orontes tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    gövdedeki iki pimi söktükten sonra , tetik tertibatını geriye doğru çekerseniz komple çıkacaktır sanırım. dikkat edin yay bir anda fırlamsın. bu arada tüfeği ne zaman ve nereden aldınız? isabetliliği nasıl? bilgilendirirseniz sevinirim.

    Ben ışık açısından pek fark olacağını sanmıyorum. Zaten derdim o değil. Tek düşüncem tüfekte güzel görünmesi. Benim bir arkadaşta var 50 mm çaplı çok güzel olmuş tüfeğin üzerinde çok şık duruyor. Demek istediğim 40 mm olanla 50 mm olan arasında karşıdan bakılınca çok fark olurmu? Yani 40 mm olan 50 mm ye nazaran çokmu küçük durur tüfek üzerinde. Anlatma istediğim bu.

    uzunluk olarak ikiside sanırım 41cm. ama ikisini de tecrübe ettiğim için 50mm yi tavsiye ederim. bu dürbünün 40 mm si nin görüntü alanı gerçekten çok küçük. sonuçta pcp de kullanacağın için bir kere alacaksın,ya da uzun süre kullanacaksın. selamlar.

    Düzeltme: sayın wilwoline, bugün arkadaşın at44 lw si ile tekrar yaptığım atış denemelerinde , 3.5- 4 setuskur ayarıyla maximum gücü 110 bar ile 75 bar arasında, 80 m lerde 20 civarında oldukça stabil ve oldukça da güçlü atışlar( chrono olmamasına rağmen prohunter pelletle, 80 m de içi delikli kahverengi tuğlaları rahatlıkla delebildiğini gözlemledim. zaten tüfeğin sesi de oldukça fazlalaşıyor) 75-110 bar arası ; pompa kullanıyorsanız daha az yorucu olacağı için bence tercih sebebi olmalı.bilginize.

    tüfeği kundaktan ayırırsanız emniyet mandalının altına doğru uzun bir delik göreceksiniz. 15 cm boyunda 4 numara allen anahtarı bu deliğe sonuna kadar sokun , önce saat yönüne doğru sonuna kadar çevrilebiliyorsa çevirin daha sonra saatin tersi yönünde 3.5 ile 4 tam tur çevirin, kundağı tekrar vidalayın. 120 ile130 bar arası hava basın ,atış serbest. hepsi bu kadar. kolay gelsin.

    Yani hatsan 12 setli namlu üretemiyormuymuş? 12 set olunca mutlaka LW mi oluyormuş :him:s

    Semih Bey in sahip olduğu longbow un çok isabetliolduğunu belirttiği için ve tetiği bana diğer longbowlardan farklı geldiği için yiv setini incelemesini rica ettim. ben şu ana kadar 12 yiv set e sahip hatsan üretimi bir namluya denk gelmedim. hep 10 yiv sete sahipti. tabiiki olmayacağı anlamınada gelmiyor. hatsan, webley in ellerinde olan orjinal parçalarından yaptığı tüfekleri (1.nesil patriot gibi) piyasaya sürerken longbow da bu işten nasibini aldı. bildiğim kadarıyla ocak 2007 üretimi longbowların tamamı orjinal ve lw namluluydu.Semih Bey ,tüfeğinin üretim tarihini ve yerini belirtebilirse daha net bir cevap verilebir sanıyorum. bu konuda bilgi eksikliğim varsa da kusura bakmayın.

    Mustafa Bey in konu ile ilgili açıklamasına gore o zaman Kadir Bey in gözlemlerinin tam tersi bir durum mevcut.ağır pelletle daha çok atış , hafif pelletle daha az. bunu öğrenmek gerçekten iyi oldu.

    namluyu kırıp bir ışık kaynağına tutunuz. namluda kıvrılarak yol alan girinti ve çıkıntıları sayınız. 10 adetse hatsan namludur(hatsan ın son ürettiği longbowlardansa). 12 adetse lw namludur. lw(lothar walther) çok kıymetli bir namludur. güle güle kullanın. iyi atışlar.

    longbowlar için bu tetik iyi olmuş. ama tomahawk lar adına üzüntü duydum. son üretilenlerin(sanırım artık üretilmiyor) ve piyasaya verilenlerin hepsi orjinal hatsan tetik ve namlu. . böylesine asil bir tüfeğe bu yapılmamalıydı.orjinalliği sonuna kadar korunmalıydı. yada bu şekilde üretilmemeliydi.geçenlerde kullanma fırsatı buldum. kundak orjinal, sanırım gövde de orjinal ama tetik ve namlu hatsan dı ... SEMİH bey sizden bir ricam olacak. ilk çıkan longbowlarda lw namlu kullanılmıştı. siz de zahmet olmazsa namludan bir pellet geçirip yiv set sayısını yazabilir misiniz? 10 mu 12 mi ? selamlar, iyi atışlar.