Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Burada keçenin kalitesinin çok büyük önemi var,

Yağlama sırasında keçe önüne yağ sürülmemeli ve dahası,yağlama sonrası pistonu takıp bir kaç ileri geri hareketten sonra pistonu tekrar söküp,önüne yağ sıyırmış ise bu yağın temizlenmesi gerekli,

silindir içinde oluşan ısı 1500 dereceleri bulur ama bu mili saniyeler mertebesinde kısadır ve öyleki silindir yüzeylerinde bile hissedilemeyecek kadar azdır,yani sıkışan havanın yaktığı yağ sayesinde oluşan ısı etrafındaki metal yada diğer materyallere iletilemeden sonlanır,

Burada asıl önemli olan o patlama ile oluşan yüksek basıncın keçeye ve yay a etkisidir,burada keçe kalitesiz ise sorun başlar,daha doğrusu keçenin taze yada bayat olması bile ömrünü belirler,birde poliüretan malzeme olmalıdır,buna benzeyen kauçuk yada plastik türevli malzemeler pek dayanıklı yada ömürlü olmamaktadır.

Alttan kundak içinde gizli bir kol var,ön taraftan mandalından çekince kol açığa çıkıyor ve geriye çekerek kuruyorsun,

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Yeşil başlılar genelde şarap şişesi oluyor. ;şrofls;.

Erdem bey Fikrinize katılıyorum.

Mustafa beye duyurulur...Katresu (Air-Arms Pro-Sport ) getirebilirse ilk alıcısı benim.

Osman bey,eski arkadaşlar bilir,bende bir zamanlar AA ProSport fotoğraflarını çok yayınladım,çok seyrettim,uzaktan çok inceledim,ve bugüne kadar gördüğüm,Dünyadaki en yakışıklı Pistonlu silah budur,zaten aldığı tasarım ödülleri cabası.

Osman bey bir zamanlar bende bu handikapın içinde çok bocaladım ve çoook uzun süre PCP almadım,aynen sizin gerekçelerinizden dolayı,daha sonra PCP aldım, :!: PCP . . . ap ayrı bir olay,yaylı ile alakası yok,A M A A A A . . . aynen dediğiniz gibi 15 civarı Havalı tüfek duvarda asılı duruyor ve aniden havada uçan bir siyah şişe görünce (evim orman da) o an yaptığım şey Yaylılardan birini alıp 15 saniye içinde şişeyi yere indirmek oluyor. ;şrofls;.

Uzun lafın kısasi,bu hobiyi yapıyorsanız her iki silah ta olmalı AMA bu hobiyi yaşayıpta PCP silahı olmadan bu dünyadan giderseniz de çok büyük bir kayıpla gitmiş olursunuz. #hims

O yapıştırıcıyı vida yada ayakta kullanma,sıkıntı yaşarsın,olmaz,sökmen gerektiğinde sökemez vidayı da heder edersin,Loctite ın özelliği,biraz zorlamada ufalanıp çözülebilmesini sağlamasıdır (mavi olan) ama ayağın silahın kızağına gelen kısmına silikonda sürebilirsin(az miktar)

mustafa abi bu yağı nerden buluruz alalımda çünkü lazım olacak ileride teşekkürler .....

Bu yağım 1 kilosu 280 YTL civarında, bu yüzden ben bundan satın alıp,Mini plastik kutulara aktardım ve https://www.airgunturk.com/www.yatagun.com da satışa sunulacak.

Birde yeri gelmişken açıklayayım,bu yağın kullanım şeklini ; parmağınızın ucuna pirinç tanesi kadar yağı alıyorsınız ve başparmak ve işaret parmağınız arasında o ringe ovalayarak uyguluyorsunuz,sonrasında oringi yerine oturtuyorsunuz,yani o ring in her tarafı yağlanmış olması gerekiyor,serbest hareket edip esneyebilmesi için.

Özellikle pelleti namluya süren iticinin namlu önüne girdiği yerdeki o ring mutlaka ve sürekli yağlı olduğu kontrol edilmeli,bu o ring kuruduğunda,kısa sürede eskimeye başlar,aşınır,yerinden çıkar ve yada kaçırmaya başlar.

PCP tüfeklerde greslenir ama en az 3 - 5 bin atış sonrası ve bu gres kesinlikle bildiğimiz gresler değildir,sadece Molycote111 markası ile anılan tam sentetik bir gres kullanılır,bu gres silahta O ring lerde kullanmak gerekir ve kullanılmalıdır da,çünkü O ringler kuru çalışmazlar,mutlaka yağlı olmalıdırlar ve PCP silahlarda 200 Bar gibi yüksek basınçta kuru hava kullanılmasından dolayı,Molycote111 gibi tam sentetik olmayan gres kullanılması halinde,silah son derece tehlikeli bir el bombasına dönüşebilir.

Ne demek istediğini anladım,ve eğer böyle birşey yaparsan o teflon parçayı Drezin in yaptığı parçanın yerine yap yani yekpare olsun,yada (pek ümitli değilim ama) Drezin in yaptığı parça ile yapıştır,tabi nasıl yapıştırırsın bilemiyorum (vidalayarak vs...)

Özür diliyorum düzeltiyorum, benimki tek parça ayak. Dampa ayağa çok benzediğinden karıştırmışım.

Estağfurullah,genelde herkes karıştırıyor,yukarıda belirttiğim gibi dampa ayaklar vidaları iyi sıkıldığında kesinlikle kayma yapmaz,stoper takmaya da gerek yoktur,

Tek parça ayakta doğrudan çekiç darbesi dürbüne iletilir,oysa Dampa ayakta kauçuk o ringler,bu çekiç darbesini emerek,dürbüne yansıtmazlar ve dolayısı le de dürbünün ağırlığı, ayağı geriye zorlayamaz.