesinde altta yazan yazıdan bunu çıkartmıştım '' Yukarıdaki tablodaki maksimum namlu çıkış hızı kullanılan saçmanın ağırlığına ve şekline göre farklılık gösterebilir.'' Bu ibare verildiyse alaşım kullanılmış olmalı demiştim. Ama videolar en açıklayıcı cevap doğru söylüyorsunuz.

pcp tüp fiyatları pahalı doğrudur fakat 250 -300 liraya ikinci el 6 litre 300 bar tüpler bulunabiliyor ki testi olduktan sonra sıfır olmuş olmamış hiç önemli değil bence

Aynen 2. el de sıkıntısı yok tüplerde ama ben tüfekten yana içimi ferah tutamıyorum 2. elde.

çoğu insan tüfeği kullanamadığımdan zaptedemediğinden isabetsiz diyor diye düşünüyorum

Hocam bende bir acemi olarak ateşli grubunda çoğu silahı tecrübe etme şansım oldu fakat bu ayrı bir kulvar burda daha çok toyum bende zapt edemeyebilirim.Bu yüzden tecrübe isteyen magnum bir tüfek hata olabilir kanaatindeyim.

Hatsanın sıfırlamasını ilk defa duyuyorum bilmeyen arkadaşlar için çok güzel bir bilgi oldu bu.İkinci el aldığımızı varsayarsak firmaya yolladığımızda (garanti kapsamındaysa eğer) ürün sıfırlanıyorsa bu çok güzel bir hamle takdir ettim.

Doğrudur hocam alaşım pellet sonuçları ama her firma alaşım pellet sonucunu yazdığı için belirleyici olabileceğini düşünüyorum.Mod 125 ile x20s kıyaslanbilir bana kalırsa. Mod 125 güç olarak kesinlikle önde fakat dampa ayaksız kullanmak yenrine dürbünü atmak daha iyi bir seçim olur sanırım.Birisi magnum sınıfından bir tüfek birisi daha mobil.x20nin isabetli olduğunu okudum muhakkak sizde okumuşsunuzdur.Ben stabil atışlar yapmanın bana daha çok keyif vereceği kanısındayım ve ürünün ömrünün serviste geçmesini pek istemiyorum açıkçası. @Muradhan

Hocam ilk kendime ait olacak tüfeğim olduğundan pek anlamam 2. elde sıkıntı yaşamaktan korkuyorum ve tüpe vereceğim para bir x20s parası olucak tüpler aşırı derecede pahalı malesef. @ensarçankaya

stoegerların fiyatları biraz abartı buluyorum ben atac 700 lira civarıydı en son baktığımda dürbünüydü falan pcp parasına denk geliyor

Adaşım cevabınız için teşekkür ederim servis sorununu çok duydum ama bir ay kadar önce açılan bir başlıkta arkadaş mesaj atmış bir hafta içinde ücret talep etmeden gerekli parça yollanmış diyordu ama bu bütün servis sorunun çözüldüğü anlamına gelmez tabiki.
    Fiyat konusuna gelirsek atac+mildot** dürbün 700 tl 5.5 305m/s çıkış hızına sahip ve 3kg olması lazım yanlış hatırlamıyorsam magnum olmayan bir tüfek için iyi bir fiyat ve performans bana kalırsa ama türkiyeye 200 adet ithal edilmiş bir üründe kesinlikle parça sıkıntısı olacaktır.
    *Sitesinde 100 dolardan daha fazla bir ücrete satılıyor bu dürbün.

x50 desen dampasız sıkıntı çıkarabilir

Aynen ona bende katılıyorum 450m/s 130cm-5kg bir tüfek nasıl teper tahmin edemiyorum.

Yerli ürünler güzel,hoş fakat kontrol edilmemiş ürünleri yurt içine,kontrol edilenleri yurt dışına süren bir firma benim gözümde bitmiştir.Servisimiz iyi nasıl olsa tercih ediliyoruz diyerek bunu yapmak bence etik değil.Çok fazla kronik sorunları olduğunu okuyorum bu yüzden yaylıda hatsan düşünmüyorum ama pcp de amenna.

Sanırım bir kumar oynayıp x20s. alacağım.Cometa 400 de aklımı kurcalıyor şuan 2 model arasında gidip geliyorum açıkçası.
    Olur da Hatsan'ı tercih edersem mod 135 vorteks sipariş geçmeyi düşünüyorum.

alacağınız tüfeği av bayii sine gidin inceleyin

Kesinlikle inceleyerek alacağım internette görseller fazla yanıltıcı oluyor x20s. incelediğimde beklentimi karşılamamıştı.

@ZETAX bazı arkadaşlar bozulan parçayı söylediklerinde aynı hafta içide ücret talep etmeden yolladıklarını yazmışlar hiç kötü yorum görmedim servis olarak ama üretimin çinde olduğunu öğrendim az önce dediğinizde haklı olmanız muhtemel.

Foruma hoşgeldiniz Sn. Aydinlili.

Tanışalım bölümünde kendinizi tanıtmayı unutmayınız.

Tanıttım hocam teşekkürler hatırlatma için.

@asil Tavsiyeniz için teşekkür ederim :)
    Hatsanın en sportif görünümlü ürünü olsa gerek.Bu fiyata böyle şık bir ürün olması beni sevindirdi ve cabası yerli bir ürün.Edge modeli 160 tl fakat dürbünlü kullanmak istiyorum ve dürbün temin ettiğim takdirde x20 combo ile arasında 150 tl gibi bir fark kalıcak bu durumda içim Stoeger'a karşı daha bi sıcak kalıyor.
    Peki bahsettiğim modeller arasında kullanmaya fırsat bulabildiğiniz bir model var mı ?

Değerli yorumlarınız için teşekkürler o kısmı kaldırdım ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Şunu da belirteyim zehir ve kapan dedikleriniz sadece fareye zarar vermiyor etrafta bolca kedi köpek ve kuş var.Bahsi geçen fareler kedi yavrularını falan alıp götüren cinsten bu arada ama haklısınız farklı bi hal çare bulmaya çalışacağım. @Somal @KorkuncAbdul

Merhaba forum ahalisi aranıza havalı tüfekle katılmak için günlerdir araştırıyorum ve kafa patlatıyorum sıra sizde :D
    Aklımda stoeger x20 combo veya x20 supressor var öncelikle bu ikisinden hangisini neden tercih etmeliyim ? Veya x50 combo almalı mıyım aradaki farka değer/değmez diyebileceğiniz noktalar nelerdir ?
    Atac Supressor modeli hiç bir sitede stokta yok,acayip hoşuma gitti fakat satan yer bulamadım 2. elde 1-2 arkadaş satıyor ama 2. el almak istemiyorum.Temin edebileceğim bir yer bilen varsa çıtlatırsa sevinirim :D
    Veya bütçemi zorlayacak hatsan at44 tactical veya bt65 elite(al deyin gazlayın alayım :D ) almalı mıyım ? Sadece tüfekle bitiyor olsa asla düşünmem ama tüp almak beni öldürüyor,hadi pompa alsak bas babam bas o da beni üzer gibi.
    x20 veya x50 de karar kıldık diyelim cal. olarak tavsiyeniz nedir ve kundak seçiminde sentetik mi yoksa ahşap mı tercih etmeliyim ?
    Emin olun tüm konuları okudum çoğu sorumun da cevabını gördüm ama farkı cevaplar için açıyorum başlığı şimdiden teşekkürü borç bilirim :)
    Crosman c31 hakkında aklına takılan sorusu olan varsa cevaplayabilirim bu arada :thumbup: