Ooooooo Harikalar yapmışın Aykut,
Ellerine sağlık.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Ooooooo Harikalar yapmışın Aykut,
Ellerine sağlık.
Şimdi beni ayağa kaldırıp,ofisten,sandıktan çekmeceden,duvardan 30 a yakın antika yatağanlar,süngüler,altın kakma antika bıçaklar,vs... vs.... çıkarttırıp fotoğraflatacaksınız ama vaktim yok,müsait bir zaman yayınlayacağım.
İlker senin dediğin atölye ortamında tamam ama o pimi çıkarmak için silahın göreceği zararları da düşünmek gerekiyor,
Bir zamanlar adamın biri dürbün ayağı tüfeğe oturmuyor diye tüfek gövdesindeki o pırıl pırıl kızakları törpü ile haşadını çıkarmış diye duymuştum.
Olmaz kadir,tornada yeni pim yaptırman gerekir,vida dişleri sıkıntı yaratır,ya dişler ezilip boşluk oluşturur,yada vida çeliği sert ise girdiği yuvaya zarar verir ve en önemlisi bence estetikden mahrum olur.
Oraya uygun yeni pim hazırla bir tarafını biraz kalın işlet ki hem sıkı geçsin,hemde kol rahat çalışsın.
Namlu için kullanılabilir ama dediğiniz gibi kalıcı olamıyor,çünkü bu malzemeler belli sıcaklıklara çıkması halinde metalle ilişkiye giriyor,biz bunun yerine bu malzemeleri pelley yağlamakta kullanıyoruz,hız konusuna oldukça katkı sağlıyor,bunun yanında yüksek hızlı silahlarda namluya kurşun sıvanmasını da engelliyor,
Yarı sentetik olmasından dolayı Pistonlu silahlarda tavsiye etmiyoruz,çünkü disel etkisini %70 civarında ortadan kaldırıyor,fabrika verisi ve ölçümlerde 900fps olan bir silaha uyguladığımda hızın 700 fps lere düştüğünü gözlemledim.
Yazınızı zevkle okumakla beraber,forumumuzun bir Havalı silah forumu olduğunu hatırlatmakla beraber,fizik gibi benim de ilgi alanıma giren bir bilim dalının tartışılmasına hayır diyemem,tabi bunun yeri https://www.airgunturk.com/konu-di%C5%9Fi…Cr-tarih-sanat/ bölümü olmalı,böyle bir konuya hoyratça dalınmamalı,
Ve bu tür fizik tarihi,formülleri,teorilerinin zevkle okunabilmesi için,en az sizin seviyenizde bir fizikçi üyemizinde sizinle tartışması sanırım çok daha ilgi çekiçi olur.
ya arkadaşlar bende 1. nesil nesil 5.5 var ama hep 4.5 aklıma takılmıştır sizce ne gibi avantaj veya dez avantajı var.Ayrıca patriotumun yan vidalarının bitanesinin yuvası yalama yaptı tornacıca yaptırabilirmiyim?
6 metrik klavuz çektir ve locktite uygulamalı allen vida kullan.
arkadaşlar, bahsettiğimiz açıklık 1mm(alet olmadığı için ölçemiyorum) veya biraz daha az.ne buraya pul sığar ne de silaha kaynak vurulabilir.zaten 6136 göre silah üzerinde değişiklik,tadlat yapılmasıda kanunen "yasaktır" bilgilerinize.saygılarımla.hunter2
Zaten böyle bir şeyi düşünmek bile tam bir komedi olurdu.
Haritadaki kırmızı işaretin yanına sürekli çift tık yaparsanız yolu bulursunuz.
[map]mühye[/map]
Aradığınız soruların yanıtları bu linkte mevcut : PCP FXairguns Typhoon T12 .22" (5,5mm)
Mustafa Bey, Bu pelletler geldi mi? Veli Beyde halen görünmüyor. Teşekkürler.
Henüz gelmedi,geldiğinde bilgilendirme yapacağım.
bence balistik jel yerine et yada balık kullansak diycem ama demeyim o daha pahalı olur.
Arkadaşlar burada amaç gerçek balistik değerleri bulmak değildi,pelletler arası farkları görmek idi.
,mustafa abi crostof colombo nun henüz keşfedemediği bir yer varmış ben oraya gidiyorum
Sen bu şekilde zorlarsan o yeride bulursun,senin bu gidişatın,Tübitak'ın yolunu gösteriyor,
Hem işlevsel,hem ucuz hemde estetik,bu 3 özelliği bir araya getirmelisn.
Bu değerler her silah yada her silah yay'ı için geçerli değil,bazen ithal silahlarda da kötü üretim olabiliyor,sizin sanırım oldukça iyi.
Mustafa bey Katresu işleri düzene sokunca sanırım birde modifiye servisi kurar,
Osman bey o bölüm zaten planlandı,başında Ülkü abi ben ve Avcıhoca var,Ayrıca Termopl destekli.
İlker kardeşim,Yeşil çam forumu takip ediyormuş,sana aktristlik teklif ediyorlar,Ne dersin ?
Osman bey bunlar seri üretim değil,modifiye,yani satmıyorlar.
nasıl anlatayım bilmiyorum ama soda, bira şişeleri gözle görülmüyordu. başka bir yöntem varsa anlatmak için
Pardon ben yukarıdaki yazılanları unutmuşum,yani 125 metreden hangi silah ile,her ikisiyledemi vurdunuz,isabetlilik vs.... nasıldı gibi