Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Pardon, son yazınızı şimdi okudum. Ben bu konunun önceden işlendiğini gerçekten okumamıştım. Fakat anlayamadığım, bu pelletler eğer Adana'da üretiliyorsa nasıl üzerinde made in spain yazabiliyorlar ? Yani bunlar bu üertimi Türkiye'de Gamo'nun iziniylemi yapıyorlar ?

Gamo (ispanyol) un izni varmıdır yokmudur bilmiyorum ama bu yasalarımıza göre suçtur,ama gelin istanbula tahtakalede ben size onbinlerce üzerinde başka ülkelerin üretimi olduğu ibaresi taşıyan yurdum malı göstereyim,Ben Gamo pellet ile 1991 de bir Almanya seyahatimde tanışmış ve 20 kutu kadar almıştım ve çook uzun süre kullandım,nitekim geçen yıl Mart ayı idi ve pelletler bitmeden bir miktar daha alayım diye İstanbul Mercan a gittim ve 3 - 4 çeşit Gamo pellet aldım,tabi bendeki modellerden,eve geldim bir baktım bendekilerle kalite olarak alakası yok,benim 1991 de almanya dan aldığım pelletler 1.sınıf çapaksız ve kalıp izsiz,bunlar ise rezalet ve geçen yaz çok kısa sürede bu pelletleri buluşmalarda ortaya koyup tükenmesini sağladım ve bir daha da satın almadım.

Sevgili canmin,siz eski forumda da çok eski üyelerden biriydiniz,bu konu yaklaşık 7 - 8 ay önce orada işlendi ve sonuca bağlandı,tamamı yerli imalat ve kutularında da "Made in Spain" yazar,bunlar çinde üretilmiş olsaydı "Made in China" yazmak zorunda idi,Türkiyenin en büyük pellet üreticisi adanadadır,adamlar günlük 10 ton rusyaya ihracatları var,ve bu üretici Gamo distribütörüne de üretim yapıyor.(bunlar benim öğrendiklerim,hatalı isem ispatlı düzeltilsin)

madem bu pelletler adana 'da yapılıyor peki biz bu pelletlere neden bu kadar veriyoruz yoksa av bayileri de bunların yerli oldugunu bilmiyorlar mı ?

Av bayilerinin hepsi bilirmi bilemem ama sanırım çoğu biliyordur,Veli ye sorarsanız size doğruyu söyler,ama sonuçta şuan için en iyi yerlilerde Gamo pelletler.

Sınırları zorlamadıktan sonra bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum,her sistemin bir direnç sınırı var,bu silahın tüpü 200 bar kullanım basınçlı imiş,ben size 180 bar basın ve kullanın,içinizde rahat etsin derim,bir arkadaşımız ben 220 bar bastım birşey olmadı diyebilir,onda olmaz sizde olur,bu tür sınırları zorlamak,raiderde de,Ar6 da da ,AirArms da da ,Hw100 dede FX de de olabilir,Talimatlara uyunuz.

Güç sistemi birebir aynı ve pellet ağırlıkları eşit olan biri Kaval namlu diğeri yiv-set li iki silahın namlu çıkış hızı ölçülürse,kaval namlu daki namlu çıkış hızı daha yüksek kaydedilir,

Ama yiv-set li silahlar ile kaval namlu silahlar nedir ne değildir gibi spesifikasyonları nelerdir denilirse,ayrı başlıkta bu konu da işlenebilir.

2 nesil patriotla 1. nesil patriotun namlusunu karşılaştıran varmı başka bir üstadım aynı dedi herkez fark var diyor ama farkı şudur farkı budur diyen yok veya ben göremedim
    üstatlar fark varsa ne gibi bir fark var karşılaştıran varmı

Ben çok sayıda 1.Nesil Patriot ve 2 tane de 2.Nesil inceledim ve 1.Nesil namluları 5,49mm iken , 2.Nesil namluları 5,53 -4 gibi yani aşırı bol.onun dışında yiv-set kombinasyonu aynı,bu da şunu gösterir,yiv-set açmaya yarayan çakıların iyice aşındıkları noktada 2.Nesil namluları üretilmiş,ve dahası Hatsan bu malların %99 u nu ihraç ettiği için 1.Nesil olanların ilk üretilenleri yurda dağıtılmış sanıyorum.

"Hızlı" Hakan kardeşime bu çalışması için teşekkür ederim,

Bu tetikde asıl yapılması gereken değişiklik parmağınızı bastığınız kısımda olacak,bu Patriot tetiğin bu parmağımızı bastığımız bıçağın kavisi çok dar ve kalın parmaklı kişiler özellikle hassas atış yapamıyor,benim tasarlayacağım da ise bu kavis daha açık olacak,HW97k da olduğu gibiki parmağın hafif teması ile tetiğin ezildiğini hissedebilelim,yine bu tasarımın ön üretimini "Hızlı" Hakan kardeşim yapacak.

Piston üstü ve yaya sürdüğünüz greslerin bir zararı olmaz,piston keçesi önüne sürmediniz,ama silindir yüzeylerine ince olduğunu sandığınız miktarda sürdüğünüz gres var ise piston keçesi bu tağları sıyırıp silindir karşısına yığmıştır ve her atışda buradaki yağları yakıyordur,en dişe etmeyin yakında geçer,aman boş sıkmayın,hattâ bu aralar oldukça ağır pelletler (Diana High Power gibi) kullanın,çok endişeli iseniz,silahı söküp silindir dibindeki yağları alın.