Ben av icin kullanmayacagim zaten sadece doğaya gidip cam siseler kendi belirledigim su sisesi vb hedefler icin atis yapmak niyetim var bunda bir sakinca yoktur herhalde bu arada kiymetli ustadlar dedigim tufek hakkinda bilgi verirseniz sevinirim cunku hala aydinlanmadim SAYGILAR
hocam konuya pek hakim degilsiniz anlaşılan. av ile başladınız. şimdi ise doğada su şişesi cam şişe kıracağım diyorsunuz. dogada bırakılan kırık cam parçaları yangın çıkartabilir. yabani hayvanlara zarar verebilir. içinde su kalan pet şişeler direk güneş ışığına maruz kalınca yangın çıkartabilir.Hangi silah olursa olsun hedef atıcılığında önce kendi güvenliğiniz sonra çevre güvenliği önemlidir.mod 85 ortalama 750 fps ile pellet atıyor var sayarsak 45 derce açı ile atılınca 500 600 m rahat gidebilir. atış yaptıgınız yerın hedefın gerisini de bilmeniz gerkir.Bu konuların bazılarını bende bilmiyordum zaman ile bilgilendirildim. bu tür havalı tüfekler 300 400 m de bir canlıya zarar verir.
Gelelim konuya mod 85 vortex güzel tüfektir. ayrıca mod 135 vortex de tavsiye ederim.bu tüfekler her ne kadar vortex olsada dürbün ayarı kaçabilir. ekstra dampa dürbün ayağı yada pistonlu ayak almanız faydanıza olacaktır. dürbünüz kullanacaksanız bu masrafa gerek kalmaz